Duikvaker nieuws

IDD: In je eigen taal en tempo

Duikvaker

IDD: Instructor Dive Development®

Instructor Dive Development (IDD) is een professionele duikorganisatie die over de gehele wereld actief is. De IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors voldoen aan de allerhoogste eisen die een duikorganisatie zich kan stellen. De IDD duikopleidingen worden gegeven volgens internationaal erkende richtlijnen en procedures voor veilig duiken. Het doel dat de IDD zich stelt is het verschaffen van (duik)opleidingen van hoge kwaliteit op elk niveau met extra nadruk op het veiligheidsaspect. Het opleidingssysteem van IDD is gebaseerd op een modulair opleidingssysteem. 

AfbeeldingDit systeem brengt de cursisten in verschillende fases naar een hoger niveau van duikvaardigheden, zowel in theorie als ook in het zwembad en in het buitenwater. Bij het modulaire systeem is elke les een examen op zich. Om in staat te zijn de kwaliteit van de (duik)opleidingen te garanderen worden de IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors continu geobserveerd en begeleid in de punten instructie, presentatie en professionalisme.

In je eigen taal en tempo

Dankzij het nieuwe IDD e-Learning systeem kun je altijd en overal starten met je duikopleiding. Je volgt de theorie in je eigen tempo, waarna je bij een IDD duikschool of instructeur met je praktijk begint.

Het IDD-systeem voor duikopleidingen is gebaseerd op een stap bij stap opbouw waarbij je als cursist steeds centraal staat.                                                            

Hierbij krijg je de kennis over de opleiding trapsgewijs in meerdere fasen aangereikt. IDD Professionals maken je mogelijk de onderwaterwereld en je duikavonturen te beginnen mogelijk.

Ontdek het duiken 

AfbeeldingHet Discover The Diving World-programma is geen brevetteringscursus. Het programma is de perfecte introductie om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld.

Het is ontworpen voor personen die nog nooit echt hebben gedoken. Tijdens dit programma kun je op een leuke manier de onderwaterwereld verkennen. De informatie in dit boek is bedoeld als introductie.  Duiken mag uitsluitend onder begeleiding van een IDD professional. Begin vandaag nog met je onderwateravontuur!

Bescherming van de zee

AfbeeldingOok heeft IDD een unieke positie om een rol te spelen in de wereldwijde aanpak voor een duurzame toekomst. Het onderwater leven met daarin de koraalriffen zijn zeer belangrijk voor ons. Zoals de bomen die voor ons ondenkbaar zijn en bossen vormen. Een bos bestaat niet alleen uit bomen en een koraalrif bestaat uit meer dan een koraal. Op het koraalrif is veel leven en een ideale plek om te wonen of te schuilen. Voor veel onderwater dieren is het een plek om voedsel te zoeken. Als wij dit willen bewaren moeten we meer aandacht schenken aan het behoud van de oceanen, zeeën, meren en rivieren. In de hedendaagse wereld zijn de termen zoals natuurbehoud ecologie, recycling een feit.

De algemene levensvisie voor bescherming moet veranderd worden in een werkelijke overeenkomst betreffende het behoud en waardering van het wereldwijde ecosysteem van onze oceanen, zeeën, meren en rivieren. Het is dus aan ons en de Dive-Resorts, duikscholen, verenigingen en alle IDD kaderleden om ervoor te zorgen dat de duikers die wij het water in laten gaan dusdanig zijn opgeleid dat het:

  • veilige duikers zijn,
  • zorgen voor een goed drijfvermogen onder water,
  • respect hebben voor hun omgeving,
  • helpen het onder water leven schoon te houden.

Kortom alle reden om IDD te bezoeken op Duikvaker te Houten.                                        

We staan er met een toonaangevende stand. Kom kennis maken met de organisatie zelf of laat je informeren bij één van de kaderleden op de stand over de verschillende opleidingen of hoe je zelf een IDD instructeur kan worden.header en april

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Groene Stad Achter De Duinen

14 februari 2023

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…

Lees verder
IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01