Presentatie van nieuwe Handboek digitale onderwaterfotografie op Duikvaker

Het Handboek Digitale Onderwaterfotografie is volledig herzien en uitgebreid. Hét boek voor elke onderwaterfotograaf, dat is samengesteld door de bekende onderwaterfotograaf Ron Offermans, ligt vanaf begin februari in de winkel en wordt op 4 februari tijdens Duikvaker officieel gepresenteerd.
De fotografie, en dus ook de onderwaterfotografie, staat niet stil. Nieuwe camera’s, nieuwe accessoires en nieuwe technieken volgen elkaar razendsnel op. Daarnaast wordt onderwaterfotografie onder duikers steeds populairder. Een volledig nieuwe versie van het Handboek Digitale Onderwaterfotografie kon dan ook niet uitblijven.
Het nieuwe Handboek, dat zes jaar na de eerste druk wordt uitgebracht en 40 extra pagina’s krijgt, bevat niet alleen actuele informatie en nieuwe onderwerpen, maar gaat ook dieper in de op de materie. Offermans: «Door de cursussen die ik geef, begrijp ik des te beter tegen welke problemen niet alleen ik maar ook andere onderwaterfotografen aan lopen. Op deze onderwerpen ga ik in het nieuwe boek uitvoerig in.»
De auteur is niet over één nacht ijs gegaan. In de afgelopen jaren is hij voortdurend bezig geweest met het testen van nieuwe materialen en het ontwikkelen van geavanceerde technieken. In het nieuwe hoofdstuk Flitsposities wordt uitgebreid ingegaan op hoe je door middel van positionering van de flitsers niet alleen zweefvuil in de foto minimaliseert, maar ook hoe je sfeer brengt in de foto. Een ander nieuw hoofdstuk betreft de communicatie tussen camera en flitser –zes mogelijkheden worden volledig geanalyseerd en inzichtelijk gemaakt.
Ron Offermans: «Het nieuwe Handboek bevat een schat aan informatie, waar elke onderwaterfotograaf zijn voordeel mee kan doen. De basis- en geavanceerde technieken komen aan bod en zijn geactualiseerd op basis van de kennis van nu – een grote stap voorwaarts sinds het boek in 2011 voor het eerst verscheen. Bovendien heeft de komst van nieuwe camera’s en accessoires fotografen meer mogelijkheden geboden, een ontwikkeling waarvan het einde nog zeker niet in zicht is.»
Het boek is verkrijgbaar via speciaalzaken voor onderwaterfotografie, diverse duikwinkels en online. Kijk voor verkoopadressen op www.handboekdigitaleonderwaterfotografie.nl.
Over de auteur
Ron Offermans is professioneel fotograaf (boven water). De duikende fotograaf houdt zich al enkele decennia bezig met onderwaterfotografie eerst vooral hobbymatig, maar tegenwoordig ook professioneel. Met zijn fascinerende foto’s maakt hij de wereld onder de waterspiegel zichtbaar. Hij staat bekend om zijn toepassing van vernieuwende technieken.
Ron werd in 2010 Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie en vertegenwoordigde Nederland in 2011 op het WK. In 2013 en 2015 was hij teamcaptain van het Nederlandse team dat meedeed aan het WK in Cuba en Nederland. Zijn artikelen over deze bijzondere vorm van fotografie worden gepubliceerd in duiktijdschriften en op -websites. Ook worden zijn onderwaterfoto’s gebruikt in kranten, tijdschriften en wetenschappelijke publicaties. Ron draagt zijn kennis van onderwaterfotografie met passie over aan andere fotografen. Dat doet hij in het Handboek Digitale Onderwaterfotografie, maar ook in cursussen en presentaties over onderwaterfotografie en -biologie – twee interessegebieden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De specialist heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het lesmateriaal voor de cursussen onderwaterfotografie en -biologie van de Nederlandse Onderwatersport Bond.
Speciale sessies tijdens Duikvaker
Tijdens Duikvaker schuift Ron Offermans aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld (hal 1) om meer te vertellen over de nieuwe fototechnieken die in zijn boek zijn opgenomen.
Boekpresentatie
Het boek wordt op zaterdag 4 februari om 10:30 uur officieel gepresenteerd op het hoofdpodium in Hal 1 (naast de stand van DuikeninBeeld). Na de presentatie zal het boek op de stands van o.a. Onderwaterhuis.NL en DuikeninBeeld verkrijgbaar zijn. De prijs is 39,50 euro.
Meer informatie over:
Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.
Deel dit bericht
Tips om te lezen over Duikvaker
Vic Verlinden begon met duiken toen hij in 1975 een duikfles kocht op een tweedehands markt in Antwerpen . Duiken was toen een sport voor enkelingen. Een duikcomputer bestond niet en ook het reddingsvest was nog niet algemeen. In 1979 kocht hij zijn eerste onderwatercamera en maakte hij zijn eerste grote reis naar de Maagdeneilanden…
Lees verderInspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafels op de stand van DuikeninBeeld. Freediving is voor iedereen! En het is écht leuk! Freediven, duiken op één ademteug, het geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Nanja van den Broek (zaterdag) en Danny Martherus (zondag) nemen je mee in de wereld van…
Lees verderMensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…
Lees verderHoe mooi is het als je foto in de foto-expo op Duikvaker hangt? En daarna bij jou aan de muur? Neem je foto op een USB-stick mee en laat hem ter plekke afdrukken! Ook tijdens Duikvaker 2020 is printspecialist Arca op de stand van DuikeninBeeld aanwezig. Dit keer met de allernieuwste Epson printer die nog sneller en…
Lees verderDe documentaire “Vele gezichten van de Zevenhuizerplas” wordt op zondag 1 december, in samenwerking met Omroep West, vanaf 12.00 uur elk uur vertoond. Deze filmische documentaire over het onstane natuurschoon in een kunstmatige recreatieplas is gemaakt door Robert Hughan en Arthur Scheijde. De film De snoek, een grote zoetwater roofvis, neemt u gedurende de vier…
Lees verder