Sea First, educatie over de oceaan

LOVE PROTECT RESPECT klein

Stichting Sea First ontbreekt ook dit jaar niet op Duikvaker en is strijdlustiger dan ooit! 

De kernactiviteit van Sea First is educatie, over de oceaan en alles wat daarin leeft, groeit, zuivert, stroomt en… misgaat. Sea First wordt vertegenwoordigd door mensen die net als jij een enorme passie hebben voor de oceaan en duiken. Maar, zoals bezoekers van Duikvaker ongetwijfeld weten, wordt dit bijzondere en nuttige ecosysteem bedreigd door vervuiling, opwarming, verzuring en overexploitatie. Sea First wil dit tegengaan door (jonge) mensen zo veel mogelijk bij te brengen over de zee. Want educatie is de weg naar respect en bescherming. 

Lezingen, lessen en lespakketten

Sea First geeft vele lezingen en lessen. De afgelopen twee jaar is meer ingezet op online educatie, maar is er ook fanatiek gewerkt aan het maken van lespakketten. Scholen kunnen Sea First uiteraard nog steeds uitnodigen voor een GRATIS gastles, in de klas of online, maar nu kan er ook een lespakket worden besteld. Een onderwijsinstelling kan zo zelf aan de slag gaan met een pasklaar pakket voor leerlingen en leerkrachten. Thema’s die de lespakketten behandelen zijn: De Plastic Soep, Koraalriffen en Mangrovebossen en De oceaan, het klimaat en onze gezondheid. 

Wil je dat toekomstige generaties bewuster omgaan met de oceaan en de aarde? Help mee en word ook lid van onze Sea First community, al vanaf 5 euro per maand of 45 euro per jaar. Ontvang direct aan de stand een prachtig welkomstgeschenk. 

Sea First stand

Je bent van harte uitgenodigd aan de stand van Sea First. Met het codewoord “zee is leven” ontvangt je 15% korting op de artikelen!

Lezing tijdens Duikvaker

Wil je meer weten over de invloed van scheepvaart, boringen en windmolens op de communicatie tussen zeedieren? Kom dan de lezing bijwonen van Sea First-vrijwilliger Maikel Wagemans, die over geluiden in zee gaat. 

Sea First wenst je een geweldig Duikvaker-weekend en hoopt je bij hun stand te mogen ontmoeten! Ben je nu al nieuwsgierig, kijk dan eens op hun website.

Sea ya soon!

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

LOVE PROTECT RESPECT klein

Sea First, educatie over de oceaan

13 december 2021

Stichting Sea First ontbreekt ook dit jaar niet op Duikvaker en is strijdlustiger dan ooit!  De kernactiviteit van Sea First is educatie, over de oceaan en alles wat daarin leeft, groeit, zuivert, stroomt en… misgaat. Sea First wordt vertegenwoordigd door mensen die net als jij een enorme passie hebben voor de oceaan en duiken. Maar,…

Lees verder