Duikvaker nieuws

Groene Stad Achter De Duinen

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’.

Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt ons land tijdens de wereldkampioenschappen 2023 in Cuba.

Afmeting van de foto is 50×68 cm en is afgedrukt op Chromaluxe. Door het ingenieuze ophangsysteem kunt u deze foto direct aan uw muur bevestigen en waardoor kunt u snel genieten van dit pronkstuk!

-HET VERHAAL ACHTER DE FOTO- 

Bijna altijd zwem ik aan het begin van de duik richting het mooie platform (Duikstek Bergse Diepsluis). Ook deze duik, alleen gaat het deze duik toch even anders. Voordat ik bij het platform ben, kom ik op de bodem dit prachtige stelletje tegen.
Van een geringe afstand zie ik dat een grote en fotogenieke heremietkreeft achteruit loopt en met één van z’n scharen een kleinere schelp stevig vasthoudt. Het eerste wat bij me opkomt, is dat het zeker tijd is voor een andere behuizing. Maar waarom ga je van groot naar klein verhuizen? Dat is niet handig als je groter wilt groeien! Maar wat blijkt? In de kleine schelp zit een kleine heremietkreeft verscholen.  
Het duurt een klein half uur voor de twee aan mij gewend zijn. Ze trekken zich niets aan van mijn aanwezigheid. Dan is het moment daar dat ik met mijn camera met de 45 mm lens de foto’s kan maken die ik in gedachten heb – ik wil ze samen op de foto. Zodra ze erop staan, laat ik ze met z’n tweeën verder scharrelen op de zandbodem!

De opbrengst van de veiling van de foto komt ten goede aan de realisatie van de natuurdocumentaire “Groene Stad Achter De Duinen”. De makers hiervan willen de kijker op een ongedwongen manier verleiden oog te krijgen voor de natuur, nieuwsgierigheid opwekken en zo betrokkenheid vergroten. De Noordzee met haar unieke kuststrook inclusief het strand, het schitterende duingebied, enkele fantastische bossen, heerlijke parken en waterpartijen met een fascinerend onderwaterleven worden op unieke wijze in beeld gebracht. Dit alles tegen de stedelijke achtergrond van onze Hofstad 

Camera en instellingen

Camera: Olympus OMD Mark II
Lens: 45 mm
Flitser(s): Sea & Sea YS-01
Instellingen: F9, 1/200, ISO 200

Inspiratie van de Groene Stad Achter De Duinen

Natuurdocumentaire “Groene Stad Achter de Duinen”. Een educatieve film in professioneel formaat over de biodiversiteit in het “Nationaal Park Hollandse Duinen” met als doel het verhogen van het bewustzijn en het creëren van respect voor de Haagse natuur. Door flora en fauna in beeld te brengen vanuit de beleving van plant en dier wordt de kijker, op een ongedwongen manier, bewuster van de natuur en wordt de betrokkenheid vergroot. 

De documentaire is primair niet bedoeld voor commerciële verkoop, maar wordt gemaakt voor het algemeen nut.

Wij makers willen de kijker op een ongedwongen en sprookjesachtig manier verleiden oog te krijgen voor de biodiversiteit van de natuur, nieuwsgierigheid opwekken en zo betrokkenheid vergroten.

In beeld wordt gebracht. De Noordzee met haar unieke kuststrook waar het strand niet mag ontbreken, ons schitterend duingebied, fantastische bossen, heerlijke parken en waterpartijen met een fascinerend onderwaterleven waar onze Hofvijver en stukjes groen in de stad ook deel van uitmaakt.

Het maken van een van de natuur met de stad Den Haag als middelpunt daarvan zowel boven als onder water die deel uitmaakt van het “Nationaal Park Hollandse Duinen”.

Bekijk onze teaser

www.groenestadachterdeduinen.nl

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Groene Stad Achter De Duinen

14 februari 2023

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…

Lees verder
IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01