Programma Duikvaker 2024

Onderwaterfotografie - Tips & tricks voor nabewerken

Ron Offermans
Nabewerking Duikvaker Thematafel

Zondag

11:00

Thematafel 1

Dit kan je verwachten

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.
Leuke foto’s gemaakt tijdens je duiken, maar wil je ze nog net iets beter maken? Onderwaterfotograaf Ron Offermans heeft tips & tricks om je beelden in Photoshop na te bewerken. Schuif aan, praat mee en stel vragen!

Herken je het? Zie jij ook zo op tegen het nabewerken van je onderwaterfoto’s? Kost het je te veel tijd of vind je het eigenlijk maar kunstmatig en kitscherig, wat misschien niet past bij natuurfotografie? Dan is het goed om te weten dat je al met snelle subtiele handelingen een foto een stuk mooier maken. Vergeet niet, in feite is het gebruik van flitslicht of filters ook al een manipulatie van een natuurlijke situatie en professionele fotografen doen niet anders.

Het meeste gebruikte programma Photoshop biedt een ongekend aantal mogelijkheden om een foto te bewerken en elk jaar komen er meer bij. De laatste ontwikkelingen zijn AI-functies. Een hele klus om te bepalen welke functie geschikt is voor de bewerking die je voor ogen hebt.

Ron Offermans is een professionele fotograaf die naast zijn zakelijke werk ook als onderwaterfotograaf zijn sporen heeft verdiend. Hij werkt al tientallen jaren met Photoshop en kan je dan ook als geen ander vertellen welke functies het meest praktisch zijn.

Aan de Thematafel zal hij er een aantal demonstreren. Vooral functies die van pas komen bij onderwaterfoto’s, zoals contrast- en witbalanscorrecties. Maar ook het verwijderen van zweefvuil komt aan bod, met name enkele manieren om de stofdeeltjes niet één voor één weg te stempelen, maar juist meerdere tegelijk. Voor de liefhebbers zal hij ook een paar AI-functies demonstreren.

Lees het interview

Deel dit bericht

Ron Offermans

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01