Duikvaker nieuws

DE BARE Sentry met ATX system

Sentry

Het Bare Sentry Tech Dry droogpak is het nieuwste neopreen droogpak van BARE. Net zo flexibel en comfortabel als een warmwater-natpak en voldoet het aan de vereisten van recreatieve en technische duikers en zelfs commerciële en militaire duikers.  “The drysuit that does it all”. 

Materiaal

De Sentry Tech Dry is gemaakt van Yamamoto neopreen. Dat is zoals men zegt hyper-compressed 2 mm neopreen. Lees: neopreen dat zeer hard is samengeperst tot een dikte van 2mm en ondanks dat toch zeer flexibel is en licht. 

De Sentry is in elkaar gezet middels de vertrouwde NST techniek. NST staat voor No Stitch Technology, wat simpelweg inhoudt dat er geen enkel stuk van het pak aan elkaar is genaaid – het is allemaal door middel van lijm en warmte aan elkaar gemaakt. De naden van de Sentry zijn op de kopse kant gelijmd, waarna aan beide kanten van het geplakte neopreen de nylon toplaag weg wordt gehaald tot op de ‘opencel’-structuur van het neopreen. Hier wordt dan weer een speciale tape op geplakt die uiteindelijk samen met de 2mm kopse kant een zeer sterke afdichting geeft. Hoe dan ook, er zitten dus geen gaatjes van een naald in het pak en ook voorkom je zo, dat er als er spanning op een draad zou zitten, deze door het neopreen zou kunnen scheuren. Er is immers geen draad. De schoenen zijn z.g. techboots. 

De  klapper van de Sentry Tech Dry is toch wel het ATX systeem. Het pak zit daardoor -naast de anatomische vorm  als gegoten. 

Het ATX systeem uitgelegd. 

Zoals gezegd heeft het geteste Sentry pak ATX, dat is gebaseerd op Automatic Torso Recoil – dit zorgt er als het ware voor dat het bovenste deel van het pak onafhankelijk van het onderste deel kan bewegen. Het geeft je flexibiliteit zonder dat je een kruisband nodig hebt om het onderste deel op zijn plek te houden. Het nieuwe op dit pak, waardoor het ATX wordt, is het feit dat men bretels in het pak heeft gemaakt die niet aan het pak vastzitten maar aan het ATR deel, dat met het oog daarop aan de voorkant is verlengd met een stuk ademend neopreen. 

Het is net alsof je een tuinbroek aantrekt met korte bretels wat in de praktijk handiger blijkt te zijn dan de lange vaak gebruikte bretels.

Op de heupen, precies op de goede hoogte zitten twee ruime pockets met bungees. De pockets kun je nog vergroten door een rits te openen. 

Ervaringen van duikers:

  • Het pak is erg comfortabel en flexibel. 
  • Fantastische pasvorm mede dankzij het ATX systeem. 
  • De isolatie van de Sentry is prima en onderscheidend van trilaminaat ervaringen bij lange koude duiken.  Veel minder behoefte  aan  een heated vest of onderpak. 
  • Bij intenief gebruik in de grotten blijkt het pak zeer slijtvast en sterk te zijn. 
  • Het pak trekt gemakkelijker aan dan een conventioneel pak door het innovatieve ATX systeem
  • Hoewel neopreen is er nauwelijks sprake van verschil in drijfvermogen op diepte. Compressed en och licht van gewicht en flexibel. 
  • Nog een heel groot voordeel. De levertijd is superkort. De pakken zijn in heel veel maten beschikbaar bij de importeur. 

Bij Scuba-Academie is het mogelijk een testduik te maken in de BARE Sentry. 

Wij hebben de meest gangbare maten (9 verschillende) altijd op voorraad. 

Testduiken zijn mogelijk op woensdag t/m zaterdag. Wel even bellen of mailen van te voren. 

Scuba-Academie

Achterbos 22b

3645 CD Vinkeveen

info@scuba-academie.nl

Tel.: 0297-212285

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Sentry

DE BARE Sentry met ATX system

21 oktober 2022

Het Bare Sentry Tech Dry droogpak is het nieuwste neopreen droogpak van BARE. Net zo flexibel en comfortabel als een warmwater-natpak en voldoet het aan de vereisten van recreatieve en technische duikers en zelfs commerciële en militaire duikers.  “The drysuit that does it all”.  Materiaal De Sentry Tech Dry is gemaakt van Yamamoto neopreen. Dat is zoals…

Lees verder
Droogpakken

Bare droogpak inruilweken

18 oktober 2021

Droogpak Inruil weken Tijdens de Bare droogpak inruilweken is je oude droogpak geld waard! Ruil je oude droogpak in en ontvang een inruilkorting die kan oplopen tot maar liefst € 500,- op geselecteerde Bare droogpakken. Kies uit De Bare droogpak inruilweken zijn van 1-10-2021 tot en met 30-11-2021. Vraag je erkende Bare dealer naar de voorwaarden en…

Lees verder

Een nieuw merk in de Santi Diving familie

25 januari 2020

Op Duikvaker wordt de Avatar geïntroduceerd, een nieuw merk in de Santi Diving familie.  Het lichtgewicht trilaminaat Avatar droogpak (slechts 2,9 kg) is geschikt voor de beginnende duiker, maar kan ook als backup pak fungeren voor technische duikers of als travel-pak. Het Avatar droogpak biedt maximale bewegingsvrijheid door gebruik van sneldrogend membraan nylon. Hierdoor is…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01