Duikvaker nieuws

Duikvaker 2016: Je weg vinden in het aanbod

Op 6 en 7 februari opent de Expo Houten weer voor de leukste duikbeurs van Nederland. Er is ontzettend veel te doen, te ontdekken en te beleven. Meer dan honderd stands en 80 experts op duik- en onderwaternatuurgebied die hun kennis delen. Een belangrijke vraag is dus: wat wil jij zien, horen en weten? En: hoe vind je je weg in zo’n overvloedig programma?

 

Het programma is samengesteld door DUIKEN Magazine, Duikeninbeeld, Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, Dive&Travel, Dutch Shark Society en Duikvaker zelf natuurlijk.

Al je vragen worden beantwoord, want eigenlijk blijft geen onderwerp rond duiken onbesproken. Het programma bevat voor elk wat wils, of je nu beginner bent of instructeur.

 

Bereid je voor ter inspiratie (voorpret!) en download de speciale app om je tijdens Duikvaker de weg te wijzen.

 

Download de app

Mis niets van de onderwerpen die jou interesseren. Download de Duikvaker App in de Apple App store of bij Google Play. In de app vind je het volledige programma. Gebruik het filter om uit te vinden wat er allemaal te doen is op onderwerpen die je interesseren. Of het nu tec diving, fotografie of film, Noordzee, haaien of bescherming van de onderrwaterwereld is. De sessies die je zeker niet wilt missen, maak je favoriet. Zo stel je snel en gemakkelijk je persoonlijke programma samen.

 

Natuurlijk kun je ook de stands op onderwerpen van jouw interesse selecteren. Op de beurs hangen iBeacons. Loop je langs een stand die iets interessants biedt, dan krijg je een melding op je smartphone.

 

Let op: geef de app wel toestemming voor pushberichten, zodat je die meldingen ook krijgt op de beurs. Die berichten krijg je uitsluitend tijdens de beurs; niet ervoor en niet erna. En alleen op de topics die je zelf hebt aangegeven.

 

Laat je inspirerend door het aanbod

Lezingen en workshops vind je op verschillende plekken op de Duikvaker beursvloer. Het volledige programma is zeer uitgebreid. Hier een aantal hotspots op een rij.

 

Thematafels DuikeninBeeld.tv | hal 1 stand 5341

Een hele reeks specialisten schuift aan de twee thematafels aan om jou over hun onderwerp te vertellen en je vragen te beantwoorden. De thematafels zijn interactief: jouw inbreng is van ongekende waarde. Je kunt gewoon aanschuiven – aanmelden is niet nodig. Een thematafel duurt ongeveer 45 minuten. Het programma is super gevarieerd: van film en fotografie, tot naaktslakken en duiken met scooters. Laat je inspireren door het programma en plan in waar je zeker bij wilt zijn!

 

Overigens, er zijn meerdere redenen om de stand van DuikeninBeeld op te zoeken. Alweer voor het derde jaar kun jij namelijk elk uur bepalen welke prachtige duikfoto’s in de Dynamische foto-expositie hangen. En daar kun je een prijs mee winnen!

 

DUIKEN | hal 2, stand 3060

Varen in de stealth duikboot Ortega? Dat kan twee dagen lang op de stand van DUIKEN! Wel virtueel, maar zeker niet minder leuk. Wissel je ervaringen uit de échte bemanning van dit kanovormig onderwatervaartuig naar Nederlands ontwerp.

 

Natuurlijk zijn ook de bekende DUIKEN auteurs weer aanwezig voor workshops over fotografie, veiligheid, materiaal en techduiken. Leer alles over de keuze voor een goede camera en over ‘troubleshooting’ aan de waterkant als er iets aan de hand is met je duikfles of je ademautomatenset. Op zaterdag en zondag start er tussen 11.00 en 15.00 uur ieder heel uur een workshop van ongeveer een half uur.

Kijk hier wat er allemaal te doen is op de DUIKEN stand.

 

Dutch Shark Society | zaal 5

Dutch Shark Society is een mediaplatform dat een brug slaat tussen wetenschap en publiek en initiatieven met fotografie en film ontwikkelt. Tijdens Duikvaker is zaal 5 dé plek voor wie meer wil weten over haaien, roggen en hoe duikers kunnen helpen deze prachtige en nuttige vissen te schermen. Dus: wil je goede haaienfoto’s maken, meer weten over haaien in Nederland en de Antillen, of qweten hoe je duurzaam en verantwoord duikt met haaien: het antwoord vind je op zaterdag en zondag in zaal 5.

 

In het het volledige programma per zaal bij zaal 5, vind je het volledige programma over haaien.

