Duikvaker nieuws

Duikvaker 2016: Je weg vinden in het aanbod

Op 6 en 7 februari opent de Expo Houten weer voor de leukste duikbeurs van Nederland. Er is ontzettend veel te doen, te ontdekken en te beleven. Meer dan honderd stands en 80 experts op duik- en onderwaternatuurgebied die hun kennis delen. Een belangrijke vraag is dus: wat wil jij zien, horen en weten? En: hoe vind je je weg in zo’n overvloedig programma?

 

Het programma is samengesteld door DUIKEN Magazine, Duikeninbeeld, Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, Dive&Travel, Dutch Shark Society en Duikvaker zelf natuurlijk.

Al je vragen worden beantwoord, want eigenlijk blijft geen onderwerp rond duiken onbesproken. Het programma bevat voor elk wat wils, of je nu beginner bent of instructeur.

 

Bereid je voor ter inspiratie (voorpret!) en download de speciale app om je tijdens Duikvaker de weg te wijzen.

 

Download de app

Mis niets van de onderwerpen die jou interesseren. Download de Duikvaker App in de Apple App store of bij Google Play. In de app vind je het volledige programma. Gebruik het filter om uit te vinden wat er allemaal te doen is op onderwerpen die je interesseren. Of het nu tec diving, fotografie of film, Noordzee, haaien of bescherming van de onderrwaterwereld is. De sessies die je zeker niet wilt missen, maak je favoriet. Zo stel je snel en gemakkelijk je persoonlijke programma samen.

 

Natuurlijk kun je ook de stands op onderwerpen van jouw interesse selecteren. Op de beurs hangen iBeacons. Loop je langs een stand die iets interessants biedt, dan krijg je een melding op je smartphone.

 

Let op: geef de app wel toestemming voor pushberichten, zodat je die meldingen ook krijgt op de beurs. Die berichten krijg je uitsluitend tijdens de beurs; niet ervoor en niet erna. En alleen op de topics die je zelf hebt aangegeven.

 

Laat je inspirerend door het aanbod

Lezingen en workshops vind je op verschillende plekken op de Duikvaker beursvloer. Het volledige programma is zeer uitgebreid. Hier een aantal hotspots op een rij.

 

Thematafels DuikeninBeeld.tv | hal 1 stand 5341

Een hele reeks specialisten schuift aan de twee thematafels aan om jou over hun onderwerp te vertellen en je vragen te beantwoorden. De thematafels zijn interactief: jouw inbreng is van ongekende waarde. Je kunt gewoon aanschuiven – aanmelden is niet nodig. Een thematafel duurt ongeveer 45 minuten. Het programma is super gevarieerd: van film en fotografie, tot naaktslakken en duiken met scooters. Laat je inspireren door het programma en plan in waar je zeker bij wilt zijn!

 

Overigens, er zijn meerdere redenen om de stand van DuikeninBeeld op te zoeken. Alweer voor het derde jaar kun jij namelijk elk uur bepalen welke prachtige duikfoto’s in de Dynamische foto-expositie hangen. En daar kun je een prijs mee winnen!

 

DUIKEN | hal 2, stand 3060

Varen in de stealth duikboot Ortega? Dat kan twee dagen lang op de stand van DUIKEN! Wel virtueel, maar zeker niet minder leuk. Wissel je ervaringen uit de échte bemanning van dit kanovormig onderwatervaartuig naar Nederlands ontwerp.

 

Natuurlijk zijn ook de bekende DUIKEN auteurs weer aanwezig voor workshops over fotografie, veiligheid, materiaal en techduiken. Leer alles over de keuze voor een goede camera en over ‘troubleshooting’ aan de waterkant als er iets aan de hand is met je duikfles of je ademautomatenset. Op zaterdag en zondag start er tussen 11.00 en 15.00 uur ieder heel uur een workshop van ongeveer een half uur.

Kijk hier wat er allemaal te doen is op de DUIKEN stand.

 

Dutch Shark Society | zaal 5

Dutch Shark Society is een mediaplatform dat een brug slaat tussen wetenschap en publiek en initiatieven met fotografie en film ontwikkelt. Tijdens Duikvaker is zaal 5 dé plek voor wie meer wil weten over haaien, roggen en hoe duikers kunnen helpen deze prachtige en nuttige vissen te schermen. Dus: wil je goede haaienfoto’s maken, meer weten over haaien in Nederland en de Antillen, of qweten hoe je duurzaam en verantwoord duikt met haaien: het antwoord vind je op zaterdag en zondag in zaal 5.

 

In het het volledige programma per zaal bij zaal 5, vind je het volledige programma over haaien.

 

 

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland (Stimon) | hal 3 | Wrakduikplein

Stichting Maritiem Onderzoek Nederland richt zich op het behoud  van ons maritiem erfgoed onderwater. Op het speciale wrakduikplein kun je een heel programma of onderdelen) volgen over onderwater archeologie, en spannende verhalen horen over de E17, de O17 en de U31.

 

Dive & travel | hal 2 stand 2619

Bij de Dive&travel stand vind je ook het theater. Daar kun je de hele dag terecht voor inspiratie voor de mooiste bestemmingen voor al jouw duikreizen.

 

Centraal podium | hal 1 stand 9945

In hal 1 vind je het centrale podium, met een afwisselend programma.

Veel over freediven: live interview met dé drie Nederlandse toppers Nanja van den Broek (wereldrecordhouder), Jeanine Grasmeijer (wereldkampioene) en Eric van Riet Paap (meervoudig Nederlands kampioen). Freedivedokter Rik Rösken aan het woord over wat er allemaal met je lichaam gebeurt tijdens je freedive.

Maar ook: wat goede muziek betekent voor je onderwaterfilm; modeshows; alle ins en outs over Wasub, een door menskracht aangedreven onderzeeër waarmee studenten van TU Delft vorig jaar de International Submarine Races wonnen met een wereldrecord. En nog veel meer.

 

Kijk hier voor het volledige programma per zaal

 

Filmtheater

In samenwerking met Het North Sea Film Festival vertoont Duikvaker een selectie van Belgische en Nederlandse filmproducties uit 2015. De films werden officieel geselecteerd voor de onderwater filmfestivals van Marseille, Belgrado en Estartit, met daarbij ook de winnaar van het Open Nederlands Kampioenschap. Het hele filmprogramma duurt 100 minuten en wordt 3x per dag afgespeeld.

 

Over Duikvaker

Heb jij je ticket al?. Koop nu je kaart (kinderen tot 12 jaar gratis).

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Groene Stad Achter De Duinen

14 februari 2023

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…

Lees verder
IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01