Duikvaker nieuws

Indoor Duikcentrum in Arnhem wordt steeds concreter

Seafari indoor duiken

SEAFARI start Crowdfunding om bouw mogelijk te maken

SEAFARI en gemeente Arnhem tekenden op 6 november 2013 een intentie overeenkomst over de ontwikkeling van het SEAFARI Indoor Duikcentrum op een locatie in Sportpark Olympus, naast het Indoor Klimcentrum en zwembad De Grote Koppel. Daarmee is de bouw, waar initiatiefnemer Marco Derksen al jaren naar streeft, echt mogelijk geworden. De laatste hobbel is de resterende € 1,5 miljoen op een totale investering van € 7 miljoen. Daarom start SEAFARI een Crowdfunding campagne.

Crowdfunding campagne

De SEAFARI Crowdfunding campagne start op 11 november 2013. Doel is de voorverkoop van 35.000 toegangskaarten à € 35 en de werving van 200 Founding Members à € 1500. Founding Members ontvangen voor hun bijdrage een abonnement voor onbeperkt duiken en enkele exclusieve rechten gedurende de eerste 5 jaar vanaf het moment van opening.
Het SEAFARI project wordt warm ondersteund door het Comité van Aanbeveling bestaande uit Marco Borsato, Humberto Tan en Jack de Vries, alle drie enthousiaste sportduikers.

Het indoor duikcentrum

Het bassin van SEAFARI, 30 meter in diameter en max. 12 meter diep, wordt een plaats waar kinderen en volwassenen onder comfortabele en veilige omstandigheden het avontuur en plezier van snorkelen en duiken kunnen beleven. Het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld, een duikbrevet behalen en ontspannen snorkelen en duiken is waar het om gaat. En dat in een compleet gedecoreerde onderwaterwereld met rotspartijen en wrakken van o.a. een schip en vliegtuig. Ook wordt er een onderwater laboratorium afgezonken, dat gebruikt zal worden voor o.a. wetenschappelijk onderzoek en astronauten die er gaan trainen voor ruimtewandelingen. Politie-, brandweer– en douaneduikers krijgen er met SEAFARI een unieke trainingslocatie bij.
Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten.
Ook is er een verhuurbalie voor duikmateriaal. Direct aan de waterkant is er de Foods & Drinks corner, ook toegankelijk voor wie zelf niet duikt maar even wil kijken naar de activiteiten.

Natuur educatie en duurzaamheid

SEAFARI wil haar bezoekers laten genieten van de prachtige onderwaterwereld zoals ook de Franse oceanograaf Jacques Yves Cousteau deze zag. Cousteau had een missie: iedereen laten zien hoe geweldig mooi onze planeet is. Zijn visie was dat als we dát eenmaal zien, we er óók zuinig op zullen zijn. Hij stelde dat we de aarde te leen hebben van onze kinderen, en dus de verplichting hebben er goed voor te zorgen. Met name de snorkelomgeving bij SEAFARI is de plek waar heel veel valt te leren over het leven in onze rivieren, meren en oceanen. SEAFARI ontwikkelt programma’s om de bezoekers op een leuke en spannende manier te leren over de wereld onder water en de samenhang met de bovenwaterwereld. SEAFARI wil een geweldige kans bieden voor de combinatie van een bijzonder leuk uitje met een unieke biologieles.

SEAFARI heeft in haar bouwontwerp een verregaande visie op duurzaamheid. Zo wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen, wordt warmte teruggewonnen en alle regenwater opgevangen voor o.a. het doorspoelen van toiletten en verversing van het bassinwater. Op het grote platte dak ligt speciale Solar Folie, voor de opwekking van elektriciteit.

Als de Crowdfunding campagne succesvol is, kan de financiering in het eerste kwartaal van 2014 rond zijn. De bestemmingsplanwijziging en het vergunningentraject, beiden nu in voorbereiding, zijn medio 2014 naar verwachting gereed. Met een bouwtijd van ca. een jaar wil SEAFARI eind 2015 het duikcentrum openen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Cebu Cordova Bridge Esquire

Brug Cordova maakt Filipijnen beter bereikbaar

16 mei 2022

Sneller reizen van het vliegveld naar je favoriete duikresort Begin deze maand is de nieuwe brug van Cordova (Mactan) naar het zuiden van Cebu City geopend voor publiek. Dit is goed nieuws voor alle duikliefhebbers die naar een mooi resort op Bohol willen reizen. Kies je voor Amun Ini of één van de Magic Resorts? Je…

Lees verder

De Noordzee: een zee vol veranderingen

31 maart 2022

Presentatie door: Renate Olie, marien ecoloog bij Stichting De Noordzee. Houdt zich voornamelijk bezig met windenergie op zee en de gevolgen hiervan voor de natuur. Tevens fanatiek wrakduikster. Het lijkt zo’n eindeloze grote open ruimte, maar schijn bedriegt. Onze Noordzee is één van de drukste zeeën ter wereld. Scheepvaart, visserij, defensie, recreatie, zandwinning, windmolens, olie- en…

Lees verder
TG WeeFine WFL en INONTough Ron Offermans

De 5 populairste uitbreidingen voor de Olympus Tough

30 maart 2022

Heb jij een Olympus Tough om onder water foto’s mee te maken? Dan ben je zeker niet de enige! De camera is ontzettend populair voor onderwaterfotografie. Lekker compact, geweldige macrostand en waterdicht van zichzelf. De Olympus Tough heeft zoveel te bieden! Onderwaterhuis.NL zet de 5 meest populaire uitbreidingen voor je op een rijtje. 1. Een groothoeklens…

Lees verder
Mijn duikvakantie duikvaker vierkant

Vakantiemodus aan bij Mijn Duikvakantie

28 maart 2022

Tromgeroffel…… Nieuw op Duikvaker is de stand van Mijn Duikvakantie, de community voor vakanties met duiken en snorkelen. Tessa vertelt je graag in haar presentaties waarom Kaapverdië zo fantastisch is en wat de baai van Abu Dabbab in Egypte zo bijzonder maakt. Het kan trouwens ook een andere bestemming zijn waarover je reisinspiratie wilt ontvangen.…

Lees verder
Scuba reparatie & service

Scuba Reparatie & Service 

25 maart 2022

Hét nieuwe adres voor onderhoud aan je duikmaterialen Scuba-Academie en Dive Supplies Holland slaan de handen ineen. Met trots presenteren zij Scuba Reparatie & Service.  Combineer de ruim 50 jaar ervaring in de duikwereld die Cees den Toom en Jan Grootaert samen hebben, en je hebt Scuba Reparatie & Service. Onder deze nieuwe naam werken Scuba-Academie…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01