Divers 2024 program

Underwater photography - Tips & tricks for post-processing

Ron Offermans
Nabewerking Duikvaker Thematafel

Sunday

11:00

Theme table 1

This is what you can expect

Inspiration, information and interaction – that's what it's all about at the Theme Table at the DuikeninBeeld stand.
Leuke foto’s gemaakt tijdens je duiken, maar wil je ze nog net iets beter maken? Onderwaterfotograaf Ron Offermans heeft tips & tricks om je beelden in Photoshop na te bewerken. Schuif aan, praat mee en stel vragen!

Herken je het? Zie jij ook zo op tegen het nabewerken van je onderwaterfoto’s? Kost het je te veel tijd of vind je het eigenlijk maar kunstmatig en kitscherig, wat misschien niet past bij natuurfotografie? Dan is het goed om te weten dat je al met snelle subtiele handelingen een foto een stuk mooier maken. Vergeet niet, in feite is het gebruik van flitslicht of filters ook al een manipulatie van een natuurlijke situatie en professionele fotografen doen niet anders.

Het meeste gebruikte programma Photoshop biedt een ongekend aantal mogelijkheden om een foto te bewerken en elk jaar komen er meer bij. De laatste ontwikkelingen zijn AI-functies. Een hele klus om te bepalen welke functie geschikt is voor de bewerking die je voor ogen hebt.

Ron Offermans is een professionele fotograaf die naast zijn zakelijke werk ook als onderwaterfotograaf zijn sporen heeft verdiend. Hij werkt al tientallen jaren met Photoshop en kan je dan ook als geen ander vertellen welke functies het meest praktisch zijn.

Aan de Thematafel zal hij er een aantal demonstreren. Vooral functies die van pas komen bij onderwaterfoto’s, zoals contrast- en witbalanscorrecties. Maar ook het verwijderen van zweefvuil komt aan bod, met name enkele manieren om de stofdeeltjes niet één voor één weg te stempelen, maar juist meerdere tegelijk. Voor de liefhebbers zal hij ook een paar AI-functies demonstreren.

Read the interview

Share this message

Ron Offermans

Information Duikvaker 2023

Opening hours

February 1, 2025 from 10am - 6pm

February 2, 2025 from 10am - 5pm

Location
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker is organized by The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • Chamber of Commerce: Utrecht 30122269 • VAT: 803128046B01