Duikvaker nieuws

Duikvaker 2016: Je weg vinden in het aanbod

Op 6 en 7 februari opent de Expo Houten weer voor de leukste duikbeurs van Nederland. Er is ontzettend veel te doen, te ontdekken en te beleven. Meer dan honderd stands en 80 experts op duik- en onderwaternatuurgebied die hun kennis delen. Een belangrijke vraag is dus: wat wil jij zien, horen en weten? En: hoe vind je je weg in zo’n overvloedig programma?

 

Het programma is samengesteld door DUIKEN Magazine, Duikeninbeeld, Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, Dive&Travel, Dutch Shark Society en Duikvaker zelf natuurlijk.

Al je vragen worden beantwoord, want eigenlijk blijft geen onderwerp rond duiken onbesproken. Het programma bevat voor elk wat wils, of je nu beginner bent of instructeur.

 

Bereid je voor ter inspiratie (voorpret!) en download de speciale app om je tijdens Duikvaker de weg te wijzen.

 

Download de app

Mis niets van de onderwerpen die jou interesseren. Download de Duikvaker App in de Apple App store of bij Google Play. In de app vind je het volledige programma. Gebruik het filter om uit te vinden wat er allemaal te doen is op onderwerpen die je interesseren. Of het nu tec diving, fotografie of film, Noordzee, haaien of bescherming van de onderrwaterwereld is. De sessies die je zeker niet wilt missen, maak je favoriet. Zo stel je snel en gemakkelijk je persoonlijke programma samen.

 

Natuurlijk kun je ook de stands op onderwerpen van jouw interesse selecteren. Op de beurs hangen iBeacons. Loop je langs een stand die iets interessants biedt, dan krijg je een melding op je smartphone.

 

Let op: geef de app wel toestemming voor pushberichten, zodat je die meldingen ook krijgt op de beurs. Die berichten krijg je uitsluitend tijdens de beurs; niet ervoor en niet erna. En alleen op de topics die je zelf hebt aangegeven.

 

Laat je inspirerend door het aanbod

Lezingen en workshops vind je op verschillende plekken op de Duikvaker beursvloer. Het volledige programma is zeer uitgebreid. Hier een aantal hotspots op een rij.

 

Thematafels DuikeninBeeld.tv | hal 1 stand 5341

Een hele reeks specialisten schuift aan de twee thematafels aan om jou over hun onderwerp te vertellen en je vragen te beantwoorden. De thematafels zijn interactief: jouw inbreng is van ongekende waarde. Je kunt gewoon aanschuiven – aanmelden is niet nodig. Een thematafel duurt ongeveer 45 minuten. Het programma is super gevarieerd: van film en fotografie, tot naaktslakken en duiken met scooters. Laat je inspireren door het programma en plan in waar je zeker bij wilt zijn!

 

Overigens, er zijn meerdere redenen om de stand van DuikeninBeeld op te zoeken. Alweer voor het derde jaar kun jij namelijk elk uur bepalen welke prachtige duikfoto’s in de Dynamische foto-expositie hangen. En daar kun je een prijs mee winnen!

 

DUIKEN | hal 2, stand 3060

Varen in de stealth duikboot Ortega? Dat kan twee dagen lang op de stand van DUIKEN! Wel virtueel, maar zeker niet minder leuk. Wissel je ervaringen uit de échte bemanning van dit kanovormig onderwatervaartuig naar Nederlands ontwerp.

 

Natuurlijk zijn ook de bekende DUIKEN auteurs weer aanwezig voor workshops over fotografie, veiligheid, materiaal en techduiken. Leer alles over de keuze voor een goede camera en over ‘troubleshooting’ aan de waterkant als er iets aan de hand is met je duikfles of je ademautomatenset. Op zaterdag en zondag start er tussen 11.00 en 15.00 uur ieder heel uur een workshop van ongeveer een half uur.

Kijk hier wat er allemaal te doen is op de DUIKEN stand.

