Duikvaker nieuws

Indoor Duikcentrum in Arnhem wordt steeds concreter

Seafari indoor duiken

SEAFARI start Crowdfunding om bouw mogelijk te maken

SEAFARI en gemeente Arnhem tekenden op 6 november 2013 een intentie overeenkomst over de ontwikkeling van het SEAFARI Indoor Duikcentrum op een locatie in Sportpark Olympus, naast het Indoor Klimcentrum en zwembad De Grote Koppel. Daarmee is de bouw, waar initiatiefnemer Marco Derksen al jaren naar streeft, echt mogelijk geworden. De laatste hobbel is de resterende € 1,5 miljoen op een totale investering van € 7 miljoen. Daarom start SEAFARI een Crowdfunding campagne.

Crowdfunding campagne

De SEAFARI Crowdfunding campagne start op 11 november 2013. Doel is de voorverkoop van 35.000 toegangskaarten à € 35 en de werving van 200 Founding Members à € 1500. Founding Members ontvangen voor hun bijdrage een abonnement voor onbeperkt duiken en enkele exclusieve rechten gedurende de eerste 5 jaar vanaf het moment van opening.
Het SEAFARI project wordt warm ondersteund door het Comité van Aanbeveling bestaande uit Marco Borsato, Humberto Tan en Jack de Vries, alle drie enthousiaste sportduikers.

Het indoor duikcentrum

Het bassin van SEAFARI, 30 meter in diameter en max. 12 meter diep, wordt een plaats waar kinderen en volwassenen onder comfortabele en veilige omstandigheden het avontuur en plezier van snorkelen en duiken kunnen beleven. Het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld, een duikbrevet behalen en ontspannen snorkelen en duiken is waar het om gaat. En dat in een compleet gedecoreerde onderwaterwereld met rotspartijen en wrakken van o.a. een schip en vliegtuig. Ook wordt er een onderwater laboratorium afgezonken, dat gebruikt zal worden voor o.a. wetenschappelijk onderzoek en astronauten die er gaan trainen voor ruimtewandelingen. Politie-, brandweer– en douaneduikers krijgen er met SEAFARI een unieke trainingslocatie bij.
Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten.
Ook is er een verhuurbalie voor duikmateriaal. Direct aan de waterkant is er de Foods & Drinks corner, ook toegankelijk voor wie zelf niet duikt maar even wil kijken naar de activiteiten.

Natuur educatie en duurzaamheid

SEAFARI wil haar bezoekers laten genieten van de prachtige onderwaterwereld zoals ook de Franse oceanograaf Jacques Yves Cousteau deze zag. Cousteau had een missie: iedereen laten zien hoe geweldig mooi onze planeet is. Zijn visie was dat als we dát eenmaal zien, we er óók zuinig op zullen zijn. Hij stelde dat we de aarde te leen hebben van onze kinderen, en dus de verplichting hebben er goed voor te zorgen. Met name de snorkelomgeving bij SEAFARI is de plek waar heel veel valt te leren over het leven in onze rivieren, meren en oceanen. SEAFARI ontwikkelt programma’s om de bezoekers op een leuke en spannende manier te leren over de wereld onder water en de samenhang met de bovenwaterwereld. SEAFARI wil een geweldige kans bieden voor de combinatie van een bijzonder leuk uitje met een unieke biologieles.

SEAFARI heeft in haar bouwontwerp een verregaande visie op duurzaamheid. Zo wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen, wordt warmte teruggewonnen en alle regenwater opgevangen voor o.a. het doorspoelen van toiletten en verversing van het bassinwater. Op het grote platte dak ligt speciale Solar Folie, voor de opwekking van elektriciteit.

Als de Crowdfunding campagne succesvol is, kan de financiering in het eerste kwartaal van 2014 rond zijn. De bestemmingsplanwijziging en het vergunningentraject, beiden nu in voorbereiding, zijn medio 2014 naar verwachting gereed. Met een bouwtijd van ca. een jaar wil SEAFARI eind 2015 het duikcentrum openen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder
GTEK Metric angle clip

SCUBAPRO viert 60 jaar innovatie in duikmaterialen

25 januari 2023

60 jaar innovatie! SCUBAPRO, dat al ruim 60 jaar betrouwbare duikmaterialen ontwikkelt die lang meegaan, is de gouden norm voor voortreffelijkheid. Bezoek SCUBAPRO op hun stand # 7544 en ontdek hun nieuwe producten en ontmoet het team. SCUBAPRO zal veel van hun kernproducten onder de aandacht brengen, zoals de Hydros Pro BCD, de G2-computer, de…

Lees verder
immagine da scubazone eng pagina x

De Sphera 360: een innovatief onderwaterhuis voor 360 graden beelden van hoge kwaliteit

25 januari 2023

De Sphera 360 is een uniek onderwaterhuis dat is ontworpen door Easydive voor de Insta Pro 2. Het maakt het mogelijk om 360 graden onderwaterbeelden van hoge kwaliteit te creëren door gebruik te maken van de patenteerde technologie die Easydive in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Er zijn drie verschillende modellen van de Sphera…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01