Duikvaker nieuws

Duiken op Bonaire: een droom die uitkomt voor elke liefhebber van de onderwaterwereld!

IMG

Duiken op Bonaire: Een Paradijs onder de Zeespiegel

Duiken op Bonaire is als een droom die uitkomt! Bonaire is een prachtig eiland in de Caribische Zee en staat bekend om zijn adembenemende onderwaterlandschap en ongerepte koraalriffen. Voor duikliefhebbers over de hele wereld is dit kleine eilandje een waar paradijs. Met zijn kristalheldere wateren en overvloed aan kleurrijke zeedieren, biedt Bonaire de ideale omgeving voor duikavonturen die je nooit zult vergeten. Daarnaast ervaar je op Bonaire een heerlijk ontspannen sfeer, geniet je van de stranden en kun je er heerlijk eten bij een van de vele restaurants.

DCIMGOPROG JPG
DCIMGOPROG JPG

Bonaire is gezegend met een van de spectaculairste koraalriffen ter wereld. Vanaf het moment dat je onder water gaat, word je betoverd door de diversiteit aan zeeleven dat onder water te zien is. Kleurrijke tropische vissen, zeeschildpadden en prachtige koraalformaties wachten op je om ontdekt te worden.

Kant duiken op Bonaire

Bonaire staat bekend om z’n kantduiken. Het eiland biedt ongeveer 63 gemarkeerde duikplekken en een aantal niet-gemarkeerde locaties die gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf de kust. Het is eenvoudig om naar de gewenste duiklocatie te rijden, je duikuitrusting klaar te maken en vervolgens het kristalheldere water in te gaan.

IMG

Duikmogelijkheden voor iedere duiker

Of je nu een beginnende duiker bent of een doorgewinterde professional, Bonaire heeft voor elk niveau duiker iets te bieden. Er zijn talloze duikscholen met professionele medewerkers beschikbaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens je duikavontuur. Met hun expertise en kennis van het lokale ecosysteem zorgen ze ervoor dat je duikervaring op Bonaire veilig en memorabel is.

Ga naar deze duikstekken als je gaat duiken op Bonaire

Bonaire staat bekend als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Elke duiksite op Bonaire heeft zijn unieke kenmerken, waardoor elke duik een nieuwe ervaring is. Hier zijn tien voorbeelden van populaire duikstekken op Bonaire:

Karpata

Karpata staat bekend om zijn spectaculaire rif, dat begint in het ondiepe gedeelte en afdaalt tot een diepte van meer dan 30 meter. Het rif is bezaaid met kleurrijke koralen en sponzen. De watercondities bij Karpata zijn meestal uitstekend, met zeer helder water en goede zichtbaarheid. Karpata is een kantduik, wat betekent dat je direct vanaf het strand het water in kunt gaan. Hoewel de kant wat rotsachtig kan zijn, maakt een aangelegd pad de toegang tot het water relatief eenvoudig. In het ondiepe gedeelte van Karpata is veel te zien, waardoor het een ook goede locatie is voor beginnende duikers.

1000 Steps

De naam is enigszins misleidend: in werkelijkheid zijn er slechts ongeveer 67 stenen treden die van de parkeerplaats naar het strand leiden. Het kan echter wel als “1000 stappen” voelen als je terug omhoog klimt met al je duikuitrusting! Hoewel de stenen treden wat moeite kunnen kosten, vooral na de duik, is de toegang tot het water relatief eenvoudig vanaf het witte koraalstrand.1000 Steps is een populaire plek vanwege het gezonde rif en de verscheidenheid aan zeeleven. Het rif begint relatief dicht bij de kust en daalt af tot grote diepten, waardoor het geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde duikers. Je kunt een verscheidenheid aan koraalsoorten en tropische vissen verwachten, en het is ook een populaire plek om schildpadden te zien.

Salt Pier

Salt Pier, gelegen in het zuiden van Bonaire, is een van de meest unieke duiklocaties op het eiland vanwege de aanwezigheid van een operationele zoutpier. De pilaren van de pier fungeren als kunstmatige riffen, waardoor een diversiteit aan zeeleven wordt aangetrokken. De pier trekt vele vissen, waaronder trompetvissen, murenen, papegaaivissen en nog veel meer. Het is ook niet ongewoon om tarpons en barracuda’s rond de pilaren te zien zwemmen.

IMG
IMG

Hilma Hooker

Een must voor wrakduikers. De Hilma Hooker is in 1984 gezonken nadat het in beslag was genomen vanwege vermoedens van drugssmokkel. De Hilma Hooker ligt tussen de duiklocaties Angel City en Alice in Wonderland, ongeveer 60 meter van de kustlijn. Het wrak ligt op een diepte van tussen de 18 en 30 meter.

