Ontdek de virtuele onderwaterwereld met ScubaFISHual

scubaFISHual NOB x

Vaak wordt er gedacht dat er in Nederland niets te zien is onderwater, maar niets is minder waar! Vraag het maar eens aan een duiker die vaak in Zeeland of in één van de vele zoetwaterplassen in Nederland duikt. Nederland heeft een fantastische onderwaternatuur met een grote diversiteit aan onderwaterleven en met ‘ScubaFISHual’ kan je dat virtueel beleven!

Lesprogramma voor de jeugd

Met het lesprogramma ScubaFISHual wil de Nederlandse Onderwatersport Bond de jeugd enthousiasmeren voor de onderwaterwereld. Dit doen wij door middel van 360-gradenbeelden. De jeugd zet een VR-bril op en beleeft de onderwaterwereld in real-life. De jeugd kan op deze manier beleven hoe het is om een duik in het buitenwater te maken en een wereld te ontdekken die nieuw voor ze is. Daarnaast kun ze naar 360-gradenbeelden kijken van verschillende lessituaties in het zwembad. De 360-gradenbeelden hebben geen educatieve doeleinden, maar geven een reëel beeld van een lessituatie in het zwembad. Door de jeugd ‘droog’ te laten beleven hoe het is om te duiken, hopen we ze te enthousiasmeren voor de duiksport. Het volledige lesprogramma bestaat uit een memoryspel, quiz, kartonnen VR-brillen en eventueel een duik in het zwembad met echte duikuitrusting. 
Bekijk deze video van duikvereniging HiDive uit Houten, waarin door middel ScubaFISHual de lokale jeugd wordt uitgenodigd voor een kijkje onderwater.

Duik de VR-onderwaterwereld in!Het lesprogramma ScubaFISHual kan aangevraagd worden door duikverenigingen of basisscholen. Voor meer informatie neem je contact op via e-mail info@onderwatersport.org.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

scubaFISHual NOB x

Ontdek de virtuele onderwaterwereld met ScubaFISHual

28 oktober 2022

Vaak wordt er gedacht dat er in Nederland niets te zien is onderwater, maar niets is minder waar! Vraag het maar eens aan een duiker die vaak in Zeeland of in één van de vele zoetwaterplassen in Nederland duikt. Nederland heeft een fantastische onderwaternatuur met een grote diversiteit aan onderwaterleven en met ‘ScubaFISHual’ kan je…

Lees verder