Duikvaker nieuws

DE BARE Sentry met ATX system

Sentry

Het Bare Sentry Tech Dry droogpak is het nieuwste neopreen droogpak van BARE. Net zo flexibel en comfortabel als een warmwater-natpak en voldoet het aan de vereisten van recreatieve en technische duikers en zelfs commerciële en militaire duikers.  “The drysuit that does it all”. 

Materiaal

De Sentry Tech Dry is gemaakt van Yamamoto neopreen. Dat is zoals men zegt hyper-compressed 2 mm neopreen. Lees: neopreen dat zeer hard is samengeperst tot een dikte van 2mm en ondanks dat toch zeer flexibel is en licht. 

De Sentry is in elkaar gezet middels de vertrouwde NST techniek. NST staat voor No Stitch Technology, wat simpelweg inhoudt dat er geen enkel stuk van het pak aan elkaar is genaaid – het is allemaal door middel van lijm en warmte aan elkaar gemaakt. De naden van de Sentry zijn op de kopse kant gelijmd, waarna aan beide kanten van het geplakte neopreen de nylon toplaag weg wordt gehaald tot op de ‘opencel’-structuur van het neopreen. Hier wordt dan weer een speciale tape op geplakt die uiteindelijk samen met de 2mm kopse kant een zeer sterke afdichting geeft. Hoe dan ook, er zitten dus geen gaatjes van een naald in het pak en ook voorkom je zo, dat er als er spanning op een draad zou zitten, deze door het neopreen zou kunnen scheuren. Er is immers geen draad. De schoenen zijn z.g. techboots. 

De  klapper van de Sentry Tech Dry is toch wel het ATX systeem. Het pak zit daardoor -naast de anatomische vorm  als gegoten. 

Het ATX systeem uitgelegd. 

Zoals gezegd heeft het geteste Sentry pak ATX, dat is gebaseerd op Automatic Torso Recoil – dit zorgt er als het ware voor dat het bovenste deel van het pak onafhankelijk van het onderste deel kan bewegen. Het geeft je flexibiliteit zonder dat je een kruisband nodig hebt om het onderste deel op zijn plek te houden. Het nieuwe op dit pak, waardoor het ATX wordt, is het feit dat men bretels in het pak heeft gemaakt die niet aan het pak vastzitten maar aan het ATR deel, dat met het oog daarop aan de voorkant is verlengd met een stuk ademend neopreen. 

Het is net alsof je een tuinbroek aantrekt met korte bretels wat in de praktijk handiger blijkt te zijn dan de lange vaak gebruikte bretels.

Op de heupen, precies op de goede hoogte zitten twee ruime pockets met bungees. De pockets kun je nog vergroten door een rits te openen. 

Ervaringen van duikers:

  • Het pak is erg comfortabel en flexibel. 
  • Fantastische pasvorm mede dankzij het ATX systeem. 
  • De isolatie van de Sentry is prima en onderscheidend van trilaminaat ervaringen bij lange koude duiken.  Veel minder behoefte  aan  een heated vest of onderpak. 
  • Bij intenief gebruik in de grotten blijkt het pak zeer slijtvast en sterk te zijn. 
  • Het pak trekt gemakkelijker aan dan een conventioneel pak door het innovatieve ATX systeem
  • Hoewel neopreen is er nauwelijks sprake van verschil in drijfvermogen op diepte. Compressed en och licht van gewicht en flexibel. 
  • Nog een heel groot voordeel. De levertijd is superkort. De pakken zijn in heel veel maten beschikbaar bij de importeur. 

Bij Scuba-Academie is het mogelijk een testduik te maken in de BARE Sentry. 

Wij hebben de meest gangbare maten (9 verschillende) altijd op voorraad. 

Testduiken zijn mogelijk op woensdag t/m zaterdag. Wel even bellen of mailen van te voren. 

Scuba-Academie

Achterbos 22b

3645 CD Vinkeveen

info@scuba-academie.nl

Tel.: 0297-212285

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

EEZYCUT Arthur Establie

Veiligheidstools voor onder water

19 november 2022

EEZYCUT is hét merk voor veiligheidstools die in veel disciplines gebuikt worden. Duiken, klimmen, parachutespringen, bergbeklimmen, eerste hulp… Voor al deze activiteiten is een snijgereedschap nodig om uit lastige situaties te komen of om een ​​buddy/teamgenoot te helpen: Eezycut heeft aan deze vraag voldaan! De Eezycut, dat dankzij het beschermende zakje op een schouderriem of…

Lees verder
Diepsluis

Film: De Bergsediepsluis

17 november 2022

Mensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…

Lees verder
BIGBLUE Suahuatica

Bigblue duiklampen

16 november 2022

BIGBLUE is één van de bekendste merken onderwaterlampen van de 21e eeuw. Het merk BigBlue Dive Lights heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden dankzij 3 kernwoorden: diversiteit, kwaliteit en toegankelijkheid. Van de kleine lamp van 250 lumen tot de fotolamp van 65.000 lumen, Bigblue voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als creatieve…

Lees verder
Reef Manta Ray Mobula alfredi Hanifaru Bay Baa Atoll Maldives © Guy Stevens Manta Trust

Presentatie:  Manta rays: the secret life of the gentle giants of our oceans

15 november 2022

 Manta rays and without doubt one of the most charismatic creatures of our oceans and the dream encounter of every diver! The life of these animals though has only been studied since a couple of decades and much is still to learn about the biology of these giants. Through this presentation the audience will be…

Lees verder
LEFEET

’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter

14 november 2022

LEFEET is het bedrijf achter ’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter. Elk product is gebaseerd op geavanceerde technologie en een uniek ontwerp om de gebruikerservaring te verrijken: de Lefeet S1 en S1 Pro scooters zijn een kans om nieuwe sensaties onder water te beleven en duiken op een andere manier te herontdekken. Er kunnen verschillende…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01