Programma Duikvaker 2024

De Wilde Noordzee: een nieuw avontuur

Klaudie Bartelink

Zaterdag

16:00

Stage 1

Dit kan je verwachten

In 2018 besloten Peter en Klaudie de lat nog hoger te leggen en benaderden de Evangelische Omroep met het pitchplan De Wilde Noordzee. Het doel was om de schoonheid en diversiteit van de Noordzee te laten zien, in tegenstelling tot het grijze en troebele imago dat veel mensen ervan hebben. Samen met Jan Kooyman (zelfstandig ervaren tv-regisseur) en Ignas van Schaick en Mark Verkerk van EMS FILMS geven ze vorm aan de verhalen. De Wilde Noordzee vertelt de indrukwekkende verhalen van zalmen die in de wateren van Denemarken migreren, tot de ontzagwekkende reuzenhaaien die zich in Schotse wateren bevinden. De makers nemen de kijkers mee in het avontuur van zeekoeten die jagen op zandspieringen en laten hen de uitgestrekte velden van zeewier ontdekken. De Wilde Noordzee laat de kijkers een nieuwe kant van de zee zien, een wereld vol verbazingwekkende schoonheid en diversiteit. Klaudie is ervan overtuigd dat dit project de perceptie van de Noordzee drastisch zal veranderen en mensen zal inspireren om deze unieke natuurlijke schat te waarderen en zelfs te koesteren.
In de film neemt Peter het publiek mee naar een onbekende wereld. De film bevat niet alleen prachtige natuurbeelden onder water, maar ook verhalen van zeevogels in hun natuurlijke omgeving. Enkele inspirerende natuurherstelprojecten zijn in beeld gebracht, waar toegewijde onderzoekers aan werken om de balans in dit ecosysteem te herstellen. De vogels en het werk van de onderzoekers heeft Peter gerealiseerd in samenwerking met de getalenteerde cameraregisseur Dick Harrewijn. Daarnaast zijn er camera-assistenten, editors, stagiaires, een componist, een distributeur, een sounddesigner en nog veel mensen betrokken bij het mediaproject. Samen streven ze ernaar om de Noordzee te visualiseren en aan het grote publiek te onthullen, waarmee de waardering groeit voor de unieke schoonheid van de Noordzee. Onderwaterfotograaf Joost van Uffelen gaat regelmatig mee met de buitenlandreizen en zijn foto’s worden gebruikt voor de promotie van het project. Peter, Joost en Klaudie zijn bezig met het maken van een boek bij de film. Dit boek is vanaf september 2024 verkrijgbaar.
Voor Peter en Klaudie is dit jaar buitengewoon speciaal. De film, De Wilde Noordzee, natuur die zich niet laat temmen, gaat in première. De première zal plaatsvinden op 7 september 2024 bij het Film by the Sea festival in Vlissingen, waarna de film enkele dagen later in bioscopen in heel Nederland wordt vertoond. Begin 2025 wordt de vierdelige tv-serie uitgezonden door de EO.

Lees het interview

Deel dit bericht

Duikvaker Klaudie Bartelink

Klaudie Bartelink

Klaudie Bartelink houdt van avontuur, natuur en in het bijzonder van de zee. Ze ontwikkelt initiatieven om de onderwaternatuur onder de aandacht te brengen. Ze is medeoprichter van Stichting Duik de Noordzee Schoon en Onderwaterbeelden.nl. Haar goede doelenprojecten hebben een educatief, praktisch en visueel karakter. Voor deze projecten filmt ze, produceert ze documentaires, videoclips en boeken. Alles om de onzichtbare onder water natuur aan een breed publiek zichtbaar te maken. Klaudie is in het bezit van het beroepsduikcertificaat en mag daarmee in opdracht filmen. Haar eerste Noordzee-documentaire, genaamd The Live Bait Squadron, ging over drie imposante Engelse kruisers: de Aboukir, Hogue en Cressy.

Samen met Peter van Rodijnen is ze de drijvende kracht achter Dutch Maritime Productions. Voor Peter en Klaudie is dit jaar buitengewoon speciaal. Hun film, De Wilde Noordzee, natuur die zich niet laat temmen, gaat op 7 september 2024 in première bij het Film by the Sea festival in Vlissingen.

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01