Een nieuwe wrakduik in Malta

malta tekst

Malta staat bekend om zijn wrakduiken met een grote diversiteit aan historische en nieuwere wrakken op duikstekken die in diepte variëren van 12 meter tot 130 meter. Sinds 29 augustus 2022 is er een nieuw scheepswrak aan de lijst toegevoegd: MV Hephaestus, een bunkertanker.

In de ochtend van 10 februari 2018 lag MV Hephaestus voor anker in de buurt van het gebied dat bekend staat als Is-Sikka l-Bajda, ongeveer 3 km van de kust, toen het tijdens een zware storm haar anker lostrok en het schip naar de kust dreef. Een uur later, rond 6.15 uur in de ochtend, sloeg het op de rotsen bij Qawra Point in de omgeving van St. Paul’s Bay.

Afbeelding

Het bleek al snel te duur om het schip te repareren en in plaats daarvan werd besloten om het schip grondig schoon te maken en vervolgens af te zinken als duikwrak en kunstmatig rif. In Augustus 2022 hebben de Malta Tourist Authority, het Ministerie van Gozo en de PDSA dit gezamenlijk verwezenlijkt.

De MV Hephaestus heeft een lengte van 60 meter en een grootste breedte van 8 meter. Het ligt op de zandbodem bij Xatt l-Ahmar op Gozo op een diepte van 42 – 45 meter met het hoofddek op ongeveer 37 meter diep en de top van de brug ongeveer 30 meter, waardoor het zowel geschikt is als een diepe recreatieve duik of als een technische duik. Het kan gedoken worden vanaf de kust of als een bootduik. Het is nu al een van de meest populaire duikenstekken op Malta geworden!

Afbeelding

Wij van Scubatech Diving Centre Malta vertellen je er graag meer over op Duikvaker!

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

malta tekst

Een nieuwe wrakduik in Malta

10 oktober 2022

Malta staat bekend om zijn wrakduiken met een grote diversiteit aan historische en nieuwere wrakken op duikstekken die in diepte variëren van 12 meter tot 130 meter. Sinds 29 augustus 2022 is er een nieuw scheepswrak aan de lijst toegevoegd: MV Hephaestus, een bunkertanker. In de ochtend van 10 februari 2018 lag MV Hephaestus voor…

Lees verder