Onderwaterfoto’s maken zonder erbij na te denken

Nikon_L30
De compacte Nikon Coolpix L30 onderwatercamera is getest door Karin Brussaard voor het blad DUIKEN van december 2014. Ze is enthousiast over deze onderwatercamera en beschrijft dat deze perfect geschikt is voor mensen die al het denkwerk aan de camera over willen laten.
De Nikon L30 is een compacte onderwatercamera met een maximale diepte van 60 meter. Het Ikelite onderwaterhuis voor deze camera heeft metalen knoppen en is robuust. Karin Brussaard heeft deze nieuwe Nikon camera onder water getest en beschrijft dat in onderstaand artikel, dat in DUIKEN december 2014 verscheen. Ze geeft in het artikel ook diverse tips voor het fotograferen onder water.

Lees de test  van de Nikon L30 onderwatercameraamera in onderstaand pdf-document:


http://www.onderwaterhuis.nl/pdf/DMZ12_014_015 Nikon Coolpix L30_JR.pdf

Helemaal automatisch fotograferen met de Nikon Coolpix L30

De  gebruiksvriendelijke COOLPIX L30 met 20 megapixels zorgt net als zijn voorganger de L27 voor de juiste instellingen, zodat je dat niets hoeft te doen. Een eenvoudige bediening en slimme automatische technologieën staan garant voor stabiele beelden en zorgen dat je met behulp van het NIKKOR-groothoekzoomobjectief met 5x optische zoom onderwaterfoto’s kunt maken onder alle omstandigheden.

Moeilijk om de camera heel stil te houden tijdens het duiken? De camera corrigeert u!
Zeker tijdens het duiken is het niet altijd even makkelijk om een camera goed stil te houden tijdens het afdrukken. Deze camera heeft drie functies, waarmee automatisch onscherpe foto’s worden voorkomen. Elektronische vibratiereductie (eVR) vermindert het effect van cameratrillingen. Bewegingsdetectie corrigeert beweging van de camera en het onderwerp. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.

Heldere HD video-opnamen
leg bewegende momenten vast in HD met één druk op een knop. Met een speciale filmopnameknop kunt u filmopnamen eenvoudig starten.

Groothoek en macro
De camera heeft een groothoekobjectief met 5x zoom (26 – 130 mm). Door de grote beeldhoek is het maken van een overzichtsfoto van bijvoorbeeld een rif of een groep mensen geen enkel probleem. de Nikon camera heeft ook een close-up stand voor het maken van perfecte macro-opnamen (tot op slechts 3 cm afstand).

  • NIKKOR-objectief met 5x zoom
  • 3 verschillende functies tegen onschepte
  • Groot 6,7 LCD-scherm
  • Macro vanaf slechts 3 cm
  • Handmatige witbalans instelling
  • HD 720P video

Ultracompact onderwaterhuis van Ikelite
Het Ikelite ultracompacte onderwaterhuis voor de Nikon Coolpix L30. Zoals ieder ander onderwaterhuis van het bekende merk Ikelite is ook dit onderwaterhuis van een uitmuntende, degelijke kwaliteit voorzien van metalen knoppen en een betrouwbare scharnier-sluiting. Alle camerafuncties zijn volledig bedienbaar in het onderwaterhuis. Bij het onderwaterhuis wordt een 1cc tube Ikelite-vet, een polsband, een beschermdop voor de lenspoort, een diffuser en een deflector geleverd. Het onderwaterhuis weegt met camera slechts 680 gram en heeft de volgende afmetingen: 15,2 cm x 11,2 cm x 8,6 cm. Het onderwaterhuis is uitbreidbaar externe flitsers, filter en externe voorzetlenzen. De maximale diepte is maar liefst 60 meter! Dat zegt iets over de degelijkheid van de behuizing!

Ruim assortiment aan accessoires
Voor deze Nikon Coolpix onderwatercamera zijn oneindig veel accessoires vekrijgbaar. Denk hierbij aan kleurcorrectiefilters voor zowel tropisch blauw en groen water. flitser, voorzetlenzen voor macro en groothoek en speciale videolampen. bekijk onderaan de pagina bij gerelateerde artikelen voor een indruk van de mogelijkheden. Ook reserve onderdelen zoals o-ringen en vet zijn hier terug te vinden.

Naar de L30 onderwatercamera in de webshop van Onderwaterhuis.NL / Scubacam.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Diepsluis

Film: De Bergsediepsluis

17 november 2022

Mensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…

Lees verder

Jouw duikfoto op groot formaat?

25 januari 2020

Hoe mooi is het als je foto in de foto-expo op Duikvaker hangt? En daarna bij jou aan de muur? Neem je foto op een USB-stick mee en laat hem ter plekke afdrukken! Ook tijdens Duikvaker 2020 is printspecialist Arca op de stand van DuikeninBeeld aanwezig. Dit keer met de allernieuwste Epson printer die nog sneller en…

Lees verder
Vele gezichten van de Zevenhuizerplas

Vele gezichten van de Zevenhuizerplas op Omroep West

22 november 2019

De documentaire “Vele gezichten van de Zevenhuizerplas” wordt op zondag 1 december, in samenwerking met Omroep West, vanaf 12.00 uur elk uur vertoond. Deze filmische documentaire over het onstane natuurschoon in een kunstmatige recreatieplas is gemaakt door Robert Hughan en Arthur Scheijde. De film De snoek, een grote zoetwater roofvis, neemt u gedurende de vier…

Lees verder

Anchor Dive Lights op Duikvaker 2020

4 november 2019

Ook dit jaar neemt Anchor Dive Lights (Ierland) weer deel aan Duikvaker. Dit jaar vertegenwoordigt door Marjolein van Laere en Frans de Pater van Anchor Diving B.V.  Anchor Dive Lights ontwerpt hoogwaardige, modulaire duiklampen in verfrissende kleuren voor de amateur- en professionele duiker. Naast het uitgebreide assortiment duik-, foto- en video lampen, is er ook…

Lees verder
Duikfoto's op Duikvaker

Exposeer je duikfoto’s op Duikvaker!

10 december 2018

Het Dynamische Foto-event komt in 2019 weer terug naar Duikvaker – dé plek waar jij je duikfoto’s aan een groot publiek kunt laten zien. En je gaat aan het eind van de dag met je foto op groot formaat naar huis! Iedereen die onderwaterfoto’s maakt, kan meedoen aan dit event – een foto-expo en -wedstrijd…

Lees verder