Duikvaker nieuws

Onderwaterfotografie presentaties van prijswinnende fotografen bij Sea & Sea 

Sea and Sea Ambassadeur Peter Boots portfolio Normaal

Op de stand van Sea & Sea vertellen de goudenmedaillewinnaars en tevens ambassadeurs van Sea & Sea jou graag hoe je je onderwaterfotografie kan verbeteren.  

Eerst stellen wij ze graag aan je voor, de (prijswinnende) Sea & Sea Ambassadeurs:

Raymond Wennekes: Na een enkele top 3-notering bij het ONK in 2015 behaalde Raymond in 2016 zijn eerste titel als Nederlands Kampioen om deze 2017 sterk te prolongeren.  Foto’s van Raymond zijn herkenbaar aan de creativiteit die je erin terugziet. Hij probeert zijn foto’s altijd net iets anders dan anders te maken. Een belangrijke factor daarbij is de belichting. Raymond legt de lat voor zichzelf erg hoog en haalt daarmee het onderste uit de kan en dat is duidelijk te zien in zijn foto’s.

Filip Staes: 4x winnaar van het open Belgisch Kampioenschap en winnaar van het Open Nederlands kampioenschap. Eerste plaats ‘Creatieve Visie‘ bij Ocean Geographic  in Australië, de David Doublet prijs en de Jim Church prijs voor uitmuntendheid en creativiteit in de fotografie bij Beneath The Sea (USA). in 2019 en 2021 won hij een  zilveren en bronzen medaille op de CMAS wereldkampioenschappen en in 2022 behaalde hij eerste plaatsen op het Open Nederlands Kampioenschap in de categorieën ‘Zoet water’ en ‘No limits’. Bij het Open Belgisch Kampioenschap stond hij datzelfde jaar  8 keer op het podium.

Rob Aarsen: Voormalig hoofdredacteur van Onderwatersport Magazine, het blad van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Daarvoor deed en nu nog steeds, doet hij veel reportagewerk. Als er dan nog tijd overblijft, fotografeert hij voor de lesboeken van de NOB. Met modelfotografie in het zwembad is Rob een aantal jaar geleden een nieuwe richting ingeslagen. Niks op land komt in de buurt van het licht, de kleuren, vormen en texturen die je onder water tegenkomt, vindt hij. De onderwaterwereld, of het nu een duiktank is of de open zee, is een oneindige bron van inspiratie en mogelijkheden.

Henny Blokvoort: Vanaf 2008 is hij fanatiek begonnen met onderwaterfotografie, hij deed dat jaar ook mee met het ONK en werd dat jaar 7de. In 2012 werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen, dit werd uiteindelijk een veel besproken foto. Het was een selfie met een kwal. In 2013 is hij naar het WK in Cuba gegaan. Daarbij behaalde hij met 2 foto’s een top tien plek, namelijk 6de en 9de. In 2014 wist hij voor de tweede keer Nederlands Kampioen te worden. De jaren erna heeft hij wel altijd in de top 3 gezeten met zijn foto’s. In 2021 deed hij voor de tweede keer mee aan het WK, hiermee kwamen 2 foto’s op de 13de plek.

Henny
Henny

Peter Boots: Originaliteit, bravoure, contrast en indien mogelijk sterk oogcontact. Zijn absolute voorkeur gaat uit naar wide-angle foto’s. Een foto waar je net iets langer naar blijft kijken. Wapenfeiten zijn zilver en goud bij het ONK ‘ZOET’ en diverse prijzen bij fotowedstrijden. Hij blijft zichzelf voorhouden dat hij zijn ‘allermooiste’ foto nog zal gaan maken.
Sinds 2015 is hij vaste columnist, schrijver én fotograaf van diverse duikreis verhalen in de maandelijkse glossy ‘Duiken’, wat een aangename aanvulling op zijn fotografie werk is.

Filip Staes: 4x winnaar van het open Belgisch Kampioenschap en winnaar van het Open Nederlands kampioenschap. Eerste plaats ‘Creatieve Visie‘ bij Ocean Geographic  in Australië, de David Doubilet prijs en de Jim Church prijs voor uitmuntendheid en creativiteit in de fotografie bij Beneath The Sea (USA). in 2019 en 2021 won hij een  zilveren en bronzen medaille op de CMAS wereldkampioenschappen en in 2022 behaalde hij eerste plaatsen op het Open Nederlands Kampioenschap in de categorieën ‘Zoet water’ en ‘No limits’. Bij het Open Belgisch Kampioenschap stond hij datzelfde jaar  8 keer op het podium.

Ontmoet de ambassadeurs

Deze heren hebben zich bereid getoond om een gedeelte van hun geheimen met de beursbezoeker te delen middels een aantal presentaties. Op vaste tijden zullen de ambassadeurs hun specialisme presenteren. 

Na het volgen van deze presentaties krijg je niet de garantie dat je ook gelijk medaillewinnaar wordt. Maar het is wel de uitgelezen kans om in korte tijd heel veel tips en trucs te leren over de onderwaterfotografie. Na elke presentatie is er vaak nog even gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan deze onderwaterfotografen. 

Deelname is kosteloos! Je moet alleen zorgen dat je op tijd bij de stand van Sea & Sea bent. 

Banner Sea Sea
Sea Sea

Programma

De agenda voor deze dagen ziet er als volgt uit:

Zaterdag:

11:30               – Rob Aarsen                – Onderwater Model en Mermaid fotografie. 

12:30               – Henny Blokvoort        – Creatief in onderwaterfotografie.

13:30               – Peter Boots                – Verbeter je compositie.

14:30               – Filip Staes                  – Het verhaal achter de winnende foto.

Doorlopend      – Raymond Wennekes   – Vraag maar raak!

16:00+              – Alle Ambassadeurs     – Meet & Greet all ambassadors. 

Zondag:

11:00               – Rob Aarsen                – Onderwater Model en Mermaid fotografie.

12:00               – Filip Staes                  – Het verhaal achter de winnende foto.

13:00               – Peter Boots                – Verbeter je compositie.

14:00               – Hennie Blokvoort       – Creatief in onderwaterfotografie.

Doorlopend      – Raymond Wennekes   – Vraag maar raak!

Bezoek Duikvaker op 4 & 5 februari 2023 in Expo Houten.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder
GTEK Metric angle clip

SCUBAPRO viert 60 jaar innovatie in duikmaterialen

25 januari 2023

60 jaar innovatie! SCUBAPRO, dat al ruim 60 jaar betrouwbare duikmaterialen ontwikkelt die lang meegaan, is de gouden norm voor voortreffelijkheid. Bezoek SCUBAPRO op hun stand # 7544 en ontdek hun nieuwe producten en ontmoet het team. SCUBAPRO zal veel van hun kernproducten onder de aandacht brengen, zoals de Hydros Pro BCD, de G2-computer, de…

Lees verder
immagine da scubazone eng pagina x

De Sphera 360: een innovatief onderwaterhuis voor 360 graden beelden van hoge kwaliteit

25 januari 2023

De Sphera 360 is een uniek onderwaterhuis dat is ontworpen door Easydive voor de Insta Pro 2. Het maakt het mogelijk om 360 graden onderwaterbeelden van hoge kwaliteit te creëren door gebruik te maken van de patenteerde technologie die Easydive in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Er zijn drie verschillende modellen van de Sphera…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

3 februari 2024 van 10.00 - 18.00 uur

4 februari 2024 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01