Duikvaker nieuws

IDD: In je eigen taal en tempo

Duikvaker

IDD: Instructor Dive Development®

Instructor Dive Development (IDD) is een professionele duikorganisatie die over de gehele wereld actief is. De IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors voldoen aan de allerhoogste eisen die een duikorganisatie zich kan stellen. De IDD duikopleidingen worden gegeven volgens internationaal erkende richtlijnen en procedures voor veilig duiken. Het doel dat de IDD zich stelt is het verschaffen van (duik)opleidingen van hoge kwaliteit op elk niveau met extra nadruk op het veiligheidsaspect. Het opleidingssysteem van IDD is gebaseerd op een modulair opleidingssysteem. 

AfbeeldingDit systeem brengt de cursisten in verschillende fases naar een hoger niveau van duikvaardigheden, zowel in theorie als ook in het zwembad en in het buitenwater. Bij het modulaire systeem is elke les een examen op zich. Om in staat te zijn de kwaliteit van de (duik)opleidingen te garanderen worden de IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors continu geobserveerd en begeleid in de punten instructie, presentatie en professionalisme.

In je eigen taal en tempo

Dankzij het nieuwe IDD e-Learning systeem kun je altijd en overal starten met je duikopleiding. Je volgt de theorie in je eigen tempo, waarna je bij een IDD duikschool of instructeur met je praktijk begint.

Het IDD-systeem voor duikopleidingen is gebaseerd op een stap bij stap opbouw waarbij je als cursist steeds centraal staat.                                                            

Hierbij krijg je de kennis over de opleiding trapsgewijs in meerdere fasen aangereikt. IDD Professionals maken je mogelijk de onderwaterwereld en je duikavonturen te beginnen mogelijk.

Ontdek het duiken 

AfbeeldingHet Discover The Diving World-programma is geen brevetteringscursus. Het programma is de perfecte introductie om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld.

Het is ontworpen voor personen die nog nooit echt hebben gedoken. Tijdens dit programma kun je op een leuke manier de onderwaterwereld verkennen. De informatie in dit boek is bedoeld als introductie.  Duiken mag uitsluitend onder begeleiding van een IDD professional. Begin vandaag nog met je onderwateravontuur!

Bescherming van de zee

AfbeeldingOok heeft IDD een unieke positie om een rol te spelen in de wereldwijde aanpak voor een duurzame toekomst. Het onderwater leven met daarin de koraalriffen zijn zeer belangrijk voor ons. Zoals de bomen die voor ons ondenkbaar zijn en bossen vormen. Een bos bestaat niet alleen uit bomen en een koraalrif bestaat uit meer dan een koraal. Op het koraalrif is veel leven en een ideale plek om te wonen of te schuilen. Voor veel onderwater dieren is het een plek om voedsel te zoeken. Als wij dit willen bewaren moeten we meer aandacht schenken aan het behoud van de oceanen, zeeën, meren en rivieren. In de hedendaagse wereld zijn de termen zoals natuurbehoud ecologie, recycling een feit.

De algemene levensvisie voor bescherming moet veranderd worden in een werkelijke overeenkomst betreffende het behoud en waardering van het wereldwijde ecosysteem van onze oceanen, zeeën, meren en rivieren. Het is dus aan ons en de Dive-Resorts, duikscholen, verenigingen en alle IDD kaderleden om ervoor te zorgen dat de duikers die wij het water in laten gaan dusdanig zijn opgeleid dat het:

  • veilige duikers zijn,
  • zorgen voor een goed drijfvermogen onder water,
  • respect hebben voor hun omgeving,
  • helpen het onder water leven schoon te houden.

Kortom alle reden om IDD te bezoeken op Duikvaker te Houten.                                        

We staan er met een toonaangevende stand. Kom kennis maken met de organisatie zelf of laat je informeren bij één van de kaderleden op de stand over de verschillende opleidingen of hoe je zelf een IDD instructeur kan worden.header en april

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

EEZYCUT Arthur Establie

Veiligheidstools voor onder water

19 november 2022

EEZYCUT is hét merk voor veiligheidstools die in veel disciplines gebuikt worden. Duiken, klimmen, parachutespringen, bergbeklimmen, eerste hulp… Voor al deze activiteiten is een snijgereedschap nodig om uit lastige situaties te komen of om een ​​buddy/teamgenoot te helpen: Eezycut heeft aan deze vraag voldaan! De Eezycut, dat dankzij het beschermende zakje op een schouderriem of…

Lees verder
Diepsluis

Film: De Bergsediepsluis

17 november 2022

Mensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…

Lees verder
BIGBLUE Suahuatica

Bigblue duiklampen

16 november 2022

BIGBLUE is één van de bekendste merken onderwaterlampen van de 21e eeuw. Het merk BigBlue Dive Lights heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden dankzij 3 kernwoorden: diversiteit, kwaliteit en toegankelijkheid. Van de kleine lamp van 250 lumen tot de fotolamp van 65.000 lumen, Bigblue voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als creatieve…

Lees verder
Reef Manta Ray Mobula alfredi Hanifaru Bay Baa Atoll Maldives © Guy Stevens Manta Trust

Presentatie:  Manta rays: the secret life of the gentle giants of our oceans

15 november 2022

 Manta rays and without doubt one of the most charismatic creatures of our oceans and the dream encounter of every diver! The life of these animals though has only been studied since a couple of decades and much is still to learn about the biology of these giants. Through this presentation the audience will be…

Lees verder
LEFEET

’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter

14 november 2022

LEFEET is het bedrijf achter ’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter. Elk product is gebaseerd op geavanceerde technologie en een uniek ontwerp om de gebruikerservaring te verrijken: de Lefeet S1 en S1 Pro scooters zijn een kans om nieuwe sensaties onder water te beleven en duiken op een andere manier te herontdekken. Er kunnen verschillende…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01