Duikvaker Nieuws

Indoor Duikcentrum in Arnhem wordt steeds concreter

Seafari indoor duiken

SEAFARI start Crowdfunding om bouw mogelijk te maken

SEAFARI en gemeente Arnhem tekenden op 6 november 2013 een intentie overeenkomst over de ontwikkeling van het SEAFARI Indoor Duikcentrum op een locatie in Sportpark Olympus, naast het Indoor Klimcentrum en zwembad De Grote Koppel. Daarmee is de bouw, waar initiatiefnemer Marco Derksen al jaren naar streeft, echt mogelijk geworden. De laatste hobbel is de resterende € 1,5 miljoen op een totale investering van € 7 miljoen. Daarom start SEAFARI een Crowdfunding campagne.

Crowdfunding campagne

De SEAFARI Crowdfunding campagne start op 11 november 2013. Doel is de voorverkoop van 35.000 toegangskaarten à € 35 en de werving van 200 Founding Members à € 1500. Founding Members ontvangen voor hun bijdrage een abonnement voor onbeperkt duiken en enkele exclusieve rechten gedurende de eerste 5 jaar vanaf het moment van opening.
Het SEAFARI project wordt warm ondersteund door het Comité van Aanbeveling bestaande uit Marco Borsato, Humberto Tan en Jack de Vries, alle drie enthousiaste sportduikers.

Het indoor duikcentrum

Het bassin van SEAFARI, 30 meter in diameter en max. 12 meter diep, wordt een plaats waar kinderen en volwassenen onder comfortabele en veilige omstandigheden het avontuur en plezier van snorkelen en duiken kunnen beleven. Het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld, een duikbrevet behalen en ontspannen snorkelen en duiken is waar het om gaat. En dat in een compleet gedecoreerde onderwaterwereld met rotspartijen en wrakken van o.a. een schip en vliegtuig. Ook wordt er een onderwater laboratorium afgezonken, dat gebruikt zal worden voor o.a. wetenschappelijk onderzoek en astronauten die er gaan trainen voor ruimtewandelingen. Politie-, brandweer– en douaneduikers krijgen er met SEAFARI een unieke trainingslocatie bij.
Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten.
Ook is er een verhuurbalie voor duikmateriaal. Direct aan de waterkant is er de Foods & Drinks corner, ook toegankelijk voor wie zelf niet duikt maar even wil kijken naar de activiteiten.

Natuur educatie en duurzaamheid

SEAFARI wil haar bezoekers laten genieten van de prachtige onderwaterwereld zoals ook de Franse oceanograaf Jacques Yves Cousteau deze zag. Cousteau had een missie: iedereen laten zien hoe geweldig mooi onze planeet is. Zijn visie was dat als we dát eenmaal zien, we er óók zuinig op zullen zijn. Hij stelde dat we de aarde te leen hebben van onze kinderen, en dus de verplichting hebben er goed voor te zorgen. Met name de snorkelomgeving bij SEAFARI is de plek waar heel veel valt te leren over het leven in onze rivieren, meren en oceanen. SEAFARI ontwikkelt programma’s om de bezoekers op een leuke en spannende manier te leren over de wereld onder water en de samenhang met de bovenwaterwereld. SEAFARI wil een geweldige kans bieden voor de combinatie van een bijzonder leuk uitje met een unieke biologieles.

SEAFARI heeft in haar bouwontwerp een verregaande visie op duurzaamheid. Zo wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen, wordt warmte teruggewonnen en alle regenwater opgevangen voor o.a. het doorspoelen van toiletten en verversing van het bassinwater. Op het grote platte dak ligt speciale Solar Folie, voor de opwekking van elektriciteit.

Als de Crowdfunding campagne succesvol is, kan de financiering in het eerste kwartaal van 2014 rond zijn. De bestemmingsplanwijziging en het vergunningentraject, beiden nu in voorbereiding, zijn medio 2014 naar verwachting gereed. Met een bouwtijd van ca. een jaar wil SEAFARI eind 2015 het duikcentrum openen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

BARE Online Special – Did you know…?

10 juni 2020

Save the date! Op woensdag 24 juni schakel je gratis in bij de BARE Online Special op Facebook of YouTube en krijg je een kijkje in de wereld van de BARE duikkleding. Je hebt duikkleding én je hebt BARE duikkleding! Het merk BARE is gestoeld op drie principes: pasvorm, vakmanschap en innovatie.Op woensdag 24 juni 2020…

Lees verder

Waarom je Duikvaker niet mag missen

27 januari 2020

Aanstaande vrijdag begint het Duikvaker-weekend. Kom jij naar het event voor elke liefhebber van duiken en snorkelen? Wij vroegen organisator Patrick van Brienen waarom je het niet mag missen!  Wat is je volgende bestemming ? Vraag het de mensen zelf!Duikvaker is de plaats waar je iedereen bij elkaar treft en dus waar je al je…

Lees verder

Begin het duikjaar goed bij Scuba-Academie op Duikvaker

27 januari 2020

Wat zijn jouw duikplannen voor 2020? Opleidingen, een nieuwe duikuitrusting of misschien het liefst allebei? Scuba-Academie, PADI en Scubapro helpen je op weg met een unieke en exclusieve aanbieding. –       2 PADI duikopleidingen–       2 PADI specialty’s–       Een complete Scubapro duikuitrusting–       Gratis jaarlidmaatschap duikteam Scuba-Academie (incl. bootduiken)–       30% aanbetaling–       Restant gefinancierd in 12 maanden en 0% rente–       Naar keuze een FUN of PRO…

Lees verder

Stem en win!

27 januari 2020

We hebben je nodig! Want jij bepaalt samen met de andere bezoekers van Duikvaker welke foto’s op 1 en 2 februari in de foto-expo bij DuikeninBeeld hangen. En je stem kan zomaar een Cressi Lumia lamp waard zijn!  De Dynamische fotowedstrijd en -expo vind je op de stand van DuikeninBeeld. Wanneer Duikvaker van start gaat,…

Lees verder

Jouw duikfoto op groot formaat?

25 januari 2020

Hoe mooi is het als je foto in de foto-expo op Duikvaker hangt? En daarna bij jou aan de muur? Neem je foto op een USB-stick mee en laat hem ter plekke afdrukken! Ook tijdens Duikvaker 2020 is printspecialist Arca op de stand van DuikeninBeeld aanwezig. Dit keer met de allernieuwste Epson printer die nog sneller en…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

5 februari 2021 van 10.00 - 18.00 uur

6 februari 2021 van 10.00 - 18.00 uur

7 februari 2021 van 10.00 - 18.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten