Onderwaterdrones voor inspecties, onderzoek en zoekacties
Biologisch onderzoek, Search & Rescue, scheepsinspecties, bodeminspecties, monitoring in mosselkwekerijen en andere aquacultuur, controles van infrastructuur… het zijn zomaar wat voorbeelden van gebieden waar onderwaterdrones ingezet worden. In combinatie met een drone kunnen 1 of meerdere instrumenten zoals een sonar, metaaldetector, robotarm, laser scaler of water/zandmonster-collector, PH-meter, zuurstofgehaltemeter worden gebruikt.
Gebruiksvriendelijkheid en Toegankelijkheid van Onderwaterdrones
Een onderwaterdrone is eenvoudig te bedienen en het beeld is direct te bekijken via smartphone of tablet. Een onderwaterdrone is handig in gebruik en de besturing is snel aan te leren aan mensen die hem moeten gaan bedienen. De drone staat via een tether kabel in verbinding met de kant. De tetherkabels zijn bij de meeste onderwaterdrones 100 of 200 meter. Bij enkele onderwaterdrones is een kabel van 300 meter mogelijk.
Technische Specificaties van Onderwaterdrones
De maximale diepte is afhankelijk van het model 100 tot 350 meter. De meeste onderwaterdrones kunnen varen met een snelheid van 3 knopen en kunnen daardoor een stroming van 2 knopen aan. De QYSEA FIFISH W6 ROV kan een snelheid van 4 knopen bereiken en kan daardoor gebruikt worden in een stroming tot 3 knopen. Met behulp van DVL systeem op een drone kan de drone automatisch op een vaste plaats blijven hangen. Dat maakt het bedienen van een drone in stroming is stuk makkelijker.
Personalisatie en Accessoires van Onderwaterdrones
Door de onderwaterdrone uit te rusten met 1 of meer accessoires kan de drone ingezet worden voor allerlei doeleinden. Het verschilt per type drone hoeveel accessoires er tegelijk aan bevestigd kunnen worden. De keuze voor het type drone is dus mede afhankelijk van het aantal instrumenten dat gewenst is.
Ontdek de Nieuwste Onderwaterdrones
Benieuwd naar de nieuwste onderwaterdrones en de mogelijkheden? Breng dan tijdens Duikvaker een bezoekje aan de stand van Onderwaterhuis.NL bij de ingang van Hal 1 voor meer info.
Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.
Deel dit bericht
Tips om te lezen over Duikvaker
De eerste stemronde van de DuikeninBeeld Publieksprijs ONK 2024 is begonnen! Jij kunt, samen met andere stemmers, bepalen welke 10 van de 49 ingezonden foto’s doorgaan naar de finale. Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, georganiseerd door de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), hebben onderwaterfotografen en filmers de mooiste beelden vastgelegd in zowel de Zeeuwse wateren…
Lees verderOnderwaterfotograaf Rob Aarsen verlegt zijn werkterrein steeds meer van editorial fotografie naar modelfotografie onder water. Daarmee duikt hij in de fantasiewereld van meerminnen, nymfen en watergeesten die hij vastlegt op een sprookjesachtige, kleurrijke wijze. Het is een verhaal van verlangen: naar een mooiere wereld aan de andere kant van de waterspiegel, zoals de kleine zeemeermin…
Lees verderWide Angle Dome lens voor Sealife SportDiver SmartPhone Housing Op de DUIKVAKER komt Sealife met de primeur voor een groothoek dome voorzetlens voor de SL400 SportDiver Smartphone onderwaterbehuizing. Hoewel deze pas over een aantal maanden werkelijk beschikbaar komt voor de duiker kan je hem vast zien en vasthouden op de beurs. Deze Domelens verbreed je…
Lees verderBiologisch onderzoek, Search & Rescue, scheepsinspecties, bodeminspecties, monitoring in mosselkwekerijen en andere aquacultuur, controles van infrastructuur… het zijn zomaar wat voorbeelden van gebieden waar onderwaterdrones ingezet worden. In combinatie met een drone kunnen 1 of meerdere instrumenten zoals een sonar, metaaldetector, robotarm, laser scaler of water/zandmonster-collector, PH-meter, zuurstofgehaltemeter worden gebruikt. Gebruiksvriendelijkheid en Toegankelijkheid van Onderwaterdrones…
Lees verderAl jarenlang is de OM System Tough de meest gekozen onderwatercamera en dus ook de populairste camera tijdens de Duikvaker op de stand van Onderwaterhuis.NL. Intussen zijn we aanbeland bij de laatste nieuwe uitvoering van deze camera: de Tough TG-7. De onderwatercamera is letterlijk TOUGH. Shockproof, freezeproof, crushproof èn ook tot 15 meter waterdicht van…
Lees verder