Programma Duikvaker 2024

Koralen herstellen - wat kun jij doen?

Pim van Schendel
Koralen Duikvaker Thematafel

Zondag

12:30

Thematafel 2

Dit kan je verwachten

nspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld.

Overal in de wereld worden koralen hersteld. En op veel plaatsen kun jij meehelpen. Pim van Schendel en Erik Huigen gaan het er aan de Thematafel met je over hebben. En misschien kun jij daar ook een stukje koraal herstellen?

Koraal is van vitaal belang voor het ecosysteem onder water. Maar niet overal gaat het goed met het koraal – menselijke activiteit en de opwarming van de aarde zijn nu eenmaal niet bevorderlijk voor een gezonde natuur. Daarom worden er overal in de wereld projecten voor koraalherstel opgezet – om maar een paar voorbeelden te noemen, Bonaire, Kenia en Indonesië. En bij veel van deze projecten kun jij helpen.

Pim van Schendel is betrokken bij het koraalherstel in het kader van een Ocean Gardener-project in Noord-Sulawesi. Gekweekt koraal wordt wanneer het eenmaal volgroeid is, uitgezet op delen van het rif waar het iets minder gaat. Zo krijgt het rif weer een boost. Dat heeft tijd nodig, maar na een paar maanden zie je al de vooruitgang.
Erik Huigen geeft cursussen Coral Reef Restoration in Nederland. We horen je denken… in Nederland? Ja! Zelf deed hij ervaring op en werd hij instructeur in Kenia en inmiddels draagt hij zijn kennis en skills over in het water van Vinkeveen en in de duiktoren in Den Helder. Natuurlijk niet met het doel om ‘echte’ koralen te kweken in Nederland, maar wel om duikers voor te bereiden die naar een buitenlands project gaan, en voor iedereen die interesse heeft.
Aan de Thematafel gaan Pim en Erik met je praten over koraalherstel en kun je al je vragen aan hen voorleggen. En heb je zelf ervaring met koraalherstel en wil je ook jouw verhaal delen, ook dan ben je van harte welkom.

Trouwens, je kunt aan de Thematafel ook een stukje praktijk oefenen. Leuk toch?

Lees het interview

Deel dit bericht

Pim van Schendel

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01