Onderwaterfotografie presentaties van prijswinnende fotografen bij Sea & Sea 

Sea and Sea Ambassadeur Peter Boots portfolio Normaal

Op de stand van Sea & Sea vertellen de goudenmedaillewinnaars en tevens ambassadeurs van Sea & Sea jou graag hoe je je onderwaterfotografie kan verbeteren.  

Eerst stellen wij ze graag aan je voor, de (prijswinnende) Sea & Sea Ambassadeurs:

Raymond Wennekes: Na een enkele top 3-notering bij het ONK in 2015 behaalde Raymond in 2016 zijn eerste titel als Nederlands Kampioen om deze 2017 sterk te prolongeren.  Foto’s van Raymond zijn herkenbaar aan de creativiteit die je erin terugziet. Hij probeert zijn foto’s altijd net iets anders dan anders te maken. Een belangrijke factor daarbij is de belichting. Raymond legt de lat voor zichzelf erg hoog en haalt daarmee het onderste uit de kan en dat is duidelijk te zien in zijn foto’s.

Filip Staes: 4x winnaar van het open Belgisch Kampioenschap en winnaar van het Open Nederlands kampioenschap. Eerste plaats ‘Creatieve Visie‘ bij Ocean Geographic  in Australië, de David Doublet prijs en de Jim Church prijs voor uitmuntendheid en creativiteit in de fotografie bij Beneath The Sea (USA). in 2019 en 2021 won hij een  zilveren en bronzen medaille op de CMAS wereldkampioenschappen en in 2022 behaalde hij eerste plaatsen op het Open Nederlands Kampioenschap in de categorieën ‘Zoet water’ en ‘No limits’. Bij het Open Belgisch Kampioenschap stond hij datzelfde jaar  8 keer op het podium.

Rob Aarsen: Voormalig hoofdredacteur van Onderwatersport Magazine, het blad van de Nederlandse Onderwatersport Bond. Daarvoor deed en nu nog steeds, doet hij veel reportagewerk. Als er dan nog tijd overblijft, fotografeert hij voor de lesboeken van de NOB. Met modelfotografie in het zwembad is Rob een aantal jaar geleden een nieuwe richting ingeslagen. Niks op land komt in de buurt van het licht, de kleuren, vormen en texturen die je onder water tegenkomt, vindt hij. De onderwaterwereld, of het nu een duiktank is of de open zee, is een oneindige bron van inspiratie en mogelijkheden.

Henny Blokvoort: Vanaf 2008 is hij fanatiek begonnen met onderwaterfotografie, hij deed dat jaar ook mee met het ONK en werd dat jaar 7de. In 2012 werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen, dit werd uiteindelijk een veel besproken foto. Het was een selfie met een kwal. In 2013 is hij naar het WK in Cuba gegaan. Daarbij behaalde hij met 2 foto’s een top tien plek, namelijk 6de en 9de. In 2014 wist hij voor de tweede keer Nederlands Kampioen te worden. De jaren erna heeft hij wel altijd in de top 3 gezeten met zijn foto’s. In 2021 deed hij voor de tweede keer mee aan het WK, hiermee kwamen 2 foto’s op de 13de plek.

Henny
Henny

Peter Boots: Originaliteit, bravoure, contrast en indien mogelijk sterk oogcontact. Zijn absolute voorkeur gaat uit naar wide-angle foto’s. Een foto waar je net iets langer naar blijft kijken. Wapenfeiten zijn zilver en goud bij het ONK ‘ZOET’ en diverse prijzen bij fotowedstrijden. Hij blijft zichzelf voorhouden dat hij zijn ‘allermooiste’ foto nog zal gaan maken.
Sinds 2015 is hij vaste columnist, schrijver én fotograaf van diverse duikreis verhalen in de maandelijkse glossy ‘Duiken’, wat een aangename aanvulling op zijn fotografie werk is.

Filip Staes: 4x winnaar van het open Belgisch Kampioenschap en winnaar van het Open Nederlands kampioenschap. Eerste plaats ‘Creatieve Visie‘ bij Ocean Geographic  in Australië, de David Doubilet prijs en de Jim Church prijs voor uitmuntendheid en creativiteit in de fotografie bij Beneath The Sea (USA). in 2019 en 2021 won hij een  zilveren en bronzen medaille op de CMAS wereldkampioenschappen en in 2022 behaalde hij eerste plaatsen op het Open Nederlands Kampioenschap in de categorieën ‘Zoet water’ en ‘No limits’. Bij het Open Belgisch Kampioenschap stond hij datzelfde jaar  8 keer op het podium.

