Duikvaker nieuws

Duiken op de Canarische Eilanden: Een Onderwaterparadijs

Soup of Roncadores

Ook tijdens Duikvaker 2024 zijn de duikbestemmingen op de Canarische eilanden weer goed vertegenwoordigd. Op één grote stand, waar diverse duikscholen staan, vind je alle informatie die je nodig hebt voor je volgende duikvakantie op de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden zijn een must-visit als je op zoek bent naar een unieke duikervaring in Europa. Deze eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en heeft een groot aantal bijzondere onderwaterlandschappen.

Waarom Duiken op de Canarische Eilanden?

Sowieso zijn er heel veel goede redenen om naar de Canarische Eilanden te gaan. Er is 365 dagen per jaar zon, je vindt er prachtige stranden en het is slechts een paar uur vliegen van Nederland. Daarnaast kun je terecht bij vele duikscholen, is er een ruime keuze aan unieke duikstekken en is het onderwaterleven geweldig om te zien.

Veelzijdige Duikmogelijkheden

Of je nu houdt van wrakduiken, grotduiken of van het verkennen van koraalriffen, de Canarische Eilanden hebben voor elk wat wils. Er zijn talloze duikscholen en -centra die trips aanbieden, ongeacht of je net bent begonnen met duiken of al meer ervaring hebt. Voor de liefhebbers van wrakduiken is er bijvoorbeeld het bekende wrak van ‘El Peñón’ bij Tenerife. Voor degenen die de voorkeur geven aan natuurlijke schoonheid, biedt Lanzarote adembenemende vulkanische landschappen onder water.

Bescherming van Flora en Fauna

De lokale overheid en duikgemeenschappen zijn zeer actief in het behoud van de maritieme ecosystemen. Dit maakt duiken op de Canarische Eilanden een meer duurzame ervaring. Zo zijn er meerdere beschermde zeereservaten zoals het Maritiem Park van La Graciosa en het Reserva Marina de La Palma. Bovendien worden er regelmatig schoonmaakacties georganiseerd om de oceaan vrij van afval te houden. Duikscholen zelf zijn ook betrokken bij bewustmakingsprogramma’s, zoals het onderwijzen van duikers over het belang van het behouden van de onderwaterwereld.

Angel shark
Angel shark

Unieke Onderwaterfauna

Eén van de belangrijkste redenen om te duiken op de Canarische Eilanden is het unieke onderwaterleven dat je er kunt zien. Het onderwaterleven is hier divers en boeiend. Je kunt bijvoorbeeld Engelhaaien zien, die in deze wateren hun thuis hebben gevonden. Tropische vissen zoals papegaaivissen fleuren de riffen op met hun levendige kleuren. Grote scholen barracuda’s zijn ook geen ongewoon gezicht. En de kans om murenes te zien is ook aanwezig. Voor de macro-liefhebbers zijn er naaktslakken en zeepaardjes te spotten. En laten we de indrukwekkende Atlantische roggen niet vergeten, die majestueus door het water zweven.

Het Hele Jaar Door Duiken

Met een aangenaam klimaat het hele jaar door zijn de Canarische Eilanden een uitstekende keuze voor zowel duiken in de zomer- als in de winterperiode.

Extra Informatie:

Voor meer informatie, bezoek Duikvaker op 3 en 4 februari 2024 in Expo Houten. Daar staan diverse duikscholen klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te helpen in je duikavonturen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Soup of Roncadores

Duiken op de Canarische Eilanden: Een Onderwaterparadijs

31 oktober 2023

Ook tijdens Duikvaker 2024 zijn de duikbestemmingen op de Canarische eilanden weer goed vertegenwoordigd. Op één grote stand, waar diverse duikscholen staan, vind je alle informatie die je nodig hebt voor je volgende duikvakantie op de Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden zijn een must-visit als je op zoek bent naar een unieke duikervaring in Europa.…

Lees verder
Flag

Euro Divers Lanzarote stelt zich voor

15 maart 2022

Wij willen ons bedrijf Euro-Divers Lanzarote graag even aan u voorstellen. Wij zijn een echte familie-duikcentrum! Zoon Dennis, moeder Karolien en vader Harold hebben inmiddels bijna 5 jaar geleden de deuren mogen openen van ons mooie duikcentrum in Puerto del Carmen op Lanzarote. Wij hebben de beschikking over een mooi huisrif op loopafstand van ons…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01