Duikvaker nieuws

Onderwaterfoto’s maken zonder erbij na te denken

Nikon_L30
De compacte Nikon Coolpix L30 onderwatercamera is getest door Karin Brussaard voor het blad DUIKEN van december 2014. Ze is enthousiast over deze onderwatercamera en beschrijft dat deze perfect geschikt is voor mensen die al het denkwerk aan de camera over willen laten.
De Nikon L30 is een compacte onderwatercamera met een maximale diepte van 60 meter. Het Ikelite onderwaterhuis voor deze camera heeft metalen knoppen en is robuust. Karin Brussaard heeft deze nieuwe Nikon camera onder water getest en beschrijft dat in onderstaand artikel, dat in DUIKEN december 2014 verscheen. Ze geeft in het artikel ook diverse tips voor het fotograferen onder water.

Lees de test  van de Nikon L30 onderwatercameraamera in onderstaand pdf-document:


http://www.onderwaterhuis.nl/pdf/DMZ12_014_015 Nikon Coolpix L30_JR.pdf

Helemaal automatisch fotograferen met de Nikon Coolpix L30

De  gebruiksvriendelijke COOLPIX L30 met 20 megapixels zorgt net als zijn voorganger de L27 voor de juiste instellingen, zodat je dat niets hoeft te doen. Een eenvoudige bediening en slimme automatische technologieën staan garant voor stabiele beelden en zorgen dat je met behulp van het NIKKOR-groothoekzoomobjectief met 5x optische zoom onderwaterfoto’s kunt maken onder alle omstandigheden.

Moeilijk om de camera heel stil te houden tijdens het duiken? De camera corrigeert u!
Zeker tijdens het duiken is het niet altijd even makkelijk om een camera goed stil te houden tijdens het afdrukken. Deze camera heeft drie functies, waarmee automatisch onscherpe foto’s worden voorkomen. Elektronische vibratiereductie (eVR) vermindert het effect van cameratrillingen. Bewegingsdetectie corrigeert beweging van de camera en het onderwerp. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.

Heldere HD video-opnamen
leg bewegende momenten vast in HD met één druk op een knop. Met een speciale filmopnameknop kunt u filmopnamen eenvoudig starten.

Groothoek en macro
De camera heeft een groothoekobjectief met 5x zoom (26 – 130 mm). Door de grote beeldhoek is het maken van een overzichtsfoto van bijvoorbeeld een rif of een groep mensen geen enkel probleem. de Nikon camera heeft ook een close-up stand voor het maken van perfecte macro-opnamen (tot op slechts 3 cm afstand).

  • NIKKOR-objectief met 5x zoom
  • 3 verschillende functies tegen onschepte
  • Groot 6,7 LCD-scherm
  • Macro vanaf slechts 3 cm
  • Handmatige witbalans instelling
  • HD 720P video

Ultracompact onderwaterhuis van Ikelite
Het Ikelite ultracompacte onderwaterhuis voor de Nikon Coolpix L30. Zoals ieder ander onderwaterhuis van het bekende merk Ikelite is ook dit onderwaterhuis van een uitmuntende, degelijke kwaliteit voorzien van metalen knoppen en een betrouwbare scharnier-sluiting. Alle camerafuncties zijn volledig bedienbaar in het onderwaterhuis. Bij het onderwaterhuis wordt een 1cc tube Ikelite-vet, een polsband, een beschermdop voor de lenspoort, een diffuser en een deflector geleverd. Het onderwaterhuis weegt met camera slechts 680 gram en heeft de volgende afmetingen: 15,2 cm x 11,2 cm x 8,6 cm. Het onderwaterhuis is uitbreidbaar externe flitsers, filter en externe voorzetlenzen. De maximale diepte is maar liefst 60 meter! Dat zegt iets over de degelijkheid van de behuizing!

Ruim assortiment aan accessoires
Voor deze Nikon Coolpix onderwatercamera zijn oneindig veel accessoires vekrijgbaar. Denk hierbij aan kleurcorrectiefilters voor zowel tropisch blauw en groen water. flitser, voorzetlenzen voor macro en groothoek en speciale videolampen. bekijk onderaan de pagina bij gerelateerde artikelen voor een indruk van de mogelijkheden. Ook reserve onderdelen zoals o-ringen en vet zijn hier terug te vinden.

Naar de L30 onderwatercamera in de webshop van Onderwaterhuis.NL / Scubacam.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Groene Stad Achter De Duinen

14 februari 2023

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…

Lees verder
IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01