Duikcentrum de Aalscholvers viert feest! 

DaanHenrard GUE DiveLeader

Foto: Daan Henrard

Duikcentrum de Aalscholvers viert een significante mijlpaal met de succesvolle afronding van een vernieuwende GUE Dive Leader opleiding. De nieuwe Dive Leaders Julia, Ragna en Stefan hebben het zes maanden durende opleidingstraject met succes doorlopen onder leiding van Martijn Blommaert. Ze zijn hiermee één van de eerste lichtingen wereldwijd die deze opleiding succesvol hebben voltooid.

De opleiding is ontstaan vanuit een behoefte binnen de GUE duikgemeenschap om betere ondersteuning te bieden tijdens cursussen, met name in de nazorg van REC 1, het fungeren als video-supportduiker en het verstrekken van waardevolle feedback gedurende (en na) de trainingen. “We wilden de algehele capaciteit van GUE binnen de recreatieve sector vergroten en hebben daarom deze unieke opleiding uitgewerkt,” legt Martijn uit.

De door Global Underwater Explorers (GUE) vastgestelde competenties, door Martijn vertaald naar praktische toepassingen, hebben een hoger doel gediend: het leren duiken leuker, gemakkelijker en veiliger maken. De nieuwe Dive Leaders zijn nu niet alleen zeer capabel, maar ook comfortabel in hun rol als opleidingsassistent, waarmee ze een nieuwe standaard zetten voor de duikindustrie wereldwijd.

Duikcentrum de Aalscholvers heeft niet alleen geholpen een klein stukje duikgeschiedenis te schrijven, maar heeft hiermee ook een blauwdruk gecreëerd voor toekomstige GUE Dive Leader opleidingen. Deze buitengewone prestatie zal ongetwijfeld de kwaliteit van opleidingen binnen het recreatief duiken in positieve zin beïnvloeden.

Met Tilburg als epicentrum zullen deze drie voorlopers onder de leiding van Martijn Blommaert hun kennis en passie inzetten om de duikgemeenschap te versterken en te inspireren.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

DaanHenrard GUE DiveLeader

Duikcentrum de Aalscholvers viert feest! 

3 januari 2024

Foto: Daan Henrard Duikcentrum de Aalscholvers viert een significante mijlpaal met de succesvolle afronding van een vernieuwende GUE Dive Leader opleiding. De nieuwe Dive Leaders Julia, Ragna en Stefan hebben het zes maanden durende opleidingstraject met succes doorlopen onder leiding van Martijn Blommaert. Ze zijn hiermee één van de eerste lichtingen wereldwijd die deze opleiding…

Lees verder