IDD: In je eigen taal en tempo

Duikvaker

IDD: Instructor Dive Development®

Instructor Dive Development (IDD) is een professionele duikorganisatie die over de gehele wereld actief is. De IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors voldoen aan de allerhoogste eisen die een duikorganisatie zich kan stellen. De IDD duikopleidingen worden gegeven volgens internationaal erkende richtlijnen en procedures voor veilig duiken. Het doel dat de IDD zich stelt is het verschaffen van (duik)opleidingen van hoge kwaliteit op elk niveau met extra nadruk op het veiligheidsaspect. Het opleidingssysteem van IDD is gebaseerd op een modulair opleidingssysteem. 

AfbeeldingDit systeem brengt de cursisten in verschillende fases naar een hoger niveau van duikvaardigheden, zowel in theorie als ook in het zwembad en in het buitenwater. Bij het modulaire systeem is elke les een examen op zich. Om in staat te zijn de kwaliteit van de (duik)opleidingen te garanderen worden de IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors continu geobserveerd en begeleid in de punten instructie, presentatie en professionalisme.

In je eigen taal en tempo

Dankzij het nieuwe IDD e-Learning systeem kun je altijd en overal starten met je duikopleiding. Je volgt de theorie in je eigen tempo, waarna je bij een IDD duikschool of instructeur met je praktijk begint.

Het IDD-systeem voor duikopleidingen is gebaseerd op een stap bij stap opbouw waarbij je als cursist steeds centraal staat.                                                            

Hierbij krijg je de kennis over de opleiding trapsgewijs in meerdere fasen aangereikt. IDD Professionals maken je mogelijk de onderwaterwereld en je duikavonturen te beginnen mogelijk.

Ontdek het duiken 

AfbeeldingHet Discover The Diving World-programma is geen brevetteringscursus. Het programma is de perfecte introductie om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld.

Het is ontworpen voor personen die nog nooit echt hebben gedoken. Tijdens dit programma kun je op een leuke manier de onderwaterwereld verkennen. De informatie in dit boek is bedoeld als introductie.  Duiken mag uitsluitend onder begeleiding van een IDD professional. Begin vandaag nog met je onderwateravontuur!

Bescherming van de zee

AfbeeldingOok heeft IDD een unieke positie om een rol te spelen in de wereldwijde aanpak voor een duurzame toekomst. Het onderwater leven met daarin de koraalriffen zijn zeer belangrijk voor ons. Zoals de bomen die voor ons ondenkbaar zijn en bossen vormen. Een bos bestaat niet alleen uit bomen en een koraalrif bestaat uit meer dan een koraal. Op het koraalrif is veel leven en een ideale plek om te wonen of te schuilen. Voor veel onderwater dieren is het een plek om voedsel te zoeken. Als wij dit willen bewaren moeten we meer aandacht schenken aan het behoud van de oceanen, zeeën, meren en rivieren. In de hedendaagse wereld zijn de termen zoals natuurbehoud ecologie, recycling een feit.

De algemene levensvisie voor bescherming moet veranderd worden in een werkelijke overeenkomst betreffende het behoud en waardering van het wereldwijde ecosysteem van onze oceanen, zeeën, meren en rivieren. Het is dus aan ons en de Dive-Resorts, duikscholen, verenigingen en alle IDD kaderleden om ervoor te zorgen dat de duikers die wij het water in laten gaan dusdanig zijn opgeleid dat het:

  • veilige duikers zijn,
  • zorgen voor een goed drijfvermogen onder water,
  • respect hebben voor hun omgeving,
  • helpen het onder water leven schoon te houden.

Kortom alle reden om IDD te bezoeken op Duikvaker te Houten.                                        

We staan er met een toonaangevende stand. Kom kennis maken met de organisatie zelf of laat je informeren bij één van de kaderleden op de stand over de verschillende opleidingen of hoe je zelf een IDD instructeur kan worden.header en april

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Ga op de foto en maak kans op leuke prijzen

29 januari 2024

Terug van weggeweest! De DuikeninBeeld Fotolijst! Ga op de foto en maak kans op leuke prijzen én een mooie herinnering aan Duikvaker. Ook deze Duikvaker kun je ergens in de drie hallen of gewoon op de stand van DuikeninBeeld dé fotolijst van DuikeninBeeld tegenkomen. Ga op de foto én maak kans op één van de…

Lees verder
Onderwaterleven Duikvaker Thematafel

Maak het onderwaterleven boven water zichtbaar | Thematafel Duikvaker 2024

15 januari 2024

Inspiratie, informatie en interactie – daar draait het om aan de Thematafel op de stand van DuikeninBeeld. Help de onderwaterwereld en zorg dat ook de bovenwaterwereld weet wat er leeft! Hoe je dat doet, vertelt Julia van Beinum van Stichting ANEMOON aan de Thematafel.Nee, wees niet bang! Al het onderwaterleven blijft waar het is. Maar hoe leuk is het…

Lees verder
Sammie Clare

Jongeren Inspireren tot Verkennen van de Onderwaterwereld

11 januari 2024

Ontdek de Onderwaterwereld met Sammie Bij Open Ocean Field Station geloven we in het openstellen van nieuwe mogelijkheden voor jongeren. Sammie, onze ervaren duikinstructrice, leidt deze missie met passie en expertise. Met een achtergrond in onderwijs en jarenlange ervaring in internationale klaslokalen, ontdekte Sammie het duiken op middelbare leeftijd. Nu, als een gecertificeerde PADI en…

Lees verder
image

Mis Duikvaker niet

22 december 2023

Duikvaker 2024: Een Duikersparadijs onthuld Duikliefhebbers opgelet! Duikvaker 2024 belooft een onvergetelijk evenement te zijn, waarbij een wereld van onderwateravontuur en duikinnovaties centraal staat. In dit artikel nemen we een duik in wat exposanten te bieden hebben op deze spectaculaire beurs. 1. Revolutionaire Onderwater Videografie met de AOI UH-GPx Beginnend met technologische innovatie, transformeert de…

Lees verder
IMG

Oasis Guesthouse Bonaire, een boutique stijl guesthouse/hotel op Bonaire

10 november 2023

Oasis guesthouse Bonaire is een accommodatie die speciaal gericht is op gasten die kiezen voor een bijzonder, kleinschalig en een gezellig plekje om te verblijven. En natuurlijk niet te vergeten het persoonlijke contact…. Je wordt er welkom geheten door Kim & John, zij zorgen ervoor dat je vakantie op Bonaire onvergetelijk wordt.  Ontdek de Stijlvolle…

Lees verder