Ontmoet de ambassadeurs

Deze heren hebben zich bereid getoond om een gedeelte van hun geheimen met de beursbezoeker te delen middels een aantal presentaties. Op vaste tijden zullen de ambassadeurs hun specialisme presenteren. 

Na het volgen van deze presentaties krijg je niet de garantie dat je ook gelijk medaillewinnaar wordt. Maar het is wel de uitgelezen kans om in korte tijd heel veel tips en trucs te leren over de onderwaterfotografie. Na elke presentatie is er vaak nog even gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen aan deze onderwaterfotografen. 

Deelname is kosteloos! Je moet alleen zorgen dat je op tijd bij de stand van Sea & Sea bent. 

Banner Sea Sea
Sea Sea

Programma

De agenda voor deze dagen ziet er als volgt uit:

Zaterdag:

11:30               – Rob Aarsen                – Onderwater Model en Mermaid fotografie. 

12:30               – Henny Blokvoort        – Creatief in onderwaterfotografie.

13:30               – Peter Boots                – Verbeter je compositie.

14:30               – Filip Staes                  – Het verhaal achter de winnende foto.

Doorlopend      – Raymond Wennekes   – Vraag maar raak!

16:00+              – Alle Ambassadeurs     – Meet & Greet all ambassadors. 

Zondag:

11:00               – Rob Aarsen                – Onderwater Model en Mermaid fotografie.

12:00               – Filip Staes                  – Het verhaal achter de winnende foto.

13:00               – Peter Boots                – Verbeter je compositie.

14:00               – Hennie Blokvoort       – Creatief in onderwaterfotografie.

Doorlopend      – Raymond Wennekes   – Vraag maar raak!

Bezoek Duikvaker op 4 & 5 februari 2023 in Expo Houten.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Tholen Verbeterd NR bewerkt bewerkt

Rob Aarsen: fashion en fantasy onder water

25 januari 2024

Onderwaterfotograaf Rob Aarsen verlegt zijn werkterrein steeds meer van editorial fotografie naar modelfotografie onder water. Daarmee duikt hij in de fantasiewereld van meerminnen, nymfen en watergeesten die hij vastlegt op een sprookjesachtige, kleurrijke wijze. Het is een verhaal van verlangen: naar een mooiere wereld aan de andere kant van de waterspiegel, zoals de kleine zeemeermin…

Lees verder
Producten

Sealife Onderwater Camera’s heeft nieuws en speciale aanbieding voor DUIKVAKER 2024

15 januari 2024

Wide Angle Dome lens voor Sealife SportDiver SmartPhone Housing Op de DUIKVAKER komt Sealife met de primeur voor een groothoek dome voorzetlens voor de SL400 SportDiver Smartphone onderwaterbehuizing. Hoewel deze pas over een aantal maanden werkelijk beschikbaar komt voor de duiker kan je hem vast zien en vasthouden op de beurs. Deze Domelens verbreed je…

Lees verder
drones

Onderwaterdrones voor inspecties, onderzoek en zoekacties

12 januari 2024

Biologisch onderzoek, Search & Rescue, scheepsinspecties, bodeminspecties, monitoring in mosselkwekerijen en andere aquacultuur, controles van infrastructuur… het zijn zomaar wat voorbeelden van gebieden waar onderwaterdrones ingezet worden. In combinatie met een drone kunnen 1 of meerdere instrumenten zoals een sonar, metaaldetector, robotarm, laser scaler of water/zandmonster-collector, PH-meter, zuurstofgehaltemeter worden gebruikt. Gebruiksvriendelijkheid en Toegankelijkheid van Onderwaterdrones…

Lees verder
TG

Meest verkochte onderwatercamera: OM System (Olympus) Tough

11 januari 2024

Al jarenlang is de OM System Tough de meest gekozen onderwatercamera en dus ook de populairste camera tijdens de Duikvaker op de stand van Onderwaterhuis.NL. Intussen zijn we aanbeland bij de laatste nieuwe uitvoering van deze camera: de Tough TG-7.  De onderwatercamera is letterlijk TOUGH. Shockproof, freezeproof, crushproof èn ook tot 15 meter waterdicht van…

Lees verder
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

AOI UH-GPx onderwaterhuis met monitor voor GoPro 12, 11, 10 en 9

21 december 2023

Deze behuizing maakt van de GoPro HERO 12 de ultieme onderwater videocamera. De GoPro is een populaire camera, ook bij duikers. De camera heeft een zeer hoge beeldkwaliteit maar ook een aantal beperkingen die hem minder ideaal maken voor gebruik onderwater. Het nieuwe AOI onderwaterhuis, lost al deze beperkingen op en maakt van de GoPro…

Lees verder