Duikvaker nieuws

IDD: In je eigen taal en tempo

Duikvaker

IDD: Instructor Dive Development®

Instructor Dive Development (IDD) is een professionele duikorganisatie die over de gehele wereld actief is. De IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors voldoen aan de allerhoogste eisen die een duikorganisatie zich kan stellen. De IDD duikopleidingen worden gegeven volgens internationaal erkende richtlijnen en procedures voor veilig duiken. Het doel dat de IDD zich stelt is het verschaffen van (duik)opleidingen van hoge kwaliteit op elk niveau met extra nadruk op het veiligheidsaspect. Het opleidingssysteem van IDD is gebaseerd op een modulair opleidingssysteem. 

AfbeeldingDit systeem brengt de cursisten in verschillende fases naar een hoger niveau van duikvaardigheden, zowel in theorie als ook in het zwembad en in het buitenwater. Bij het modulaire systeem is elke les een examen op zich. Om in staat te zijn de kwaliteit van de (duik)opleidingen te garanderen worden de IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors continu geobserveerd en begeleid in de punten instructie, presentatie en professionalisme.

In je eigen taal en tempo

Dankzij het nieuwe IDD e-Learning systeem kun je altijd en overal starten met je duikopleiding. Je volgt de theorie in je eigen tempo, waarna je bij een IDD duikschool of instructeur met je praktijk begint.

Het IDD-systeem voor duikopleidingen is gebaseerd op een stap bij stap opbouw waarbij je als cursist steeds centraal staat.                                                            

Hierbij krijg je de kennis over de opleiding trapsgewijs in meerdere fasen aangereikt. IDD Professionals maken je mogelijk de onderwaterwereld en je duikavonturen te beginnen mogelijk.

Ontdek het duiken 

AfbeeldingHet Discover The Diving World-programma is geen brevetteringscursus. Het programma is de perfecte introductie om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld.

Het is ontworpen voor personen die nog nooit echt hebben gedoken. Tijdens dit programma kun je op een leuke manier de onderwaterwereld verkennen. De informatie in dit boek is bedoeld als introductie.  Duiken mag uitsluitend onder begeleiding van een IDD professional. Begin vandaag nog met je onderwateravontuur!

Bescherming van de zee

AfbeeldingOok heeft IDD een unieke positie om een rol te spelen in de wereldwijde aanpak voor een duurzame toekomst. Het onderwater leven met daarin de koraalriffen zijn zeer belangrijk voor ons. Zoals de bomen die voor ons ondenkbaar zijn en bossen vormen. Een bos bestaat niet alleen uit bomen en een koraalrif bestaat uit meer dan een koraal. Op het koraalrif is veel leven en een ideale plek om te wonen of te schuilen. Voor veel onderwater dieren is het een plek om voedsel te zoeken. Als wij dit willen bewaren moeten we meer aandacht schenken aan het behoud van de oceanen, zeeën, meren en rivieren. In de hedendaagse wereld zijn de termen zoals natuurbehoud ecologie, recycling een feit.

De algemene levensvisie voor bescherming moet veranderd worden in een werkelijke overeenkomst betreffende het behoud en waardering van het wereldwijde ecosysteem van onze oceanen, zeeën, meren en rivieren. Het is dus aan ons en de Dive-Resorts, duikscholen, verenigingen en alle IDD kaderleden om ervoor te zorgen dat de duikers die wij het water in laten gaan dusdanig zijn opgeleid dat het:

  • veilige duikers zijn,
  • zorgen voor een goed drijfvermogen onder water,
  • respect hebben voor hun omgeving,
  • helpen het onder water leven schoon te houden.

Kortom alle reden om IDD te bezoeken op Duikvaker te Houten.                                        

We staan er met een toonaangevende stand. Kom kennis maken met de organisatie zelf of laat je informeren bij één van de kaderleden op de stand over de verschillende opleidingen of hoe je zelf een IDD instructeur kan worden.header en april

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

IMG

Uitbreiding bij Sealife Benelux: Toevoeging van Waterproof International aan portfolio

24 juli 2023

25-jarig Jubileum Harro Cats is al 25 jaar werkzaam in de duikbranche met Sealife Benelux en Sea & Sea Benelux. Dit is onlangs gevierd tijdens een “Must Sea” introductie- en erVAARingsdag met bijna 100 gasten. Het evenement vond plaats op de Zilvermeeuw 2, een schip dat vanuit Drimmelen vertrok en gedurende de dag door de…

Lees verder
GTEK Metric angle clip

SCUBAPRO viert 60 jaar innovatie in duikmaterialen

25 januari 2023

60 jaar innovatie! SCUBAPRO, dat al ruim 60 jaar betrouwbare duikmaterialen ontwikkelt die lang meegaan, is de gouden norm voor voortreffelijkheid. Bezoek SCUBAPRO op hun stand # 7544 en ontdek hun nieuwe producten en ontmoet het team. SCUBAPRO zal veel van hun kernproducten onder de aandacht brengen, zoals de Hydros Pro BCD, de G2-computer, de…

Lees verder
cover

De nieuwe Duikersgids. Met 15 nieuw ontdekte duikplaatsen 

22 december 2022

Zoals elk jaar lanceren we de nieuwe Duikersgids op Duikvaker. Kom langs voor een los exemplaar of een abonnement met korting. Wat kun je van ons seizoensadvies verwachten? Maar liefst 15 nieuw ontdekte duikstekken, updates van alle toplocaties, updates van duikkaarten en enkele aanraders. Coverfoto: Luc Roomans. Inzending ONK 2021.  Duiken in Nederland en België Hoe…

Lees verder
mike Paul

Introductie van de IANTD Recreational Oxygen CCR Diver Course met de Salamander Rebreather

22 december 2022

IANTD heeft een nieuw rebreather  opleiding:  “ Recreational Oxygen CCR Diver.” Dit programma is ,onder andere, gecreëerd voor de  Salamander. Een  Zwitserse zuurstof rebreather . De salamander is een zeer eenvoudig mag toch robuust apparaat. Je kan deze O2 CCR gebruiken als een autonome O2 rebreather, maar evengoed kan je het toestel gebruiken als decompressie CCR In een DUAL…

Lees verder
Beurs suex

Duikcentrum de Aalscholvers op Duikvaker 2023

19 december 2022

Ook Duikcentrum de Aalscholvers en hun team van enthousiaste instructeurs zal komend jaar weer te vinden zijn op Duikvaker en zelfs met een nòg grotere stand. “Voor duikers op ieder niveau – van beginner tot gevorderd technisch duiker – hebben wij een deskundig advies op het gebied van training en duikmateriaal. Wij zijn een modern…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

3 februari 2024 van 10.00 - 18.00 uur

4 februari 2024 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01