 

Dutch Shark Society | zaal 5

Dutch Shark Society is een mediaplatform dat een brug slaat tussen wetenschap en publiek en initiatieven met fotografie en film ontwikkelt. Tijdens Duikvaker is zaal 5 dé plek voor wie meer wil weten over haaien, roggen en hoe duikers kunnen helpen deze prachtige en nuttige vissen te schermen. Dus: wil je goede haaienfoto’s maken, meer weten over haaien in Nederland en de Antillen, of qweten hoe je duurzaam en verantwoord duikt met haaien: het antwoord vind je op zaterdag en zondag in zaal 5.

 

In het het volledige programma per zaal bij zaal 5, vind je het volledige programma over haaien.

 

 

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland (Stimon) | hal 3 | Wrakduikplein

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland richt zich op het behoud  van ons maritiem erfgoed onderwater. Op het speciale wrakduikplein kun je een heel programma of onderdelen) volgen over onderwater archeologie, en spannende verhalen horen over de E17, de O17 en de U31.

 

Dive & travel | hal 2 stand 2619

Bij de Dive&travel stand vind je ook het theater. Daar kun je de hele dag terecht voor inspiratie voor de mooiste bestemmingen voor al jouw duikreizen.

 

Centraal podium | hal 1 stand 9945

In hal 1 vind je het centrale podium, met een afwisselend programma.

Veel over freediven: live interview met dé drie Nederlandse toppers Nanja van den Broek (wereldrecordhouder), Jeanine Grasmeijer (wereldkampioene) en Eric van Riet Paap (meervoudig Nederlands kampioen). Freedivedokter Rik Rösken aan het woord over wat er allemaal met je lichaam gebeurt tijdens je freedive.

Maar ook: wat goede muziek betekent voor je onderwaterfilm; modeshows; alle ins en outs over Wasub, een door menskracht aangedreven onderzeeër waarmee studenten van TU Delft vorig jaar de International Submarine Races wonnen met een wereldrecord. En nog veel meer.

 

Kijk hier voor het volledige programma per zaal

 

Filmtheater

In samenwerking met Het North Sea Film Festival vertoont Duikvaker een selectie van Belgische en Nederlandse filmproducties uit 2015. De films werden officieel geselecteerd voor de onderwater filmfestivals van Marseille, Belgrado en Estartit, met daarbij ook de winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap. Het hele filmprogramma duurt 100 minuten en wordt 3x per dag afgespeeld.

 

Over Duikvaker

Heb jij je ticket al?. Koop nu je kaart (kinderen tot 12 jaar gratis).

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

EEZYCUT Arthur Establie

Veiligheidstools voor onder water

19 november 2022

EEZYCUT is hét merk voor veiligheidstools die in veel disciplines gebuikt worden. Duiken, klimmen, parachutespringen, bergbeklimmen, eerste hulp… Voor al deze activiteiten is een snijgereedschap nodig om uit lastige situaties te komen of om een ​​buddy/teamgenoot te helpen: Eezycut heeft aan deze vraag voldaan! De Eezycut, dat dankzij het beschermende zakje op een schouderriem of…

Lees verder
Diepsluis

Film: De Bergsediepsluis

17 november 2022

Mensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…

Lees verder
BIGBLUE Suahuatica

Bigblue duiklampen

16 november 2022

BIGBLUE is één van de bekendste merken onderwaterlampen van de 21e eeuw. Het merk BigBlue Dive Lights heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden dankzij 3 kernwoorden: diversiteit, kwaliteit en toegankelijkheid. Van de kleine lamp van 250 lumen tot de fotolamp van 65.000 lumen, Bigblue voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als creatieve…

Lees verder
Reef Manta Ray Mobula alfredi Hanifaru Bay Baa Atoll Maldives © Guy Stevens Manta Trust

Presentatie:  Manta rays: the secret life of the gentle giants of our oceans

15 november 2022

 Manta rays and without doubt one of the most charismatic creatures of our oceans and the dream encounter of every diver! The life of these animals though has only been studied since a couple of decades and much is still to learn about the biology of these giants. Through this presentation the audience will be…

Lees verder
LEFEET

’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter

14 november 2022

LEFEET is het bedrijf achter ’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter. Elk product is gebaseerd op geavanceerde technologie en een uniek ontwerp om de gebruikerservaring te verrijken: de Lefeet S1 en S1 Pro scooters zijn een kans om nieuwe sensaties onder water te beleven en duiken op een andere manier te herontdekken. Er kunnen verschillende…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01