Duikvaker nieuws

Onderwaterfoto’s maken zonder erbij na te denken

Nikon_L30
De compacte Nikon Coolpix L30 onderwatercamera is getest door Karin Brussaard voor het blad DUIKEN van december 2014. Ze is enthousiast over deze onderwatercamera en beschrijft dat deze perfect geschikt is voor mensen die al het denkwerk aan de camera over willen laten.
De Nikon L30 is een compacte onderwatercamera met een maximale diepte van 60 meter. Het Ikelite onderwaterhuis voor deze camera heeft metalen knoppen en is robuust. Karin Brussaard heeft deze nieuwe Nikon camera onder water getest en beschrijft dat in onderstaand artikel, dat in DUIKEN december 2014 verscheen. Ze geeft in het artikel ook diverse tips voor het fotograferen onder water.

Lees de test  van de Nikon L30 onderwatercameraamera in onderstaand pdf-document:


http://www.onderwaterhuis.nl/pdf/DMZ12_014_015 Nikon Coolpix L30_JR.pdf

Helemaal automatisch fotograferen met de Nikon Coolpix L30

De  gebruiksvriendelijke COOLPIX L30 met 20 megapixels zorgt net als zijn voorganger de L27 voor de juiste instellingen, zodat je dat niets hoeft te doen. Een eenvoudige bediening en slimme automatische technologieën staan garant voor stabiele beelden en zorgen dat je met behulp van het NIKKOR-groothoekzoomobjectief met 5x optische zoom onderwaterfoto’s kunt maken onder alle omstandigheden.

Moeilijk om de camera heel stil te houden tijdens het duiken? De camera corrigeert u!
Zeker tijdens het duiken is het niet altijd even makkelijk om een camera goed stil te houden tijdens het afdrukken. Deze camera heeft drie functies, waarmee automatisch onscherpe foto’s worden voorkomen. Elektronische vibratiereductie (eVR) vermindert het effect van cameratrillingen. Bewegingsdetectie corrigeert beweging van de camera en het onderwerp. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.

Heldere HD video-opnamen
leg bewegende momenten vast in HD met één druk op een knop. Met een speciale filmopnameknop kunt u filmopnamen eenvoudig starten.

Groothoek en macro
De camera heeft een groothoekobjectief met 5x zoom (26 – 130 mm). Door de grote beeldhoek is het maken van een overzichtsfoto van bijvoorbeeld een rif of een groep mensen geen enkel probleem. de Nikon camera heeft ook een close-up stand voor het maken van perfecte macro-opnamen (tot op slechts 3 cm afstand).

  • NIKKOR-objectief met 5x zoom
  • 3 verschillende functies tegen onschepte
  • Groot 6,7 LCD-scherm
  • Macro vanaf slechts 3 cm
  • Handmatige witbalans instelling
  • HD 720P video

Ultracompact onderwaterhuis van Ikelite
Het Ikelite ultracompacte onderwaterhuis voor de Nikon Coolpix L30. Zoals ieder ander onderwaterhuis van het bekende merk Ikelite is ook dit onderwaterhuis van een uitmuntende, degelijke kwaliteit voorzien van metalen knoppen en een betrouwbare scharnier-sluiting. Alle camerafuncties zijn volledig bedienbaar in het onderwaterhuis. Bij het onderwaterhuis wordt een 1cc tube Ikelite-vet, een polsband, een beschermdop voor de lenspoort, een diffuser en een deflector geleverd. Het onderwaterhuis weegt met camera slechts 680 gram en heeft de volgende afmetingen: 15,2 cm x 11,2 cm x 8,6 cm. Het onderwaterhuis is uitbreidbaar externe flitsers, filter en externe voorzetlenzen. De maximale diepte is maar liefst 60 meter! Dat zegt iets over de degelijkheid van de behuizing!

Ruim assortiment aan accessoires
Voor deze Nikon Coolpix onderwatercamera zijn oneindig veel accessoires vekrijgbaar. Denk hierbij aan kleurcorrectiefilters voor zowel tropisch blauw en groen water. flitser, voorzetlenzen voor macro en groothoek en speciale videolampen. bekijk onderaan de pagina bij gerelateerde artikelen voor een indruk van de mogelijkheden. Ook reserve onderdelen zoals o-ringen en vet zijn hier terug te vinden.

Naar de L30 onderwatercamera in de webshop van Onderwaterhuis.NL / Scubacam.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

EEZYCUT Arthur Establie

Veiligheidstools voor onder water

19 november 2022

EEZYCUT is hét merk voor veiligheidstools die in veel disciplines gebuikt worden. Duiken, klimmen, parachutespringen, bergbeklimmen, eerste hulp… Voor al deze activiteiten is een snijgereedschap nodig om uit lastige situaties te komen of om een ​​buddy/teamgenoot te helpen: Eezycut heeft aan deze vraag voldaan! De Eezycut, dat dankzij het beschermende zakje op een schouderriem of…

Lees verder
Diepsluis

Film: De Bergsediepsluis

17 november 2022

Mensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…

Lees verder
BIGBLUE Suahuatica

Bigblue duiklampen

16 november 2022

BIGBLUE is één van de bekendste merken onderwaterlampen van de 21e eeuw. Het merk BigBlue Dive Lights heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden dankzij 3 kernwoorden: diversiteit, kwaliteit en toegankelijkheid. Van de kleine lamp van 250 lumen tot de fotolamp van 65.000 lumen, Bigblue voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als creatieve…

Lees verder
Reef Manta Ray Mobula alfredi Hanifaru Bay Baa Atoll Maldives © Guy Stevens Manta Trust

Presentatie:  Manta rays: the secret life of the gentle giants of our oceans

15 november 2022

 Manta rays and without doubt one of the most charismatic creatures of our oceans and the dream encounter of every diver! The life of these animals though has only been studied since a couple of decades and much is still to learn about the biology of these giants. Through this presentation the audience will be…

Lees verder
LEFEET

’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter

14 november 2022

LEFEET is het bedrijf achter ’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter. Elk product is gebaseerd op geavanceerde technologie en een uniek ontwerp om de gebruikerservaring te verrijken: de Lefeet S1 en S1 Pro scooters zijn een kans om nieuwe sensaties onder water te beleven en duiken op een andere manier te herontdekken. Er kunnen verschillende…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01