Programma Duikvaker 2024

Duiken op de filmset

Sjouke Brunia
Filmset Duikvaker Thematafel

Zondag

11:30

Thematafel 2

Dit kan je verwachten

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.

Je zit tv te kijken en denkt: ‘hé, dat is onder water’. De kans is groot dat Sjouke Brunia een rol heeft gespeeld bij de opnamen. Aan de Thematafel vertelt hij er meer over.

Foutje, bedankt!
In films verandert er een hoop van het eerste scenario tot het resultaat in de bioscoop. Alles om een mooi verhaal en een mooie beleving te maken.

In de scriptfase is het verhaal zonder al te veel moeite aan te passen. Tijdens of na de opnames aanpassen is véél lastiger en duurder. Toch gebeurt het regelmatig.
Opnames gaan mis, het weer zit niet mee, of in de eindmontage (die vaak maanden duurt) blijkt dat dialogen of verhaallijnen of zelfs complete personages beter weggelaten kunnen worden.

Deze keer hebben we het over de hobbelige weg van idee tot eindproduct. Anekdotes over scènes die opnieuw gedraaid moeten worden, over geweldige onderwaterbeelden die simpelweg jouw scherm niet halen. ‘Kill your darlings’ heet dat… De mooiste stukken weglaten voor een betere film.
We hebben weer unieke ‘behind the scenes’ beelden en verhalen van 2 films, een commercial en 3 tv-programma’s/series. En natuurlijk een sneak preview met onderwaterbeelden die je later dit jaar kunt verwachten.

Het draaien van onderwaterbeelden is ook voor de filmwereld een vak apart. Mislukken is geen optie. Voorbereiding is alles. Inmiddels heeft Sjouke met een vast camerateam een hoop ervaring opgebouwd. Van acteurs trainen tot onderwatersets opbouwen. Wat er allemaal bij komt kijken, laat hij aan de Thematafel zien aan de hand van filmbeelden en foto’s.

Kom maar op met je vragen! Sjouke heeft genoeg verhalen te vertellen!

Lees het interview

Deel dit bericht

Sjouke Brunia

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01