Duikvaker nieuws

IDD: In je eigen taal en tempo

Duikvaker

IDD: Instructor Dive Development®

Instructor Dive Development (IDD) is een professionele duikorganisatie die over de gehele wereld actief is. De IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors voldoen aan de allerhoogste eisen die een duikorganisatie zich kan stellen. De IDD duikopleidingen worden gegeven volgens internationaal erkende richtlijnen en procedures voor veilig duiken. Het doel dat de IDD zich stelt is het verschaffen van (duik)opleidingen van hoge kwaliteit op elk niveau met extra nadruk op het veiligheidsaspect. Het opleidingssysteem van IDD is gebaseerd op een modulair opleidingssysteem. 

AfbeeldingDit systeem brengt de cursisten in verschillende fases naar een hoger niveau van duikvaardigheden, zowel in theorie als ook in het zwembad en in het buitenwater. Bij het modulaire systeem is elke les een examen op zich. Om in staat te zijn de kwaliteit van de (duik)opleidingen te garanderen worden de IDD Divemasters, Assistant Instructors en Instructors continu geobserveerd en begeleid in de punten instructie, presentatie en professionalisme.

In je eigen taal en tempo

Dankzij het nieuwe IDD e-Learning systeem kun je altijd en overal starten met je duikopleiding. Je volgt de theorie in je eigen tempo, waarna je bij een IDD duikschool of instructeur met je praktijk begint.

Het IDD-systeem voor duikopleidingen is gebaseerd op een stap bij stap opbouw waarbij je als cursist steeds centraal staat.                                                            

Hierbij krijg je de kennis over de opleiding trapsgewijs in meerdere fasen aangereikt. IDD Professionals maken je mogelijk de onderwaterwereld en je duikavonturen te beginnen mogelijk.

Ontdek het duiken 

AfbeeldingHet Discover The Diving World-programma is geen brevetteringscursus. Het programma is de perfecte introductie om een kijkje te nemen in de onderwaterwereld.

Het is ontworpen voor personen die nog nooit echt hebben gedoken. Tijdens dit programma kun je op een leuke manier de onderwaterwereld verkennen. De informatie in dit boek is bedoeld als introductie.  Duiken mag uitsluitend onder begeleiding van een IDD professional. Begin vandaag nog met je onderwateravontuur!

Bescherming van de zee

AfbeeldingOok heeft IDD een unieke positie om een rol te spelen in de wereldwijde aanpak voor een duurzame toekomst. Het onderwater leven met daarin de koraalriffen zijn zeer belangrijk voor ons. Zoals de bomen die voor ons ondenkbaar zijn en bossen vormen. Een bos bestaat niet alleen uit bomen en een koraalrif bestaat uit meer dan een koraal. Op het koraalrif is veel leven en een ideale plek om te wonen of te schuilen. Voor veel onderwater dieren is het een plek om voedsel te zoeken. Als wij dit willen bewaren moeten we meer aandacht schenken aan het behoud van de oceanen, zeeën, meren en rivieren. In de hedendaagse wereld zijn de termen zoals natuurbehoud ecologie, recycling een feit.

De algemene levensvisie voor bescherming moet veranderd worden in een werkelijke overeenkomst betreffende het behoud en waardering van het wereldwijde ecosysteem van onze oceanen, zeeën, meren en rivieren. Het is dus aan ons en de Dive-Resorts, duikscholen, verenigingen en alle IDD kaderleden om ervoor te zorgen dat de duikers die wij het water in laten gaan dusdanig zijn opgeleid dat het:

  • veilige duikers zijn,
  • zorgen voor een goed drijfvermogen onder water,
  • respect hebben voor hun omgeving,
  • helpen het onder water leven schoon te houden.

Kortom alle reden om IDD te bezoeken op Duikvaker te Houten.                                        

We staan er met een toonaangevende stand. Kom kennis maken met de organisatie zelf of laat je informeren bij één van de kaderleden op de stand over de verschillende opleidingen of hoe je zelf een IDD instructeur kan worden.header en april

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Cebu Cordova Bridge Esquire

Brug Cordova maakt Filipijnen beter bereikbaar

16 mei 2022

Sneller reizen van het vliegveld naar je favoriete duikresort Begin deze maand is de nieuwe brug van Cordova (Mactan) naar het zuiden van Cebu City geopend voor publiek. Dit is goed nieuws voor alle duikliefhebbers die naar een mooi resort op Bohol willen reizen. Kies je voor Amun Ini of één van de Magic Resorts? Je…

Lees verder

De Noordzee: een zee vol veranderingen

31 maart 2022

Presentatie door: Renate Olie, marien ecoloog bij Stichting De Noordzee. Houdt zich voornamelijk bezig met windenergie op zee en de gevolgen hiervan voor de natuur. Tevens fanatiek wrakduikster. Het lijkt zo’n eindeloze grote open ruimte, maar schijn bedriegt. Onze Noordzee is één van de drukste zeeën ter wereld. Scheepvaart, visserij, defensie, recreatie, zandwinning, windmolens, olie- en…

Lees verder
TG WeeFine WFL en INONTough Ron Offermans

De 5 populairste uitbreidingen voor de Olympus Tough

30 maart 2022

Heb jij een Olympus Tough om onder water foto’s mee te maken? Dan ben je zeker niet de enige! De camera is ontzettend populair voor onderwaterfotografie. Lekker compact, geweldige macrostand en waterdicht van zichzelf. De Olympus Tough heeft zoveel te bieden! Onderwaterhuis.NL zet de 5 meest populaire uitbreidingen voor je op een rijtje. 1. Een groothoeklens…

Lees verder
Mijn duikvakantie duikvaker vierkant

Vakantiemodus aan bij Mijn Duikvakantie

28 maart 2022

Tromgeroffel…… Nieuw op Duikvaker is de stand van Mijn Duikvakantie, de community voor vakanties met duiken en snorkelen. Tessa vertelt je graag in haar presentaties waarom Kaapverdië zo fantastisch is en wat de baai van Abu Dabbab in Egypte zo bijzonder maakt. Het kan trouwens ook een andere bestemming zijn waarover je reisinspiratie wilt ontvangen.…

Lees verder
Scuba reparatie & service

Scuba Reparatie & Service 

25 maart 2022

Hét nieuwe adres voor onderhoud aan je duikmaterialen Scuba-Academie en Dive Supplies Holland slaan de handen ineen. Met trots presenteren zij Scuba Reparatie & Service.  Combineer de ruim 50 jaar ervaring in de duikwereld die Cees den Toom en Jan Grootaert samen hebben, en je hebt Scuba Reparatie & Service. Onder deze nieuwe naam werken Scuba-Academie…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01