Duikvaker nieuws

Vakantie naar Indonesie? Nu is het moment!

IMG

Lumbalumba Resort – Manado in Noord-Sulawesi in Indonesië is helemaal klaar voor de komst van duik- en snorkelliefhebbers. Het resort ligt er fantastisch bij en het personeel staat te popelen om weer gasten vanuit de hele wereld te ontvangen. 

De afgelopen 2 jaar zijn er bijna geen toeristen komen duiken, op een enkele lokale toerist na. Onderwater is dat te merken. Pim (mede-eigenaar van Lumbalumba Resort) heeft de afgelopen weken een aantal duiken gedaan, verdeeld over het hele Bunaken National Park. Hij kwam terug met fantastische verhalen. De visstand is ongelooflijk goed, beter dan hij ooit heeft gezien in zijn 15 jaar duiken in Bunaken National Park. De ondiepe koraaltuinen liggen er fantastisch bij en er is meer rif vis en leven dan ooit.

Scholen van fusiliers, trekkersvissen en vlindervissen bedekken de gigantische drop-offs in lagen. Overal schildpadden, echt overall schildpadden. Tijdens de laatste duik in Lekuan 1 telde Pim en zijn zoontje Noah 45 individuen. Ja, je leest het goed, 45 verschillende schildpadden in één duik! 

Dat de koraaltuinen rust hebben gehad de afgelopen jaren is ook duidelijk te zien. Lege plekken zijn er bijna niet meer te vinden in het koraalrif, en waar eens gebroken stukken koraal waren, zijn nu weer nieuwe en jonge koralen te vinden. Harde en zachte koralen zover als het oog kan kijken.

Ga al dit moois zien

Dit is dus jouw kans om Bunaken National Park op zijn best te zien. Bezoek de stand van Lumbalumba Resort op de Duikvaker en boek je duik of snorkel vakantie met een fantastische korting. 

Wil je graag meer zien van Noord-Sulawesi dan alleen Bunaken National Park? Dan bieden zij ook combinatie reizen voor aan met andere resorts. Wil je graag naar de Lembeh Strait? Boek dan een combinatie van Lumbalumba Resort en Black Sand Dive Retreat. Wil je ook graag duiken rond het eilandje Bangka? Boek dan een combinatie van Lumbalumba Resort en Pulisan Resort. 

Tijdens Duikvaker geeft Pim van Lumbalumba Resort op zaterdag en zondag om 11.30 een presentatie in Theater 1. Dat is de kans om te zien wat voor moois Noord-Sulawesi en Lumbalumba resort te bieden heeft.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

FOTO

Finclip

3 oktober 2022

Iedereen heeft ooit wel eens moeite gehad om zijn duikvinnen aan te trekken, op een wiebelende boot of op een overbevolkte zodiac. Finclip lost dit probleem op. Finclip is een accessoire dat speciaal is ontworpen om de meest populaire modellen van duikvinnen met uitzonderlijk gemak aan te trekken, zonder te hoeven bukken of je handen…

Lees verder
Ocean Reef

Ocean Reef ook in 2023 op Duikvaker

3 oktober 2022

Dat was leuk! Tijdens ons bezoek aan Interdive kwamen we Rene Huisman van Ocean Reef tegen. Ocean Reef introduceerde tijdens Duikvaker 2022 het nieuwe Neptune III volgelaatsmasker. Tijdens Duikvaker 2023 kunnen we nog meer nieuws verwachten.

Lees verder
Duikvaker NOB Verenigingen

Sluit je aan bij een duikvereniging en ontdek de duiksport in Nederland

14 september 2022

Wil jij ook ervaren hoe leuk het duiken in Nederland is? Kom dan duiken bij een vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en verzeker je van veel voordelen: – Je hebt altijd een buddy en gezelligheid in de buurt. Kijk op de www.duikspotter.nl/duikkaart en vind een vereniging bij jou in de regio – Je…

Lees verder
leadweights logo

Van Krimpen VOF staat weer op de Duikvaker!

26 augustus 2022

Van Krimpen VOF is de specialist in gewichten en accessoires voor de duiksport. Sinds 2022 is eigenaar Gerrit van Krimpen een samenwerking aangegaan met schoondochter Threa Felix en gaat de eenmanszaak verder onder de naam van Krimpen VOF. Ze leveren hun goederen aan winkels en bedrijven.  Speciaal voor Duikvaker staan ze met hun duiklood op de…

Lees verder
NOB Duikreisverzekering Foto Egypte

 Zorgeloos duiken op vakantie

23 augustus 2022

 Lid zijn van de bond. Dat doe je samen met 13.000 andere duikers om meerdere redenen. Bijvoorbeeld om bij te dragen aan het onderhouden van het Nederlandse duiklandschap, het ondersteunen van de 250 verenigingen, het magazine Onderwatersport of omdat je simpelweg van duiken houdt.  Maar wist je dat in het lidmaatschap van de Nederlandse Onderwatersport…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01