Ben jij in staat om de perfecte misdaad op te lossen?

dea be e c adfeffe

Forensisch duiken is het duiken voor forensisch onderzoek. Dit betekent dat duikers specifiek op zoek gaan naar bewijsmateriaal in het water, zoals wapens, bloedsporen of andere aanwijzingen die relevant kunnen zijn voor een politieonderzoek.

Daarnaast kan forensisch duiken ook worden ingezet voor andere doeleinden, zoals het onderzoeken van wrakken van vermiste vliegtuigen of schepen, het vinden van militaire explosieven of het verzamelen van bewijsmateriaal in het kader van verzekeringsclaims.

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen forensisch onderzoek boven en onder water. Zo kan het onderwateronderzoek moeilijker zijn vanwege de beperkte zichtbaarheid en het gebruik van duikuitrusting. Bovendien moeten forensische duikers rekening houden met de specifieke uitdagingen van het onderwatermilieu, zoals stromingen en het behoud van bewijsmateriaal in een vochtige omgeving.

Duikvaker

Om forensisch duiker te worden, is het belangrijk om te beginnen met het behalen van een duikbrevet. Daarnaast is het aan te raden om specifiek te trainen in forensisch duiken, bijvoorbeeld door middel van een opleiding bij een forensisch duikorganisatie. Deze opleidingen bestaan meestal uit een combinatie van duiktraining en forensisch onderzoekstraining. Forensisch onderzoekstraining kan bijvoorbeeld bestaan uit het leren hoe je bewijsmateriaal verzamelt en behoudt onder water, hoe je het bewijsmateriaal kunt analyseren en hoe je de resultaten van het onderzoek kunt rapporteren.

Op de beurs Duikvaker is alle informatie over forensisch duiken te vinden. Er zijn presentaties van professionele forensische duikers en workshops waarbij deelnemers kennis kunnen maken met de praktijk van het forensisch duiken. De workshop heeft als thema: Ben jij in staat om de perfecte misdaad op te lossen? Ga als een Sherlock Holmes aan de slag met bewijsstukken, neem vingerafdrukken, analyseer verdachte materialen, en als jij de dader kunt onmaskeren win je het onmisbare gereedschap voor een forensisch onderzoeker, een Victorinox zakmes.

Tijdens de beurs kun je ook in gesprek gaan met experts op het gebied van forensisch duiken en vragen stellen over bijvoorbeeld de opleidingen die beschikbaar zijn en de specifieke uitdagingen van het forensisch duiken.

Op de stand kunnen geinteresseerden zelf het werk als forensisch onderzoeker uitvoeren met allerlei materialen die meegenomen. Er wordt materiaal getoond dat gebruikt wordt bij het forensisch duiken.

Duikvaker

Als je geïnteresseerd bent in forensisch duiken, is de beurs Duikvaker zeker een bezoek waard. Je kunt hier alles te weten komen over dit interessante en uitdagende vakgebied en je kunt contact leggen met professionals die je kunnen helpen om jouw carrière als forensisch duiker te starten.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder
GTEK Metric angle clip

SCUBAPRO viert 60 jaar innovatie in duikmaterialen

25 januari 2023

60 jaar innovatie! SCUBAPRO, dat al ruim 60 jaar betrouwbare duikmaterialen ontwikkelt die lang meegaan, is de gouden norm voor voortreffelijkheid. Bezoek SCUBAPRO op hun stand # 7544 en ontdek hun nieuwe producten en ontmoet het team. SCUBAPRO zal veel van hun kernproducten onder de aandacht brengen, zoals de Hydros Pro BCD, de G2-computer, de…

Lees verder
immagine da scubazone eng pagina x

De Sphera 360: een innovatief onderwaterhuis voor 360 graden beelden van hoge kwaliteit

25 januari 2023

De Sphera 360 is een uniek onderwaterhuis dat is ontworpen door Easydive voor de Insta Pro 2. Het maakt het mogelijk om 360 graden onderwaterbeelden van hoge kwaliteit te creëren door gebruik te maken van de patenteerde technologie die Easydive in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Er zijn drie verschillende modellen van de Sphera…

Lees verder