Onderwaterfilmmuziek

Tim

Welke muziek past goed bij onderwatervideoproducties? Die vraag heeft mij bezig gehouden sinds ik mijn eerste onderwatervideo produceerde. Beeld en geluid gaan samen. Denkt u eens aan uw favoriete speelfilm en stelt u zich deze nu eens voor zonder muziek, zou de film u dan nog net zo aanspreken? Ook bij onderwatervideo’s is muziek een onmisbaar element.

Belangrijk bij onderwatervideo’s is dat de muziek ondersteunend is, zonder de aandacht op te eisen. De muziek moet goed aansluiten bij de beelden en de sfeer van de video en daarnaast dient het emotie te benadrukken die bepaalde beelden oproepen. Dit is onder andere gebleken uit het uit onderzoek dat ik heb uitgevoerd voor mijn opleiding.

Opvallend vind ik dat er nog altijd weinig aandacht wordt besteed aan de muziek die onder onderwatervideo’s wordt gezet. Vaak wordt er een willekeurig liedje onder een prachtige film gezet, waardoor de kwaliteit en waardering van die film daalt.
Naast mijn passie voor duiken waren mijn muzikale achtergrond (ik kwam op jonge leeftijd al in aanraking met muziek) en opleidingen (ik heb twee studies afgerond aan het Artez conservatorium in Enschede) de redenen dat ik zelf muziek ging produceren voor onderwatervideo’s. Dit doe ik onder de naam SamudraVisions. Deze muziek is overigens voor iedereen gratis te gebruiken, voor zowel hobby als commerciële doeleinden, en is te vinden op www.samudravisions.bandcamp.com.

Tijdens mijn presentatie zal ik meer vertellen en uitleggen over de keuzes die ik maak bij het produceren van mijn muziek en hoe deze keuzes voortgekomen zijn uit mijn onderzoek. Ik ga u vertellen, laten zien en laten horen hoe ik te werk ga bij het componeren en produceren van muziek en hoe ik mij in de loop der jaren heb gespecialiseerd als componist en producer voor onderwaterfilmmuziek. Na mijn presentatie zult u niet meer naar onderwatervideo’s kunnen kijken zonder de muziek te horen en te ervaren!

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Terugblik Duikvaker 2017

30 november 2017

Hoewel we volop met de voorbereidingen voor Duikvaker 2018 bezig zijn, is het altijd leuk om nog even terug te kijken naar de vorige editie.

Lees verder

Duikvaker en SummerLabb duiken samen in de toekomst

7 september 2017

Duikvaker voegt een nieuwe dimensie toe aan de 26ste editie van de duikbeurs op 3 en 4 februari 2018. Het jaarlijkse event voor duikers en snorkelaars is een meerjarige samenwerking aangegaan met SummerLabb en duikt in de toekomst. Kun je je het voorstellen? Een oceaan zonder koraalriffen en zonder haaien, een Noordzee die ten onder…

Lees verder

Primeur op Duikvaker! De eerste Nationale Duikveiligheidtest…

30 januari 2017

Een primeur op Duikvaker! Daar wordt de Nationale Duikveiligheidtest gehouden. Speel mee! Na de Nationale IQ-test, de Nationale Eettest en de Nationale Reistest nu een nationale test over veiligheid in de duiksport. Weet jij alles over duikveiligheid en aansprakelijkheid of wil je er juist meer over weten? Neem je smartphone mee naar de beurs en…

Lees verder

Thematafel Freediving met Danny, Nanja en Jeanine

16 januari 2017

Leuke thema’s met leuke specialisten! Je vindt ze tijdens Duikvaker op 4 en 5 februari aan de thematafel op de stand van DuikeninBeeld. Nanja van den Broek, Jeanine Grasmeijer en Danny Martherus bijvoorbeeld!   Freediven, duiken op één ademteug, geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Nanja van den Broek, Jeanine Grasmeijer  en Danny Martherus nemen je mee…

Lees verder

Wat we gaan doen op Duikvaker? Gewoon… veel!

14 januari 2017

Duikvaker wordt leuk! Zeker op de stand van DuikeninBeeld. Een hele reeks specialisten schuift aan de thematafel aan om jou over hun onderwerp te vertellen en je vragen te beantwoorden. Ook kun je meedoen met de Duikveiligheidsquiz en presenteert Ron Offermans zijn nieuwe boek. En als bezoeker bepaal jij welke foto’s in de dynamische foto-expo…

Lees verder