Duikvaker nieuws

Wahoo Diving | De Azoren – een paradijs op het westelijke uiteinde van Europa

Azoren

De Azoren is een archipel van negen vulkanische eilanden gelegen op de mid-Atlantische Rug (grotendeels onder water liggende bergketen in de Atlantische Oceaan). De Azoren zijn een ‘Hope spot*’ voor het behoud van mariene biodiversiteit in de Atlantische Oceaan. De archipel ligt op maar twee uur vliegen voor de kust van Portugal.

De groene weiden, diepe wouden, de steile ruige kliffen en het azuur van de Atlantische Oceaan wachten op je: een paradijs op het westelijke uiteinde van Europa. In de wateren van de Azoren leven meer dan twintig soorten walvisachtigen, vijf soorten zeeschildpadden en grote pelagische vissen waaronder haaien en roggen die tijdens de boottochten van Wahoo Diving te zien zijn.

Duikers waarderen de regelmatige ontmoetingen met duivelsroggen en andere pelagische vissen, evenals de buitengewone diversiteit aan duikplekken. Santa Maria, het zuidelijkste eiland, wordt ook wel ‘Ilha do Sol’ genoemd vanwege de meeste zonuren per jaar binnen de archipel. Met zijn kleine en witte zandstranden en baaien zorgt Santa Maria voor duiken met een echt vakantiegevoel.

*Hope Spots zijn ecologisch unieke gebieden van de oceaan die zijn aangewezen voor bescherming in het kader van een wereldwijde campagne voor natuurbehoud.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Azoren

Wahoo Diving | De Azoren – een paradijs op het westelijke uiteinde van Europa

25 oktober 2022

De Azoren is een archipel van negen vulkanische eilanden gelegen op de mid-Atlantische Rug (grotendeels onder water liggende bergketen in de Atlantische Oceaan). De Azoren zijn een ‘Hope spot*’ voor het behoud van mariene biodiversiteit in de Atlantische Oceaan. De archipel ligt op maar twee uur vliegen voor de kust van Portugal. De groene weiden, diepe wouden, de…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01