Indoor Duikcentrum in Arnhem wordt steeds concreter

Seafari indoor duiken

SEAFARI start Crowdfunding om bouw mogelijk te maken

SEAFARI en gemeente Arnhem tekenden op 6 november 2013 een intentie overeenkomst over de ontwikkeling van het SEAFARI Indoor Duikcentrum op een locatie in Sportpark Olympus, naast het Indoor Klimcentrum en zwembad De Grote Koppel. Daarmee is de bouw, waar initiatiefnemer Marco Derksen al jaren naar streeft, echt mogelijk geworden. De laatste hobbel is de resterende € 1,5 miljoen op een totale investering van € 7 miljoen. Daarom start SEAFARI een Crowdfunding campagne.

Crowdfunding campagne

De SEAFARI Crowdfunding campagne start op 11 november 2013. Doel is de voorverkoop van 35.000 toegangskaarten à € 35 en de werving van 200 Founding Members à € 1500. Founding Members ontvangen voor hun bijdrage een abonnement voor onbeperkt duiken en enkele exclusieve rechten gedurende de eerste 5 jaar vanaf het moment van opening.
Het SEAFARI project wordt warm ondersteund door het Comité van Aanbeveling bestaande uit Marco Borsato, Humberto Tan en Jack de Vries, alle drie enthousiaste sportduikers.

Het indoor duikcentrum

Het bassin van SEAFARI, 30 meter in diameter en max. 12 meter diep, wordt een plaats waar kinderen en volwassenen onder comfortabele en veilige omstandigheden het avontuur en plezier van snorkelen en duiken kunnen beleven. Het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld, een duikbrevet behalen en ontspannen snorkelen en duiken is waar het om gaat. En dat in een compleet gedecoreerde onderwaterwereld met rotspartijen en wrakken van o.a. een schip en vliegtuig. Ook wordt er een onderwater laboratorium afgezonken, dat gebruikt zal worden voor o.a. wetenschappelijk onderzoek en astronauten die er gaan trainen voor ruimtewandelingen. Politie-, brandweer– en douaneduikers krijgen er met SEAFARI een unieke trainingslocatie bij.
Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten.
Ook is er een verhuurbalie voor duikmateriaal. Direct aan de waterkant is er de Foods & Drinks corner, ook toegankelijk voor wie zelf niet duikt maar even wil kijken naar de activiteiten.

Natuur educatie en duurzaamheid

SEAFARI wil haar bezoekers laten genieten van de prachtige onderwaterwereld zoals ook de Franse oceanograaf Jacques Yves Cousteau deze zag. Cousteau had een missie: iedereen laten zien hoe geweldig mooi onze planeet is. Zijn visie was dat als we dát eenmaal zien, we er óók zuinig op zullen zijn. Hij stelde dat we de aarde te leen hebben van onze kinderen, en dus de verplichting hebben er goed voor te zorgen. Met name de snorkelomgeving bij SEAFARI is de plek waar heel veel valt te leren over het leven in onze rivieren, meren en oceanen. SEAFARI ontwikkelt programma’s om de bezoekers op een leuke en spannende manier te leren over de wereld onder water en de samenhang met de bovenwaterwereld. SEAFARI wil een geweldige kans bieden voor de combinatie van een bijzonder leuk uitje met een unieke biologieles.

SEAFARI heeft in haar bouwontwerp een verregaande visie op duurzaamheid. Zo wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen, wordt warmte teruggewonnen en alle regenwater opgevangen voor o.a. het doorspoelen van toiletten en verversing van het bassinwater. Op het grote platte dak ligt speciale Solar Folie, voor de opwekking van elektriciteit.

Als de Crowdfunding campagne succesvol is, kan de financiering in het eerste kwartaal van 2014 rond zijn. De bestemmingsplanwijziging en het vergunningentraject, beiden nu in voorbereiding, zijn medio 2014 naar verwachting gereed. Met een bouwtijd van ca. een jaar wil SEAFARI eind 2015 het duikcentrum openen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Anchor Dive Lights op Duikvaker 2020

4 november 2019

Ook dit jaar neemt Anchor Dive Lights (Ierland) weer deel aan Duikvaker. Dit jaar vertegenwoordigt door Marjolein van Laere en Frans de Pater van Anchor Diving B.V.  Anchor Dive Lights ontwerpt hoogwaardige, modulaire duiklampen in verfrissende kleuren voor de amateur- en professionele duiker. Naast het uitgebreide assortiment duik-, foto- en video lampen, is er ook…

Lees verder

Workshop: vloggen op Duikvaker

12 januari 2018

Een hele dag in het teken van vloggen op Duikvaker met handige tips, assistentie bij de montage en de presentatie. Doe je mee? Op zaterdag 3 en zondag 4 februari nodigen DuikeninBeeld en Duikvaker duikers uit om te komen vloggen. Een workshop van een dag op de het leukste duikevent van het jaar! Programma: 10:00…

Lees verder

Duikspotter.nl – Dé inspiratiebron voor je volgende duik!

12 januari 2018

Duikspotter is het nieuwe platform dat de NOB afgelopen december heeft gelanceerd. Het is dé plek waar je inspiratie kunt vinden voor je volgende duik, onder andere via honderden artikelen die afkomstig zijn uit Onderwatersport Magazine. Op Duikspotter staan twaalf thema’s centraal: denk aan onderwaterbiologie en wrakduiken, maar ook materiaal, technisch duiken en buitenlandse duikreisbestemmingen.…

Lees verder

Malta: een grote verscheidenheid aan flora en fauna

12 januari 2018

Malta, een duikbestemming die geschikt is voor alle type duikers die van avontuur houden! Duiken rond Malta en Gozo is ronduit fantastisch want het zicht is bijzonder goed (soms tot wel 40 meter!) en er zijn spectaculaire drop-offs. Voor onderwaterfotografie is het een goede bestemming en ook liefhebbers van grotduiken en wrakduiken kunnen zich hier…

Lees verder
Coral Reef

Onderwaterwereld staat centraal op Duikvaker

12 december 2017

Tijdens Duikvaker op 3 en 4 februari 2018 is er volop aandacht voor de onderwaterwereld. Die is immers onmisbaar voor elke duiker! Duiken kan overal waar water is! Maar als duikers steken we ons hoofd toch het liefst onder water op een plek waar het mooi is, waar leven zit en waar iets te beleven…

Lees verder