Duikvaker nieuws

Het ultieme duikersparadijs in het Caribisch gebied

Scherm­afbeelding om

Als je nog nooit van dit kleine, onontdekt Nederlands eiland in het Caribisch gebied hebt gehoord, is dat alleen maar omdat het een goed bewaard geheim is. St. Eustatius (Statia in het lokale jargon), ooit de drukste haven van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw, nu een slaperig eiland waar de tijd heeft stilgestaan. Sint Eustatius is geen doorsnee Caribisch eiland, stel je de Caraïben zo’n 25 of 30 jaar geleden voor en je komt dichtbij.

De riffen rondom St. Eustatius floreren in een beschermd marine park. Onder water ervaar je hoe een groot deel van het Caribisch gebied er jaren geleden uit moet hebben gezien. De meeste van de 36 officiële duikplekken bevinden zich in de twee reservaten die een groot deel van de noordelijke en zuidwestelijke wateren beslaan. De in het oog springende vulkaan “the Quill” domineert het eiland met zijn indrukwekkende krater en is verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid lavastromen en blokken onder het oppervlak. Deze oude lava-labyrinten zijn nu volledig begroeid met koraal en sponzen. Combineer deze riffen met een groot aantal historische duikplekken en recentere gezonken wrakken en je hebt een duikersparadijs waar geen duik hetzelfde is!

Scubaqua Dive Center

Gelegen aan de oceaan in een prachtig gerestaureerd voormalig West Indie Companie pakhuis, biedt Scubaqua een duik met twee tanks in de ochtend, maar ook een derde duik in de middag. Ze duiken in kleine groepen (max. 6:1) en voor elke duik geven ze je een gedetailleerde briefing over de duikplek en het plan. Alle duiken die ze maken zijn begeleide duiken. Maar ze zullen je gevoel van vrijheid niet beperken. Custom-diving Scubaqua-stijl betekent dat ze de ervaren duiker de duiken geven die ze willen, maar ze geven ook de onervaren duiker de extra aandacht die ze nodig hebben. Duiken worden ‘beperkt’ door de niet-decompressielimieten, vaak langer dan 70 minuten. Voor degenen die nitrox-gecertificeerd zijn, bieden ze nitrox gratis aan. Na de duiken is er geen betere plek om een cocktail te drinken en op hun veranda naar de zonsondergang te kijken. En met een beetje geluk zie je zelfs baby Schildpadjes op het strand uitkomen!

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Scherm­afbeelding om

Het ultieme duikersparadijs in het Caribisch gebied

2 januari 2023

Als je nog nooit van dit kleine, onontdekt Nederlands eiland in het Caribisch gebied hebt gehoord, is dat alleen maar omdat het een goed bewaard geheim is. St. Eustatius (Statia in het lokale jargon), ooit de drukste haven van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw, nu een slaperig eiland waar de tijd heeft stilgestaan.…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01