Duikvaker nieuws

Duiken op de Malediven

scubaspa_yang_duikvaker

Op de Malediven zijn de duikomstandigheden het beste van december tot mei, wanneer de zee hier het meest kalm is. De meeste duikplekken op de Malediven zijn ook geschikt voor beginners of mensen die een vervolgcursus willen volgen.

Beste duikplekken

De meest geliefde en bekendste plekken om te duiken op de Malediven zijn het Noord- en Zuid- Malé Atol. Het gebied van het Ari-Atol bestaat uit 105 kleine eilanden met duikspots als Maaya Thila of Donkalo Thila, die slechts door middel van een liveaboard-cruise bereikbaar zijn. Een van mooiste duiken van het Ari Atol op de Malediven is Manta Point. Hier zwemmen manta’s gracieus langs je voorbij! De liveaboard-duikcruises varen meestal rond de Male-Atollen, Rasdhoo en soms bij het Baa-atol en zullen vaak combinatie van deze gebieden samenstellen.

Beste tijd om te duiken?

Hoewel je het hele jaar op de Malediven kunt duiken, vermijden sommige mensen de regenachtige moessonperiode van april tot oktober. De watertemperatuur wisselt hier tussen de 26 en 30 graden Celsius en de wateren hebben meestal een zicht van minimaal 20 meter.

Ultieme Liveaboard ervaring

Er zijn verschillende liveaboards waaruit je kunt kiezen op Liveaboard.com. De duur van een duikvakantie naar het Ari-Atol varieert van 7 tot 12 nachten. Op de ScubaSpa Liveaboards kun je de perfecte en meest ontspannende duikvakantie meemaken. ScubaSpa heeft twee liveaboards genaamd ScubaSpa Yang en Scubaspa Ying. Hier kan je lekker ontspannen; bijvoorbeeld op het grote zonnedek, in de jacuzzi of met een massage van één van de maar liefst zes professionele masseurs aan boord! Er zijn twee bars aan boord waar je lekker een drankje kunt nuttigen na een fantastische duik. De ScubaSpa liveaboards verwelkomen graag gasten die willen genieten van de onderwaterwereld maar ook boven water willen ontspannen.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Duiken op de Malediven

12 januari 2018

Op de Malediven zijn de duikomstandigheden het beste van december tot mei, wanneer de zee hier het meest kalm is. De meeste duikplekken op de Malediven zijn ook geschikt voor beginners of mensen die een vervolgcursus willen volgen. Beste duikplekken De meest geliefde en bekendste plekken om te duiken op de Malediven zijn het Noord-…

Lees verder

Zomerse liveaboard rond de Malediven met Diving World

20 november 2017

Heb jij altijd al eens tussen manta’s en walvishaaien willen zwemmen of verpleegsterhaaien op de gevoelige plaat willen leggen? Aarzel dan niet en stap tijdens de zomermaanden aan boord van een luxe liveaboard in de Malediven! Waarom in de zomer? In augustus en september zijn de manta’s, walvishaaien en verpleegsterhaaien het meest actief en dus…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01