Duikvaker nieuws

Onderwaterfilmmuziek

Tim

Welke muziek past goed bij onderwatervideoproducties? Die vraag heeft mij bezig gehouden sinds ik mijn eerste onderwatervideo produceerde. Beeld en geluid gaan samen. Denkt u eens aan uw favoriete speelfilm en stelt u zich deze nu eens voor zonder muziek, zou de film u dan nog net zo aanspreken? Ook bij onderwatervideo’s is muziek een onmisbaar element.

Belangrijk bij onderwatervideo’s is dat de muziek ondersteunend is, zonder de aandacht op te eisen. De muziek moet goed aansluiten bij de beelden en de sfeer van de video en daarnaast dient het emotie te benadrukken die bepaalde beelden oproepen. Dit is onder andere gebleken uit het uit onderzoek dat ik heb uitgevoerd voor mijn opleiding.

Opvallend vind ik dat er nog altijd weinig aandacht wordt besteed aan de muziek die onder onderwatervideo’s wordt gezet. Vaak wordt er een willekeurig liedje onder een prachtige film gezet, waardoor de kwaliteit en waardering van die film daalt.
Naast mijn passie voor duiken waren mijn muzikale achtergrond (ik kwam op jonge leeftijd al in aanraking met muziek) en opleidingen (ik heb twee studies afgerond aan het Artez conservatorium in Enschede) de redenen dat ik zelf muziek ging produceren voor onderwatervideo’s. Dit doe ik onder de naam SamudraVisions. Deze muziek is overigens voor iedereen gratis te gebruiken, voor zowel hobby als commerciële doeleinden, en is te vinden op www.samudravisions.bandcamp.com.

Tijdens mijn presentatie zal ik meer vertellen en uitleggen over de keuzes die ik maak bij het produceren van mijn muziek en hoe deze keuzes voortgekomen zijn uit mijn onderzoek. Ik ga u vertellen, laten zien en laten horen hoe ik te werk ga bij het componeren en produceren van muziek en hoe ik mij in de loop der jaren heb gespecialiseerd als componist en producer voor onderwaterfilmmuziek. Na mijn presentatie zult u niet meer naar onderwatervideo’s kunnen kijken zonder de muziek te horen en te ervaren!

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

FOTO

Finclip

3 oktober 2022

Iedereen heeft ooit wel eens moeite gehad om zijn duikvinnen aan te trekken, op een wiebelende boot of op een overbevolkte zodiac. Finclip lost dit probleem op. Finclip is een accessoire dat speciaal is ontworpen om de meest populaire modellen van duikvinnen met uitzonderlijk gemak aan te trekken, zonder te hoeven bukken of je handen…

Lees verder
Ocean Reef

Ocean Reef ook in 2023 op Duikvaker

3 oktober 2022

Dat was leuk! Tijdens ons bezoek aan Interdive kwamen we Rene Huisman van Ocean Reef tegen. Ocean Reef introduceerde tijdens Duikvaker 2022 het nieuwe Neptune III volgelaatsmasker. Tijdens Duikvaker 2023 kunnen we nog meer nieuws verwachten.

Lees verder
Duikvaker NOB Verenigingen

Sluit je aan bij een duikvereniging en ontdek de duiksport in Nederland

14 september 2022

Wil jij ook ervaren hoe leuk het duiken in Nederland is? Kom dan duiken bij een vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en verzeker je van veel voordelen: – Je hebt altijd een buddy en gezelligheid in de buurt. Kijk op de www.duikspotter.nl/duikkaart en vind een vereniging bij jou in de regio – Je…

Lees verder
leadweights logo

Van Krimpen VOF staat weer op de Duikvaker!

26 augustus 2022

Van Krimpen VOF is de specialist in gewichten en accessoires voor de duiksport. Sinds 2022 is eigenaar Gerrit van Krimpen een samenwerking aangegaan met schoondochter Threa Felix en gaat de eenmanszaak verder onder de naam van Krimpen VOF. Ze leveren hun goederen aan winkels en bedrijven.  Speciaal voor Duikvaker staan ze met hun duiklood op de…

Lees verder
NOB Duikreisverzekering Foto Egypte

 Zorgeloos duiken op vakantie

23 augustus 2022

 Lid zijn van de bond. Dat doe je samen met 13.000 andere duikers om meerdere redenen. Bijvoorbeeld om bij te dragen aan het onderhouden van het Nederlandse duiklandschap, het ondersteunen van de 250 verenigingen, het magazine Onderwatersport of omdat je simpelweg van duiken houdt.  Maar wist je dat in het lidmaatschap van de Nederlandse Onderwatersport…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01