Duikvaker nieuws

Duiken in Manado: een geweldige bestemming voor duikers

Tunicates, Lembeh, Indonesia

Manado is een fantastische duikbestemming die je niet mag missen als je een duikliefhebber bent. Noord-Sulawesi in Indonesië is de toegangspoort tot een van de meest gevarieerde en rijke mariene ecosystemen ter wereld. Er zijn kleurrijke koraalriffen en fascinerend microleven.

Het Nationaal Maritiem Park Bunaken

Het Nationaal Maritiem Park Bunaken is een van de meest populaire duiklocaties in Manado. Deze plek, die thuis is voor meer dan 70% van alle bekende vissoorten in de Indo-Westelijke Stille Oceaan, heeft een spectaculaire verticale koraalmuur die dieptes van wel 600 meter kan bereiken. Bunaken is een uitstekende plek voor een adembenemende duikervaring die elke duiker zal aanspreken.

Eastern Shunk Anemonefish, Lembeh, Indonesia
Eastern Shunk Anemonefish, Lembeh, Indonesia

Lembeh Strait

Lembeh Strait is een andere duikbestemming die je niet mag overslaan. Het is niet de duikbestemming die je verwacht, met kristalhelder water, majestueuze vissen en uitgestrekte koraaltuinen. Deze plek is uniek en heeft zijn eigen charme. Je zwemt boven een zeebodem van zwart vulkanisch zand. Dit is het leefgebied van vreemde en soms buitenaardse zeedieren. Deze bijzondere wezens worden liefkozend ‘critters’ genoemd.

Deze onderwaterwereld is betoverend, en de nadruk ligt hier echt op betoverend. Het leven floreert tussen de rommel die rechtstreeks uit de haven van Bitung stroomt. Maar laat je niet misleiden door de term ‘rommel’, want het is in deze schijnbare chaos dat je enkele van de meest bijzondere zeedieren kunt ontdekken.

In de Lembeh Strait vind je zeldzame zeepaardjes, Frogfishes, octopussen en Ghost Pipefishes, naast een scala aan unieke krabbensoorten en nog veel meer. Elk bezoek aan Lembeh Strait is een nieuw avontuur, een kans om de wonderen van deze uitzonderlijke onderwaterwereld te ontdekken.

Molas-wrak

Voor de wrakduikers onder ons, is er het Molas-wrak. Dit 130 meter lange Nederlandse vrachtschip dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zonk, rust op een diepte van 30-40 meter.

Waar verblijf je als je gaat duiken in Manado?

Er zijn ook diverse gerenommeerde duikscholen en resorts in Manado. Twee uitblinkers zijn Thalassa 5 Star PADI Dive Resorts en LumbaLumba Diving. Beide nemen deel aan Duikvaker. Bezoek de stands en

Thalassa Dive Resorts, onder leiding van Simone Gerritsen, is al sinds het ontstaan van Duikvaker aanwezig op de beurs. Thalassa is gevestigd in Noord-Sulawesi, Indonesië. De focus ligt op duurzaam duiken en de nadruk ligt op persoonlijke service voor gasten, betrokkenheid bij de gemeenschap en educatie. Eigenaresse Simone Gerritsen startte in 1978 met duiken en opende de Thalassa Duikwinkel in Amsterdam in 1987. Thalassa heeft alles voor beginnende en gevorderde duikers, en je kunt er ook een PADI Pro worden.

divers at fukui jpg

Het Lumbalumba Resort in Manado is een kleine, maar aantrekkelijke accommodatie met een fantastisch uitzicht op de oceaan, omringd door een grote tropische botanische tuin. Het resort beschikt over een prachtig zwembad en een strandgedeelte. Er is een uitgebreid aanbod aan Aziatische gerechten, waaronder vegetarische en glutenvrije opties. Het LumbaLumba resort heeft als doel een aangename en gepersonaliseerde ervaring voor haar gasten te bieden met activiteiten zoals duiken, snorkelen en rondleidingen.

Manado is een geweldige plek voor duikers, met lekker eten, aardige mensen en natuurlijk, fantastische duiken. Manado is een uitstekende plek voor iedereen die van diepzeeduiken, macrofotografie, wrakduiken of simpelweg het ontdekken van de onderwaterwereld houdt.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Damai

Dive Damai

4 december 2023

DIVE DAMAI is een nieuwe exposant op Duikvaker. DIVE DAMAI blinkt uit in haar diensten, waaronder gepersonaliseerde duikstations en spoelbakken, een cameraruimte en opslag voor apparatuur, à la carte dineren dat voldoet aan alle dieetwensen, wasserij en massage aan boord, en een bemanning van 18 leden plus 1 Cruise Director voor 12 passagiers. DUIKEN Naast…

Lees verder
Tunicates, Lembeh, Indonesia

Duiken in Manado: een geweldige bestemming voor duikers

5 augustus 2023

Manado is een fantastische duikbestemming die je niet mag missen als je een duikliefhebber bent. Noord-Sulawesi in Indonesië is de toegangspoort tot een van de meest gevarieerde en rijke mariene ecosystemen ter wereld. Er zijn kleurrijke koraalriffen en fascinerend microleven. Het Nationaal Maritiem Park Bunaken Het Nationaal Maritiem Park Bunaken is een van de meest…

Lees verder
Hammerheads Banda

Presentatie: Duiken in Indonesië

14 december 2022

Met meer dan 17.000 eilanden is Indonesië een Walhalla voor de duikliefhebbers. Van Pulau Weh tot Triton Bay heb je de keuze uit zo’n 1.000 bekende duikstekken en ontelbaar nog niet bekende spots. Merapi heeft een compleet aanbod van duikresorts, en liveaboards over de hele archipel. Tijdens de presentatie geven we vooral tips wat je…

Lees verder
Jens Nimmerrichter DJI

Win een 9-daagse droomreis naar Indonesië met Murex Resorts op de Duikvaker

7 december 2022

Murex Resorts zal dit jaar weer aanwezig zijn tijdens de Duikvaker. Je kunt ze vinden in de stand van Dive & Travel (standnummer 830 in hal 2). Pim van Schendel zal aanwezig zijn in die stand om iedereen van alle Murex nieuwtjes op de hoogte te brengen en natuurlijk heeft hij ook een mooie special…

Lees verder
pool sea view thalassa lembeh

Thalassa

4 oktober 2021

Wakker worden van het fluiten van de vogels; het is half zes en de dag begint. Ondanks het vroege uur, is dit de beste tijd van de dag. Het is stil en vredig op deze fantastische plek. Over een klein uur zullen de eerste mensen van het Thalassa team beginnen met het verder realiseren van…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01