Duikvaker nieuws

DE BARE Sentry met ATX system

Sentry

Het Bare Sentry Tech Dry droogpak is het nieuwste neopreen droogpak van BARE. Net zo flexibel en comfortabel als een warmwater-natpak en voldoet het aan de vereisten van recreatieve en technische duikers en zelfs commerciële en militaire duikers.  “The drysuit that does it all”. 

Materiaal

De Sentry Tech Dry is gemaakt van Yamamoto neopreen. Dat is zoals men zegt hyper-compressed 2 mm neopreen. Lees: neopreen dat zeer hard is samengeperst tot een dikte van 2mm en ondanks dat toch zeer flexibel is en licht. 

De Sentry is in elkaar gezet middels de vertrouwde NST techniek. NST staat voor No Stitch Technology, wat simpelweg inhoudt dat er geen enkel stuk van het pak aan elkaar is genaaid – het is allemaal door middel van lijm en warmte aan elkaar gemaakt. De naden van de Sentry zijn op de kopse kant gelijmd, waarna aan beide kanten van het geplakte neopreen de nylon toplaag weg wordt gehaald tot op de ‘opencel’-structuur van het neopreen. Hier wordt dan weer een speciale tape op geplakt die uiteindelijk samen met de 2mm kopse kant een zeer sterke afdichting geeft. Hoe dan ook, er zitten dus geen gaatjes van een naald in het pak en ook voorkom je zo, dat er als er spanning op een draad zou zitten, deze door het neopreen zou kunnen scheuren. Er is immers geen draad. De schoenen zijn z.g. techboots. 

De  klapper van de Sentry Tech Dry is toch wel het ATX systeem. Het pak zit daardoor -naast de anatomische vorm  als gegoten. 

Het ATX systeem uitgelegd. 

Zoals gezegd heeft het geteste Sentry pak ATX, dat is gebaseerd op Automatic Torso Recoil – dit zorgt er als het ware voor dat het bovenste deel van het pak onafhankelijk van het onderste deel kan bewegen. Het geeft je flexibiliteit zonder dat je een kruisband nodig hebt om het onderste deel op zijn plek te houden. Het nieuwe op dit pak, waardoor het ATX wordt, is het feit dat men bretels in het pak heeft gemaakt die niet aan het pak vastzitten maar aan het ATR deel, dat met het oog daarop aan de voorkant is verlengd met een stuk ademend neopreen. 

Het is net alsof je een tuinbroek aantrekt met korte bretels wat in de praktijk handiger blijkt te zijn dan de lange vaak gebruikte bretels.

Op de heupen, precies op de goede hoogte zitten twee ruime pockets met bungees. De pockets kun je nog vergroten door een rits te openen. 

Ervaringen van duikers:

  • Het pak is erg comfortabel en flexibel. 
  • Fantastische pasvorm mede dankzij het ATX systeem. 
  • De isolatie van de Sentry is prima en onderscheidend van trilaminaat ervaringen bij lange koude duiken.  Veel minder behoefte  aan  een heated vest of onderpak. 
  • Bij intenief gebruik in de grotten blijkt het pak zeer slijtvast en sterk te zijn. 
  • Het pak trekt gemakkelijker aan dan een conventioneel pak door het innovatieve ATX systeem
  • Hoewel neopreen is er nauwelijks sprake van verschil in drijfvermogen op diepte. Compressed en och licht van gewicht en flexibel. 
  • Nog een heel groot voordeel. De levertijd is superkort. De pakken zijn in heel veel maten beschikbaar bij de importeur. 

Bij Scuba-Academie is het mogelijk een testduik te maken in de BARE Sentry. 

Wij hebben de meest gangbare maten (9 verschillende) altijd op voorraad. 

Testduiken zijn mogelijk op woensdag t/m zaterdag. Wel even bellen of mailen van te voren. 

Scuba-Academie

Achterbos 22b

3645 CD Vinkeveen

info@scuba-academie.nl

Tel.: 0297-212285

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Groene Stad Achter De Duinen

14 februari 2023

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…

Lees verder
IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01