Bari Reef

Bari Reef is eenvoudig te bereiken vanaf de waterkant, waardoor het een geweldige plek is voor zowel beginnende als gevorderde duikers. De diepte van Bari Reef varieert van ongeveer 3 meter dicht bij de kust tot meer dan 30 meter verder uit de kust. Bari Reef is beroemd om zijn biodiversiteit. Er zijn meer dan 300 verschillende soorten vissen geregistreerd in dit gebied. Naast vissen kunnen duikers ook verschillende soorten koraal, zeeslakken en sponzen zien. Bari Reef is een uitstekende plek voor nachtduiken. Als de zon ondergaat, komen er andere soorten zeeleven tevoorschijn, zoals kreeften, inktvissen en octopussen.

East Coast Diving

De meeste duikstekken op Bonaire bevinden zich aan de westkust van het eiland. Echter, de oostkust (ook bekend als de “wilde zijde”) biedt een heel ander soort beleving. Ondanks de moeilijkere omstandigheden, kan de oostkust van Bonaire zeer lonend zijn voor duikers. Het is een van de weinige plaatsen in Bonaire waar je de kans hebt om haaien te zien. Andere soorten die vaak worden waargenomen zijn schildpadden, adelaarsroggen, barracuda’s en dolfijnen. Vanwege de uitdagendere omstandigheden en de afgelegen locatie, worden duiken aan de oostkust meestal georganiseerd door gespecialiseerde duikscholen op het eiland.

IMG
IMG

Bescherming van het Onderwatererfgoed van Bonaire

Bonaire is trots op zijn inzet voor natuurbehoud en duurzaam toerisme. STINAPA is verantwoordelijk voor het beheer en de bescherming van Bonaire’s twee natuurreservaten: het Bonaire National Marine Park (BNMP) en het Washington Slagbaai National Park. STINAPA speelt een essentiële rol in het behoud van de unieke natuurlijke omgeving van het eiland, door middel van educatie, handhaving en wetenschappelijk onderzoek. Als duiker word je aangemoedigd om de regels en voorschriften van het park te respecteren, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze natuurlijke schat.

Waarom wordt Bonaire je volgende duikbestemming?

Duiken op Bonaire is een droom die uitkomt voor elke liefhebber van de onderwaterwereld. Met zijn adembenemende koraalriffen, kristalheldere wateren en ongeëvenaarde gemak waarmee je kan duiken is Bonaire de perfecte bestemming voor een onvergetelijk duikavontuur. Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit eerder hebt gedoken, dit Caribische paradijs zal je zeker betoveren.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Eastcoast

Wanderlust Dive Center Bonaire maakt debuut op Duikvaker 2024!

3 oktober 2023

Wanderlust Dive Center Bonaire, een SSI dive center in het Caribisch gebied, kondigt trots haar debuut aan op Duikvaker 2024. Dit evenement vindt plaats op 3 en 4 februari 2024 in Expo Houten en is dé plek om liefhebbers van de onderwaterwereld te ontmoeten.  Het Aanbod bij Wanderlust Als vooraanstaand SSI Duikcentrum zal Wanderlust haar…

Lees verder
TCB bonaire flamingo sanctuary salt mountains

Bonaire focust op nieuwe ontdekkingen en levert verrassingen en voordeel op

14 augustus 2023

Tourism Corporation Bonaire (TCB) motiveert eilandbezoekers  en avontuurzoekers met de lancering van een nieuwe campagne, genaamd ‘Rediscover Bonaire, the last minute escape’. Kernboodschap van de campagne is om nieuwe ervaringen op te doen en buiten de gebaande paden te treden om de pure schoonheid van het eiland te ontdekken. Daarnaast is er volop voordeel te behalen…

Lees verder
IMG

Duiken op Bonaire: een droom die uitkomt voor elke liefhebber van de onderwaterwereld!

28 juli 2023

Duiken op Bonaire: Een Paradijs onder de Zeespiegel Duiken op Bonaire is als een droom die uitkomt! Bonaire is een prachtig eiland in de Caribische Zee en staat bekend om zijn adembenemende onderwaterlandschap en ongerepte koraalriffen. Voor duikliefhebbers over de hele wereld is dit kleine eilandje een waar paradijs. Met zijn kristalheldere wateren en overvloed…

Lees verder
Breathtaking sunset over the ocean in the island of Bonaire, Caribbean

Duiken met Ostracods, een gevoel dat je in een sterrenhemel onder water bent

12 juli 2023

Bonaire, het paradijs in de Caribische Zee, is een duikbestemming die bekend staat om zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en overvloed aan zeeleven. Maar wat Bonaire echt uniek maakt, is de mogelijkheid om te duiken met ostracods. Ostracods zijn ook wel bekend als “seed shrimps” of mosselkreeftjes. Deze kleine schaaldieren, niet groter dan een speldenkop,…

Lees verder
Reefiesta

ReeFiesta 2023: Gemeenschap van Bonaire Verenigt zich voor Koraalherstel

13 juni 2023

Op donderdag 1 juni kwamen meer dan 150 leden van de gemeenschap uit heel Bonaire bijeen om het herstel van koraal te steunen en de World Reef Awareness Day te vieren. ReeFiesta, een evenement georganiseerd door de Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB), bood een diepgaande gelegenheid voor mensen die geïnteresseerd zijn in de oceaan en…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

3 februari 2024 van 10.00 - 18.00 uur

4 februari 2024 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01