Duikvaker nieuws

Indoor Duikcentrum in Arnhem wordt steeds concreter

Seafari indoor duiken

SEAFARI start Crowdfunding om bouw mogelijk te maken

SEAFARI en gemeente Arnhem tekenden op 6 november 2013 een intentie overeenkomst over de ontwikkeling van het SEAFARI Indoor Duikcentrum op een locatie in Sportpark Olympus, naast het Indoor Klimcentrum en zwembad De Grote Koppel. Daarmee is de bouw, waar initiatiefnemer Marco Derksen al jaren naar streeft, echt mogelijk geworden. De laatste hobbel is de resterende € 1,5 miljoen op een totale investering van € 7 miljoen. Daarom start SEAFARI een Crowdfunding campagne.

Crowdfunding campagne

De SEAFARI Crowdfunding campagne start op 11 november 2013. Doel is de voorverkoop van 35.000 toegangskaarten à € 35 en de werving van 200 Founding Members à € 1500. Founding Members ontvangen voor hun bijdrage een abonnement voor onbeperkt duiken en enkele exclusieve rechten gedurende de eerste 5 jaar vanaf het moment van opening.
Het SEAFARI project wordt warm ondersteund door het Comité van Aanbeveling bestaande uit Marco Borsato, Humberto Tan en Jack de Vries, alle drie enthousiaste sportduikers.

Het indoor duikcentrum

Het bassin van SEAFARI, 30 meter in diameter en max. 12 meter diep, wordt een plaats waar kinderen en volwassenen onder comfortabele en veilige omstandigheden het avontuur en plezier van snorkelen en duiken kunnen beleven. Het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld, een duikbrevet behalen en ontspannen snorkelen en duiken is waar het om gaat. En dat in een compleet gedecoreerde onderwaterwereld met rotspartijen en wrakken van o.a. een schip en vliegtuig. Ook wordt er een onderwater laboratorium afgezonken, dat gebruikt zal worden voor o.a. wetenschappelijk onderzoek en astronauten die er gaan trainen voor ruimtewandelingen. Politie-, brandweer– en douaneduikers krijgen er met SEAFARI een unieke trainingslocatie bij.
Aan de rand van het bassin vinden we lockers, omkleedruimten, douches en toiletten.
Ook is er een verhuurbalie voor duikmateriaal. Direct aan de waterkant is er de Foods & Drinks corner, ook toegankelijk voor wie zelf niet duikt maar even wil kijken naar de activiteiten.

Natuur educatie en duurzaamheid

SEAFARI wil haar bezoekers laten genieten van de prachtige onderwaterwereld zoals ook de Franse oceanograaf Jacques Yves Cousteau deze zag. Cousteau had een missie: iedereen laten zien hoe geweldig mooi onze planeet is. Zijn visie was dat als we dát eenmaal zien, we er óók zuinig op zullen zijn. Hij stelde dat we de aarde te leen hebben van onze kinderen, en dus de verplichting hebben er goed voor te zorgen. Met name de snorkelomgeving bij SEAFARI is de plek waar heel veel valt te leren over het leven in onze rivieren, meren en oceanen. SEAFARI ontwikkelt programma’s om de bezoekers op een leuke en spannende manier te leren over de wereld onder water en de samenhang met de bovenwaterwereld. SEAFARI wil een geweldige kans bieden voor de combinatie van een bijzonder leuk uitje met een unieke biologieles.

SEAFARI heeft in haar bouwontwerp een verregaande visie op duurzaamheid. Zo wordt er gebouwd met duurzame bouwmaterialen, wordt warmte teruggewonnen en alle regenwater opgevangen voor o.a. het doorspoelen van toiletten en verversing van het bassinwater. Op het grote platte dak ligt speciale Solar Folie, voor de opwekking van elektriciteit.

Als de Crowdfunding campagne succesvol is, kan de financiering in het eerste kwartaal van 2014 rond zijn. De bestemmingsplanwijziging en het vergunningentraject, beiden nu in voorbereiding, zijn medio 2014 naar verwachting gereed. Met een bouwtijd van ca. een jaar wil SEAFARI eind 2015 het duikcentrum openen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

FOTO

Finclip

3 oktober 2022

Iedereen heeft ooit wel eens moeite gehad om zijn duikvinnen aan te trekken, op een wiebelende boot of op een overbevolkte zodiac. Finclip lost dit probleem op. Finclip is een accessoire dat speciaal is ontworpen om de meest populaire modellen van duikvinnen met uitzonderlijk gemak aan te trekken, zonder te hoeven bukken of je handen…

Lees verder
Ocean Reef

Ocean Reef ook in 2023 op Duikvaker

3 oktober 2022

Dat was leuk! Tijdens ons bezoek aan Interdive kwamen we Rene Huisman van Ocean Reef tegen. Ocean Reef introduceerde tijdens Duikvaker 2022 het nieuwe Neptune III volgelaatsmasker. Tijdens Duikvaker 2023 kunnen we nog meer nieuws verwachten.

Lees verder
Duikvaker NOB Verenigingen

Sluit je aan bij een duikvereniging en ontdek de duiksport in Nederland

14 september 2022

Wil jij ook ervaren hoe leuk het duiken in Nederland is? Kom dan duiken bij een vereniging die is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en verzeker je van veel voordelen: – Je hebt altijd een buddy en gezelligheid in de buurt. Kijk op de www.duikspotter.nl/duikkaart en vind een vereniging bij jou in de regio – Je…

Lees verder
leadweights logo

Van Krimpen VOF staat weer op de Duikvaker!

26 augustus 2022

Van Krimpen VOF is de specialist in gewichten en accessoires voor de duiksport. Sinds 2022 is eigenaar Gerrit van Krimpen een samenwerking aangegaan met schoondochter Threa Felix en gaat de eenmanszaak verder onder de naam van Krimpen VOF. Ze leveren hun goederen aan winkels en bedrijven.  Speciaal voor Duikvaker staan ze met hun duiklood op de…

Lees verder
NOB Duikreisverzekering Foto Egypte

 Zorgeloos duiken op vakantie

23 augustus 2022

 Lid zijn van de bond. Dat doe je samen met 13.000 andere duikers om meerdere redenen. Bijvoorbeeld om bij te dragen aan het onderhouden van het Nederlandse duiklandschap, het ondersteunen van de 250 verenigingen, het magazine Onderwatersport of omdat je simpelweg van duiken houdt.  Maar wist je dat in het lidmaatschap van de Nederlandse Onderwatersport…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01