De vakantie nadert. Ga Duiken in Spanje

Striped mullet, Cabo Cope Puntas del Calnegre Regional Park, Spain

Spanje, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige wateren, biedt duikliefhebbers een scala aan mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen. Van de ruige noordkust met zijn grote blauwe haaien tot de serene Middellandse Zee met kleurrijke waaierkoralen, Spanje heeft voor elk wat wils als het gaat om duiken [1].

Van noord tot zuid duikmogelijkheden

Een van de bekendste duiklocaties in Spanje is de Medes-eilanden voor de Costa Brava. Dit natuurreservaat herbergt een schat aan maritiem leven en scheepswrakken, waardoor duikers een unieke duikervaring krijgen [3]. Costa Blanca biedt aangename temperaturen het hele jaar door, kalme zeeën en gevarieerde mariene fauna, terwijl Costa Dorada zowel beginners als gevorderde duikers aantrekt met zijn mix van stranden en rotsachtige kusten [3].

Sea Anemone, Cabo Cope Puntas del Calnegre Regional Park, Spain
Sea Anemone, Cabo Cope Puntas del Calnegre Regional Park, Spain

Een andere populaire bestemming voor duiken in Spanje is de regio Andalusië, met plaatsen zoals Almuñécar, La Herradura, Salobreña en Calahonda. Hier kunnen duikers genieten van een diversiteit aan onderwaterleven [3]. De Costa del Sol in Alicante biedt een prachtig rif, grotten, tunnels en de kans om zonvissen en dolfijnen te spotten [2]. De Canarische Eilanden en de Balearen zijn ook populaire duikbestemmingen, met kristalhelder water en adembenemende onderwaterlandschappen [5].

Wanneer ga je Duiken in Spanje?

Het hele jaar door zijn er ideale duikomstandigheden in Spanje. De watertemperaturen variëren van 19°C tot 29°C in de zomer en 14°C tot 18°C in de winter, afhankelijk van de regio [5]. Spanje heeft meer dan 80 duiklocaties verspreid over het land, elk met zijn eigen charme en unieke onderwaterleven [5]. Van kleurrijke kwallen in de zomer tot zeeduivels en zonnevissen in de winter, duikers kunnen het hele jaar door verrassingen verwachten [4].

Ringneck Blenny, Cabo Cope Puntas del Calnegre Regional Park, Spain
Ringneck Blenny, Cabo Cope Puntas del Calnegre Regional Park, Spain

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in duiken in Spanje, zijn er verschillende duikscholen en gidsen beschikbaar om te helpen bij het plannen van duikexcursies en het verkennen van de beste duiklocaties.

[1] https://www.padi.com/nl/duiken-in/spanje/

[4] https://www.divingworld.nl/duikvakantie/Europa/Spanje/

[5] https://www.divessi.com/nl/mydiveguide/destination/spain-9750218

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Striped mullet, Cabo Cope Puntas del Calnegre Regional Park, Spain

De vakantie nadert. Ga Duiken in Spanje

20 juli 2023

Spanje, met zijn uitgestrekte kustlijn en prachtige wateren, biedt duikliefhebbers een scala aan mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen. Van de ruige noordkust met zijn grote blauwe haaien tot de serene Middellandse Zee met kleurrijke waaierkoralen, Spanje heeft voor elk wat wils als het gaat om duiken [1]. Van noord tot zuid duikmogelijkheden Een van…

Lees verder