Duikvaker 2016: Je weg vinden in het aanbod

Op 6 en 7 februari opent de Expo Houten weer voor de leukste duikbeurs van Nederland. Er is ontzettend veel te doen, te ontdekken en te beleven. Meer dan honderd stands en 80 experts op duik- en onderwaternatuurgebied die hun kennis delen. Een belangrijke vraag is dus: wat wil jij zien, horen en weten? En: hoe vind je je weg in zo’n overvloedig programma?

 

Het programma is samengesteld door DUIKEN Magazine, Duikeninbeeld, Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, Dive&Travel, Dutch Shark Society en Duikvaker zelf natuurlijk.

Al je vragen worden beantwoord, want eigenlijk blijft geen onderwerp rond duiken onbesproken. Het programma bevat voor elk wat wils, of je nu beginner bent of instructeur.

 

Bereid je voor ter inspiratie (voorpret!) en download de speciale app om je tijdens Duikvaker de weg te wijzen.

 

Download de app

Mis niets van de onderwerpen die jou interesseren. Download de Duikvaker App in de Apple App store of bij Google Play. In de app vind je het volledige programma. Gebruik het filter om uit te vinden wat er allemaal te doen is op onderwerpen die je interesseren. Of het nu tec diving, fotografie of film, Noordzee, haaien of bescherming van de onderrwaterwereld is. De sessies die je zeker niet wilt missen, maak je favoriet. Zo stel je snel en gemakkelijk je persoonlijke programma samen.

 

Natuurlijk kun je ook de stands op onderwerpen van jouw interesse selecteren. Op de beurs hangen iBeacons. Loop je langs een stand die iets interessants biedt, dan krijg je een melding op je smartphone.

 

Let op: geef de app wel toestemming voor pushberichten, zodat je die meldingen ook krijgt op de beurs. Die berichten krijg je uitsluitend tijdens de beurs; niet ervoor en niet erna. En alleen op de topics die je zelf hebt aangegeven.

 

Laat je inspirerend door het aanbod

Lezingen en workshops vind je op verschillende plekken op de Duikvaker beursvloer. Het volledige programma is zeer uitgebreid. Hier een aantal hotspots op een rij.

 

Thematafels DuikeninBeeld.tv | hal 1 stand 5341

Een hele reeks specialisten schuift aan de twee thematafels aan om jou over hun onderwerp te vertellen en je vragen te beantwoorden. De thematafels zijn interactief: jouw inbreng is van ongekende waarde. Je kunt gewoon aanschuiven – aanmelden is niet nodig. Een thematafel duurt ongeveer 45 minuten. Het programma is super gevarieerd: van film en fotografie, tot naaktslakken en duiken met scooters. Laat je inspireren door het programma en plan in waar je zeker bij wilt zijn!

 

Overigens, er zijn meerdere redenen om de stand van DuikeninBeeld op te zoeken. Alweer voor het derde jaar kun jij namelijk elk uur bepalen welke prachtige duikfoto’s in de Dynamische foto-expositie hangen. En daar kun je een prijs mee winnen!

 

DUIKEN | hal 2, stand 3060

Varen in de stealth duikboot Ortega? Dat kan twee dagen lang op de stand van DUIKEN! Wel virtueel, maar zeker niet minder leuk. Wissel je ervaringen uit de échte bemanning van dit kanovormig onderwatervaartuig naar Nederlands ontwerp.

 

Natuurlijk zijn ook de bekende DUIKEN auteurs weer aanwezig voor workshops over fotografie, veiligheid, materiaal en techduiken. Leer alles over de keuze voor een goede camera en over ‘troubleshooting’ aan de waterkant als er iets aan de hand is met je duikfles of je ademautomatenset. Op zaterdag en zondag start er tussen 11.00 en 15.00 uur ieder heel uur een workshop van ongeveer een half uur.

Kijk hier wat er allemaal te doen is op de DUIKEN stand.

 

Dutch Shark Society | zaal 5

Dutch Shark Society is een mediaplatform dat een brug slaat tussen wetenschap en publiek en initiatieven met fotografie en film ontwikkelt. Tijdens Duikvaker is zaal 5 dé plek voor wie meer wil weten over haaien, roggen en hoe duikers kunnen helpen deze prachtige en nuttige vissen te schermen. Dus: wil je goede haaienfoto’s maken, meer weten over haaien in Nederland en de Antillen, of qweten hoe je duurzaam en verantwoord duikt met haaien: het antwoord vind je op zaterdag en zondag in zaal 5.

