Dory, de kleine onderwater drone
Dory, de schattige naam past perfect bij deze kleine onderwater drone van fabrikant Chasing. Kleiner dan een A4 papier en makkelijk te vervoeren in een rugzak. Met Full HD video, een lichtsterke lens en twee 250 lumen lampen. Kan tot 15 meter diep onderwater. Het besturen van deze drone doe je eenvoudig met je smartphone of tablet.
Wifi-boei in verbinding met je smartphone of tablet
Om de Dory te besturen gebruik je je eigen smartphone of tablet met een speciale app. Daarmee sta je in verbinding met een boei. De onderwater drone is met een 15 meter lange kabel verbonden aan de drijvende boei. Vervolgens kun je door middel van de app de drone laten duiken naar maximaal 15 meter. Je kunt de drone 45 graden kantelen onder water, zodat je richting wateroppervlak kunt filmen en ook de zon mooi in je beelden terug kunt laten komen. Kantel de drone 45% naar beneden als je juist de bodem in beeld wenst te brengen. Wil je de drone op een vastgestelde diepte laten varen? Dat kun je ook instellen in de app. De bediening is heel eenvoudig. Aanbevolen wordt de Dory in kalm water te gebruiken.Plug, plons en play!
Beeld
De Dory beschikt over twee ingebouwde lampen van ieder 250 lumen voor belichting van je beelden. De kleurtemperatuur is 4500-5000k. Je kunt video maken in FHD (1920×1080 30fps MP4). Maar uiteraard kun je ook foto’s maken met deze drone (resolutie 2MP, 1920×1080 JPG). Wil je de beelden wat effecten meegeven? Dat kan met één van de 19 beeldfilters en een eenvoudige videobewerkingsmogelijkheid via de app.
Meer specificaties:
– Lens: f/1.6
– Sensor: CMOS 1/2.9″
– ISO bereik: 100-3200
– Beeldhoek: 100°
– opslagcapaciteit van 16 GB
– Afmeting drone: 247 x 188 x 92mm
De runtime van de drone is ongeveer 1 uur. Daarna zal de 4800mAh-accu weer geladen moeten worden met de meegeleverde losse lader. Alleen de drone zelf hoeft opgeladen te worden.
Zo klein is de Dory onderwater drone!
Boei
De boei is ook klein: 130 x 130 x 88 mm en weegt 160 gram. Het maximale wifi-bereik is 15 meter. Indien gewenst kan er een veiligheidskoord aan de boei vastgemaakt worden. (Een dergelijk koord wordt meegeleverd bij de optionele) rugzak.
Samen bedienen
Je kunt samen aan de slag met deze drone. Je kunt de bediening splitsen. Eén persoon heeft dan de controle over drone, terwijl de andere persoon de controle heeft over de camera. Voor meer professionele beelden werkt dat natuurlijk ideaal. Ga je gewoon voor de fun met de Dory aan de slag? Extra leuk met zijn tweeën met deze Device Co-play functie van Dory.
Social media
De beelden zijn daarna heel simpel te delen op Facebook, Instagram en andere social media. Zelfs live streamen van je avonturen onder water met de Dory is mogelijk!
Rugzak (optioneel)
De Dory drone en alle accessoires passen perfect in de bijpassende rugzak. De drone weegt maar 1,1 kg. Bij de rugzak ontvang je als extra accessoire ook een veiligheidskoord. Hiermee kun je de Wifi boei aan je pols vastmaken. in de rugzak vindt je ook een handdoekje, zodat de drone netjes droog in de rugzak kan worden opgeborgen.
Dory in actie
Benieuwd naar de Dory? In onderstaande video’s zie je de Dory in actie.
Verder en dieper?
Is 15 meter diep en ver niet genoeg? De grote broer van Dory heet de Gladius MINI 4K onderwater drone. Die kan maar liefst tot 100 meter diep en ver. Deze drone is via een kabel verbonden aan het basisstation dat op de wal staat. Het basisstation zorgt voor de verbinding met de controller en je smartphone. Deze drone biedt tevens 4k video en meer krachtige lampen (ieder 1200 lumen) die traploos dimbaar zijn. De vaartijd van die drone is 2 uur. Op verschillende vlakken biedt de Gladius MINI dus weer extra’s.
Meer informatie over de onderwater drone krijg je bij onderwaterhuis.nl
Meer informatie over:
Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.
Deel dit bericht
Tips om te lezen over Duikvaker
De eerste stemronde van de DuikeninBeeld Publieksprijs ONK 2024 is begonnen! Jij kunt, samen met andere stemmers, bepalen welke 10 van de 49 ingezonden foto’s doorgaan naar de finale. Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Onderwaterfotografie, georganiseerd door de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), hebben onderwaterfotografen en filmers de mooiste beelden vastgelegd in zowel de Zeeuwse wateren…
Lees verderOnderwaterfotograaf Rob Aarsen verlegt zijn werkterrein steeds meer van editorial fotografie naar modelfotografie onder water. Daarmee duikt hij in de fantasiewereld van meerminnen, nymfen en watergeesten die hij vastlegt op een sprookjesachtige, kleurrijke wijze. Het is een verhaal van verlangen: naar een mooiere wereld aan de andere kant van de waterspiegel, zoals de kleine zeemeermin…
Lees verderWide Angle Dome lens voor Sealife SportDiver SmartPhone Housing Op de DUIKVAKER komt Sealife met de primeur voor een groothoek dome voorzetlens voor de SL400 SportDiver Smartphone onderwaterbehuizing. Hoewel deze pas over een aantal maanden werkelijk beschikbaar komt voor de duiker kan je hem vast zien en vasthouden op de beurs. Deze Domelens verbreed je…
Lees verderBiologisch onderzoek, Search & Rescue, scheepsinspecties, bodeminspecties, monitoring in mosselkwekerijen en andere aquacultuur, controles van infrastructuur… het zijn zomaar wat voorbeelden van gebieden waar onderwaterdrones ingezet worden. In combinatie met een drone kunnen 1 of meerdere instrumenten zoals een sonar, metaaldetector, robotarm, laser scaler of water/zandmonster-collector, PH-meter, zuurstofgehaltemeter worden gebruikt. Gebruiksvriendelijkheid en Toegankelijkheid van Onderwaterdrones…
Lees verderAl jarenlang is de OM System Tough de meest gekozen onderwatercamera en dus ook de populairste camera tijdens de Duikvaker op de stand van Onderwaterhuis.NL. Intussen zijn we aanbeland bij de laatste nieuwe uitvoering van deze camera: de Tough TG-7. De onderwatercamera is letterlijk TOUGH. Shockproof, freezeproof, crushproof èn ook tot 15 meter waterdicht van…
Lees verder