Programma Duikvaker 2024

Duikveiligheid - Hoe zichtbaar ben jij onder en boven water?

Bas Poelmann
Zichtbaar Duikvaker Thematafel

Zaterdag

14:30

Thematafel 2

Dit kan je verwachten

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.
Denk jij er wel eens over na of onder én boven water goed te zien bent? Voor je eigen veiligheid en die van andere watergebruikers? Bas Poelmann gaat hier aan de Thematafel met jou in gesprek – veiligheid voor alles toch?

Hoe zichtbaar ben jij? Vraag het de gemiddelde duiker en hij zal zeggen: ‘Mijn buddy kan me zien onder water en andersom’. Belangrijk maar zichtbaarheid gaat veel verder dan dat!

Stel jezelf de vraag: “Hoe zichtbaar ben ik voor andere watergebruikers?” Want geloof ons, een zwarte kap aan het wateroppervlak die ook nog eens door de beweging van het water aan het zicht wordt onttrokken, is een risico. Veiligheidsexpert en duikinstructeur Bas Poelmann weet hoe belangrijk het is dat je onder en boven water zichtbaar bent, en ziet ook dat het in veel duikopleidingen niet de aandacht krijgt die het verdient.

Aan de Thematafel gaat hij met jou hierover in gesprek. Hij vertelt over de risico’s maar vooral ook hoe je die risico’s tot een minimum beperkt. En dat kan op vele manieren – materialen, trainingen en een grote brok gezond verstand zijn onmisbaar. En aan de hand van een korte quiz wordt misschien nog wel duidelijker hoe veilig jij gebruikmaakt van het water. Overigens is hij erg benieuwd naar hoe jij en anderen dat doen – schuif je aan?

Lees het interview

Deel dit bericht

Bas Poelmann

Bas Poelmann begon in 1993 met duiken, tegenwoordig is hij CCR Full Trimix duiker. In het dagelijks leven verzorgt Bas Emergency Response en crisismanagement trainingen aan professionals in de offshore en scheepvaart.

TECH- EN BOOTDUIKEN
Hij verzorgt techduikopleidingen van TDI, van Intro to Tech tot Trimixopleidingen en DPV specialties. Bas is gespecialiseerd in Noordzee wrakduiken met zijn eigen snelle
RIB de Black Marlin, Overleven op zee training voor duikers en watersporters, en de Masterclass decompressie theorie. Kijk voor meer informatie over wrakduiken en techduikopleidingen op www.techduiken.com.

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01