Programma Duikvaker 2024

Duikmateriaal? Weet wat je koopt en zorg er goed voor

Theo Knevel
Duikvaker Duikvaker Theo Knevel

Zondag

16:00

Stage 2

Dit kan je verwachten

Veel producten worden bedacht en geproduceerd om de duikervaring gemakkelijker te maken. Van enkelgewichten tot en met supersnorkels die de beste snorkelervaring beloven. Terwijl door meer tijd in het water door te brengen veel van die producten helemaal niet nodig zijn. Soms is het echt beter voor die goede ervaring om dat geld in het opdoen van ervaring te stoppen dan in spullen om die ervaring te compenseren.

Lees het interview

Deel dit bericht

Duikvaker Duikvaker Theo Knevel

Theo Knevel

Theo Knevel is een gerenommeerde duikspecialist, bekend om zijn diepgaande expertise in duikuitrusting en zijn achtergrond als kikvorsman en commando binnen de Special Forces. Zijn passie voor water begon al op jonge leeftijd, wat leidde tot een carrière bij het Korps Mariniers waar hij een reeks specialisaties volgde, waaronder militair vrijeval parachutespringen. Theo benadrukt het belang van kwaliteitsmaterialen en goed onderhoud, lessen die hij leerde tijdens zijn tijd bij de mariniers en die hij nu in zijn carrière toepast.

Theo heeft ervaring in een breed scala aan duikoperaties over de hele wereld, waaronder uitdagende missies in koude, poolachtige omstandigheden. Zijn duikavonturen variëren van onderwater infiltraties tot complexe operaties met kleine teams in afgelegen gebieden. Hij benadrukt het belang van zelfstandigheid en het vermogen om snel beslissingen te nemen in onvoorziene omstandigheden.

Naast zijn militaire carrière werd Theo duikinstructeur en gevorderde freedive-instructeur. Zijn liefde voor duiken werd verder aangewakkerd in Cambodja en Curaçao, waar hij begon met lesgeven. Theo streeft ernaar zijn passie voor de onderwaterwereld te delen en benadrukt het belang van bewustzijn van de risico's die duiken met zich meebrengt.

Hij heeft een voorliefde voor zowel scuba als vrijduiken, elk om verschillende redenen. Terwijl scuba duiken hem in contact brengt met het zeeleven, biedt vrijduiken een kans op innerlijke rust en focus. Theo is ook gepassioneerd over het Caribische deel van Nederland, met name Aruba, Bonaire en Curaçao, waar hij favoriete duiksites heeft voor zowel scuba als vrijduiken.

Zijn twee kinderen zijn ook opgegroeid in het water en zijn inmiddels beide gebrevetteerd in scuba en vrijduiken. Theo werkt voor een bekend Italiaans duikmerk en zet zich in voor de verbetering van de duikindustrie, met een focus op duurzaamheid en toegankelijkheid voor jongere generaties.

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01