 

In het het volledige programma per zaal bij zaal 5, vind je het volledige programma over haaien.

 

 

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland (Stimon) | hal 3 | Wrakduikplein

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland richt zich op het behoud  van ons maritiem erfgoed onderwater. Op het speciale wrakduikplein kun je een heel programma of onderdelen) volgen over onderwater archeologie, en spannende verhalen horen over de E17, de O17 en de U31.

 

Dive & travel | hal 2 stand 2619

Bij de Dive&travel stand vind je ook het theater. Daar kun je de hele dag terecht voor inspiratie voor de mooiste bestemmingen voor al jouw duikreizen.

 

Centraal podium | hal 1 stand 9945

In hal 1 vind je het centrale podium, met een afwisselend programma.

Veel over freediven: live interview met dé drie Nederlandse toppers Nanja van den Broek (wereldrecordhouder), Jeanine Grasmeijer (wereldkampioene) en Eric van Riet Paap (meervoudig Nederlands kampioen). Freedivedokter Rik Rösken aan het woord over wat er allemaal met je lichaam gebeurt tijdens je freedive.

Maar ook: wat goede muziek betekent voor je onderwaterfilm; modeshows; alle ins en outs over Wasub, een door menskracht aangedreven onderzeeër waarmee studenten van TU Delft vorig jaar de International Submarine Races wonnen met een wereldrecord. En nog veel meer.

 

Kijk hier voor het volledige programma per zaal

 

Filmtheater

In samenwerking met Het North Sea Film Festival vertoont Duikvaker een selectie van Belgische en Nederlandse filmproducties uit 2015. De films werden officieel geselecteerd voor de onderwater filmfestivals van Marseille, Belgrado en Estartit, met daarbij ook de winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap. Het hele filmprogramma duurt 100 minuten en wordt 3x per dag afgespeeld.

 

Over Duikvaker

Heb jij je ticket al?. Koop nu je kaart (kinderen tot 12 jaar gratis).

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Anchor Dive Lights op Duikvaker 2020

4 november 2019

Ook dit jaar neemt Anchor Dive Lights (Ierland) weer deel aan Duikvaker. Dit jaar vertegenwoordigt door Marjolein van Laere en Frans de Pater van Anchor Diving B.V.  Anchor Dive Lights ontwerpt hoogwaardige, modulaire duiklampen in verfrissende kleuren voor de amateur- en professionele duiker. Naast het uitgebreide assortiment duik-, foto- en video lampen, is er ook…

Lees verder

Workshop: vloggen op Duikvaker

12 januari 2018

Een hele dag in het teken van vloggen op Duikvaker met handige tips, assistentie bij de montage en de presentatie. Doe je mee? Op zaterdag 3 en zondag 4 februari nodigen DuikeninBeeld en Duikvaker duikers uit om te komen vloggen. Een workshop van een dag op de het leukste duikevent van het jaar! Programma: 10:00…

Lees verder

Duikspotter.nl – Dé inspiratiebron voor je volgende duik!

12 januari 2018

Duikspotter is het nieuwe platform dat de NOB afgelopen december heeft gelanceerd. Het is dé plek waar je inspiratie kunt vinden voor je volgende duik, onder andere via honderden artikelen die afkomstig zijn uit Onderwatersport Magazine. Op Duikspotter staan twaalf thema’s centraal: denk aan onderwaterbiologie en wrakduiken, maar ook materiaal, technisch duiken en buitenlandse duikreisbestemmingen.…

Lees verder

Malta: een grote verscheidenheid aan flora en fauna

12 januari 2018

Malta, een duikbestemming die geschikt is voor alle type duikers die van avontuur houden! Duiken rond Malta en Gozo is ronduit fantastisch want het zicht is bijzonder goed (soms tot wel 40 meter!) en er zijn spectaculaire drop-offs. Voor onderwaterfotografie is het een goede bestemming en ook liefhebbers van grotduiken en wrakduiken kunnen zich hier…

Lees verder
Coral Reef

Onderwaterwereld staat centraal op Duikvaker

12 december 2017

Tijdens Duikvaker op 3 en 4 februari 2018 is er volop aandacht voor de onderwaterwereld. Die is immers onmisbaar voor elke duiker! Duiken kan overal waar water is! Maar als duikers steken we ons hoofd toch het liefst onder water op een plek waar het mooi is, waar leven zit en waar iets te beleven…

Lees verder