 

 

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland (Stimon) | hal 3 | Wrakduikplein

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland richt zich op het behoud  van ons maritiem erfgoed onderwater. Op het speciale wrakduikplein kun je een heel programma of onderdelen) volgen over onderwater archeologie, en spannende verhalen horen over de E17, de O17 en de U31.

 

Dive & travel | hal 2 stand 2619

Bij de Dive&travel stand vind je ook het theater. Daar kun je de hele dag terecht voor inspiratie voor de mooiste bestemmingen voor al jouw duikreizen.

 

Centraal podium | hal 1 stand 9945

In hal 1 vind je het centrale podium, met een afwisselend programma.

Veel over freediven: live interview met dé drie Nederlandse toppers Nanja van den Broek (wereldrecordhouder), Jeanine Grasmeijer (wereldkampioene) en Eric van Riet Paap (meervoudig Nederlands kampioen). Freedivedokter Rik Rösken aan het woord over wat er allemaal met je lichaam gebeurt tijdens je freedive.

Maar ook: wat goede muziek betekent voor je onderwaterfilm; modeshows; alle ins en outs over Wasub, een door menskracht aangedreven onderzeeër waarmee studenten van TU Delft vorig jaar de International Submarine Races wonnen met een wereldrecord. En nog veel meer.

 

Kijk hier voor het volledige programma per zaal

 

Filmtheater

In samenwerking met Het North Sea Film Festival vertoont Duikvaker een selectie van Belgische en Nederlandse filmproducties uit 2015. De films werden officieel geselecteerd voor de onderwater filmfestivals van Marseille, Belgrado en Estartit, met daarbij ook de winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap. Het hele filmprogramma duurt 100 minuten en wordt 3x per dag afgespeeld.

 

Over Duikvaker

Heb jij je ticket al?. Koop nu je kaart (kinderen tot 12 jaar gratis).

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Cebu Cordova Bridge Esquire

Brug Cordova maakt Filipijnen beter bereikbaar

16 mei 2022

Sneller reizen van het vliegveld naar je favoriete duikresort Begin deze maand is de nieuwe brug van Cordova (Mactan) naar het zuiden van Cebu City geopend voor publiek. Dit is goed nieuws voor alle duikliefhebbers die naar een mooi resort op Bohol willen reizen. Kies je voor Amun Ini of één van de Magic Resorts? Je…

Lees verder

De Noordzee: een zee vol veranderingen

31 maart 2022

Presentatie door: Renate Olie, marien ecoloog bij Stichting De Noordzee. Houdt zich voornamelijk bezig met windenergie op zee en de gevolgen hiervan voor de natuur. Tevens fanatiek wrakduikster. Het lijkt zo’n eindeloze grote open ruimte, maar schijn bedriegt. Onze Noordzee is één van de drukste zeeën ter wereld. Scheepvaart, visserij, defensie, recreatie, zandwinning, windmolens, olie- en…

Lees verder
TG WeeFine WFL en INONTough Ron Offermans

De 5 populairste uitbreidingen voor de Olympus Tough

30 maart 2022

Heb jij een Olympus Tough om onder water foto’s mee te maken? Dan ben je zeker niet de enige! De camera is ontzettend populair voor onderwaterfotografie. Lekker compact, geweldige macrostand en waterdicht van zichzelf. De Olympus Tough heeft zoveel te bieden! Onderwaterhuis.NL zet de 5 meest populaire uitbreidingen voor je op een rijtje. 1. Een groothoeklens…

Lees verder
Mijn duikvakantie duikvaker vierkant

Vakantiemodus aan bij Mijn Duikvakantie

28 maart 2022

Tromgeroffel…… Nieuw op Duikvaker is de stand van Mijn Duikvakantie, de community voor vakanties met duiken en snorkelen. Tessa vertelt je graag in haar presentaties waarom Kaapverdië zo fantastisch is en wat de baai van Abu Dabbab in Egypte zo bijzonder maakt. Het kan trouwens ook een andere bestemming zijn waarover je reisinspiratie wilt ontvangen.…

Lees verder
Scuba reparatie & service

Scuba Reparatie & Service 

25 maart 2022

Hét nieuwe adres voor onderhoud aan je duikmaterialen Scuba-Academie en Dive Supplies Holland slaan de handen ineen. Met trots presenteren zij Scuba Reparatie & Service.  Combineer de ruim 50 jaar ervaring in de duikwereld die Cees den Toom en Jan Grootaert samen hebben, en je hebt Scuba Reparatie & Service. Onder deze nieuwe naam werken Scuba-Academie…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01