Sint Eustatius, een onontdekt eiland

Scubaqua boat

Als je nog nooit van dit kleine, onontdekte eiland in het Caribisch gebied hebt gehoord, is dat alleen maar omdat het een goed bewaard geheim is. St. Eustatius (Statia in het lokale jargon), ooit de drukste haven van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw, nu een slaperig eiland waar de tijd heeft stilgestaan. Onaangetast door het massatoerisme, Sint Eustatius is geen doorsnee Caribisch eiland. Stel je de Caraïben voor zo’n 25 of 30 jaar geleden voor en je komt dichtbij.

Boven en onder water

De riffen rondom St. Eustatius floreren in een beschermd marine park. Onder water ervaar je hoe een groot deel van het Caribisch gebied er jaren geleden uit moet hebben gezien. De meeste van de 36 officiële duikplekken bevinden zich in de twee reservaten die een groot deel van de noordelijke en zuidwestelijke wateren beslaan. De in het oog springende vulkaan “the Quill” domineert het eiland met zijn indrukwekkende krater. Deze vulkaan is verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid lavastromen en blokken onder het oppervlak. De oude lavalabyrinten zijn nu volledig begroeid met koraal en sponzen. Combineer deze riffen met een groot aantal historische duikplekken en recentere gezonken wrakken en je hebt een duikersparadijs!

Scubaqua Dive Center

Gelegen aan de oceaan in een prachtig gerestaureerd historisch pakhuis, biedt Scubaqua een duik met twee tanks in de ochtend, maar ook een derde duik in de middag. Ze duiken in kleine groepen (max. 6:1) en voor elke duik geven ze je een gedetailleerde briefing over de duikplek en het plan. Alle duiken die ze maken zijn begeleide duiken maar ze zijn experts om je gevoel van vrijheid niet te beperken. Custom-diving Scubaqua-stijl betekent dat ze de ervaren duiker de duiken geven die ze willen, maar ook de onervaren duikers krijgt de extra aandacht die ze nodig hebben. Duiken worden ‘beperkt’ door de niet-decompressielimieten, vaak langer dan 70 minuten. Voor degenen die nitrox-gecertificeerd zijn, bieden ze nitrox gratis aan. Na de duiken is er geen betere plek om een ​​cocktail te drinken en op hun veranda naar de zonsondergang te kijken.

Bezoek Duikvaker om meer te weten te komen over Sint Eustatius en Subaqua. Of kijk alvast op hun website.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

GRR

Win een verblijf in het Golden Rock Resort met een duikpakket van Scubaqua

17 maart 2022

Doe mee aan een fantastische winactie en maak kans op 5 overnachtingen voor 2 personen in het gloednieuwe Golden Rock Resort op het avontuurlijke St. Eustatius met daarbij een duikpakket aangeboden door Scubaqua! Meedoen is makkelijk, like Golden Rock Resort en Scubaqua op Instagram en meld je aan via dit formulier. Het Golden Rock Resort is het eerste luxueuze lifestyle…

Lees verder
Scubaqua boat

Sint Eustatius, een onontdekt eiland

8 maart 2022

Als je nog nooit van dit kleine, onontdekte eiland in het Caribisch gebied hebt gehoord, is dat alleen maar omdat het een goed bewaard geheim is. St. Eustatius (Statia in het lokale jargon), ooit de drukste haven van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw, nu een slaperig eiland waar de tijd heeft stilgestaan. Onaangetast…

Lees verder