Duikvaker nieuws

Onderwaterfoto’s maken zonder erbij na te denken

Nikon_L30
De compacte Nikon Coolpix L30 onderwatercamera is getest door Karin Brussaard voor het blad DUIKEN van december 2014. Ze is enthousiast over deze onderwatercamera en beschrijft dat deze perfect geschikt is voor mensen die al het denkwerk aan de camera over willen laten.
De Nikon L30 is een compacte onderwatercamera met een maximale diepte van 60 meter. Het Ikelite onderwaterhuis voor deze camera heeft metalen knoppen en is robuust. Karin Brussaard heeft deze nieuwe Nikon camera onder water getest en beschrijft dat in onderstaand artikel, dat in DUIKEN december 2014 verscheen. Ze geeft in het artikel ook diverse tips voor het fotograferen onder water.

Lees de test  van de Nikon L30 onderwatercameraamera in onderstaand pdf-document:


http://www.onderwaterhuis.nl/pdf/DMZ12_014_015 Nikon Coolpix L30_JR.pdf

Helemaal automatisch fotograferen met de Nikon Coolpix L30

De  gebruiksvriendelijke COOLPIX L30 met 20 megapixels zorgt net als zijn voorganger de L27 voor de juiste instellingen, zodat je dat niets hoeft te doen. Een eenvoudige bediening en slimme automatische technologieën staan garant voor stabiele beelden en zorgen dat je met behulp van het NIKKOR-groothoekzoomobjectief met 5x optische zoom onderwaterfoto’s kunt maken onder alle omstandigheden.

Moeilijk om de camera heel stil te houden tijdens het duiken? De camera corrigeert u!
Zeker tijdens het duiken is het niet altijd even makkelijk om een camera goed stil te houden tijdens het afdrukken. Deze camera heeft drie functies, waarmee automatisch onscherpe foto’s worden voorkomen. Elektronische vibratiereductie (eVR) vermindert het effect van cameratrillingen. Bewegingsdetectie corrigeert beweging van de camera en het onderwerp. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.

Heldere HD video-opnamen
leg bewegende momenten vast in HD met één druk op een knop. Met een speciale filmopnameknop kunt u filmopnamen eenvoudig starten.

Groothoek en macro
De camera heeft een groothoekobjectief met 5x zoom (26 – 130 mm). Door de grote beeldhoek is het maken van een overzichtsfoto van bijvoorbeeld een rif of een groep mensen geen enkel probleem. de Nikon camera heeft ook een close-up stand voor het maken van perfecte macro-opnamen (tot op slechts 3 cm afstand).

  • NIKKOR-objectief met 5x zoom
  • 3 verschillende functies tegen onschepte
  • Groot 6,7 LCD-scherm
  • Macro vanaf slechts 3 cm
  • Handmatige witbalans instelling
  • HD 720P video

Ultracompact onderwaterhuis van Ikelite
Het Ikelite ultracompacte onderwaterhuis voor de Nikon Coolpix L30. Zoals ieder ander onderwaterhuis van het bekende merk Ikelite is ook dit onderwaterhuis van een uitmuntende, degelijke kwaliteit voorzien van metalen knoppen en een betrouwbare scharnier-sluiting. Alle camerafuncties zijn volledig bedienbaar in het onderwaterhuis. Bij het onderwaterhuis wordt een 1cc tube Ikelite-vet, een polsband, een beschermdop voor de lenspoort, een diffuser en een deflector geleverd. Het onderwaterhuis weegt met camera slechts 680 gram en heeft de volgende afmetingen: 15,2 cm x 11,2 cm x 8,6 cm. Het onderwaterhuis is uitbreidbaar externe flitsers, filter en externe voorzetlenzen. De maximale diepte is maar liefst 60 meter! Dat zegt iets over de degelijkheid van de behuizing!

Ruim assortiment aan accessoires
Voor deze Nikon Coolpix onderwatercamera zijn oneindig veel accessoires vekrijgbaar. Denk hierbij aan kleurcorrectiefilters voor zowel tropisch blauw en groen water. flitser, voorzetlenzen voor macro en groothoek en speciale videolampen. bekijk onderaan de pagina bij gerelateerde artikelen voor een indruk van de mogelijkheden. Ook reserve onderdelen zoals o-ringen en vet zijn hier terug te vinden.

Naar de L30 onderwatercamera in de webshop van Onderwaterhuis.NL / Scubacam.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Cebu Cordova Bridge Esquire

Brug Cordova maakt Filipijnen beter bereikbaar

16 mei 2022

Sneller reizen van het vliegveld naar je favoriete duikresort Begin deze maand is de nieuwe brug van Cordova (Mactan) naar het zuiden van Cebu City geopend voor publiek. Dit is goed nieuws voor alle duikliefhebbers die naar een mooi resort op Bohol willen reizen. Kies je voor Amun Ini of één van de Magic Resorts? Je…

Lees verder

De Noordzee: een zee vol veranderingen

31 maart 2022

Presentatie door: Renate Olie, marien ecoloog bij Stichting De Noordzee. Houdt zich voornamelijk bezig met windenergie op zee en de gevolgen hiervan voor de natuur. Tevens fanatiek wrakduikster. Het lijkt zo’n eindeloze grote open ruimte, maar schijn bedriegt. Onze Noordzee is één van de drukste zeeën ter wereld. Scheepvaart, visserij, defensie, recreatie, zandwinning, windmolens, olie- en…

Lees verder
TG WeeFine WFL en INONTough Ron Offermans

De 5 populairste uitbreidingen voor de Olympus Tough

30 maart 2022

Heb jij een Olympus Tough om onder water foto’s mee te maken? Dan ben je zeker niet de enige! De camera is ontzettend populair voor onderwaterfotografie. Lekker compact, geweldige macrostand en waterdicht van zichzelf. De Olympus Tough heeft zoveel te bieden! Onderwaterhuis.NL zet de 5 meest populaire uitbreidingen voor je op een rijtje. 1. Een groothoeklens…

Lees verder
Mijn duikvakantie duikvaker vierkant

Vakantiemodus aan bij Mijn Duikvakantie

28 maart 2022

Tromgeroffel…… Nieuw op Duikvaker is de stand van Mijn Duikvakantie, de community voor vakanties met duiken en snorkelen. Tessa vertelt je graag in haar presentaties waarom Kaapverdië zo fantastisch is en wat de baai van Abu Dabbab in Egypte zo bijzonder maakt. Het kan trouwens ook een andere bestemming zijn waarover je reisinspiratie wilt ontvangen.…

Lees verder
Scuba reparatie & service

Scuba Reparatie & Service 

25 maart 2022

Hét nieuwe adres voor onderhoud aan je duikmaterialen Scuba-Academie en Dive Supplies Holland slaan de handen ineen. Met trots presenteren zij Scuba Reparatie & Service.  Combineer de ruim 50 jaar ervaring in de duikwereld die Cees den Toom en Jan Grootaert samen hebben, en je hebt Scuba Reparatie & Service. Onder deze nieuwe naam werken Scuba-Academie…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01