Duikvaker nieuws

De 5 populairste uitbreidingen voor de Olympus Tough

TG WeeFine WFL en INONTough Ron Offermans

Heb jij een Olympus Tough om onder water foto’s mee te maken? Dan ben je zeker niet de enige! De camera is ontzettend populair voor onderwaterfotografie. Lekker compact, geweldige macrostand en waterdicht van zichzelf. De Olympus Tough heeft zoveel te bieden! Onderwaterhuis.NL zet de 5 meest populaire uitbreidingen voor je op een rijtje.

1. Een groothoeklens op het onderwaterhuis

Met een extra groothoeklens aan de buitenkant op je onderwaterhuis kun je meer op de foto krijgen. Met een Weefine WFL02 groothoeklens op je Tough-onderwaterhuis maak je gemakkelijk een overzichtsfoto van een wrak of rif. De beeldhoek is 150 graden (dat is extreem groot!). De Weefine WFL02 biedt de beste groothoekuitbreiding voor de Olympus Tough TG-6/TG-5 / TG-4 en TG-3 camera’s in de Olympus PT-058 / PT-056 onderwaterhuizen. De lens heeft net als deze Olympus onderwaterhuizen een schroefdraad van 52 mm. Daarmee kun je hem onder water op de poort van je onderwaterhuis schroeven en weer eraf halen. Dat geeft veel mogelijkheden onder water!

Een goedkoper alternatief is de AOI UAL-05 groothoeklens. Deze is ook direct op het onderwaterhuis te plaatsen, maar heeft dan ook een minder grote hoek.

2. Beter zicht op het scherm tijdens het maken van de foto of video

Dat is handig! Met een 90 graden hoekzoeker op de achterkant van je onderwaterhuis kun je onder water je scherm beter zien. In het zand gaan liggen en stof maken is niet meer nodig met een 90 graden hoekzoeker. Je ziet het scherm nu onder een hoek van 90 graden (van bovenaf). Wel zo prettig voor de spieren in je nek ook!

Nog prettiger werkt de AOI UMG-05 90 graden viewfinder-hoekzoeker. Ook dit accessoire zorgt ervoor dat je vanaf boven op je scherm kunt kijken. Door de echte viewfinder (versmalde kijkopening) elimineer je meer omgevingslicht. Je hebt geen last meer van de vervelende schitteringen op het LCD scherm waardoor het scherm zelfs in de meest lichte omstandigheden nog goed zichtbaar is. Zeker als je met je duikmasker dicht op de viewfinder zit, wordt je zicht echt van de buitenwereld afgesloten, waardoor je goed kunt focussen op het scherpstellen op je onderwerp. 

3. Compacte ringlamp met flitsfunctie op het onderwaterhuis

De Olympus Tough staat vooral bekend om de perfecte macro-mogelijkheden. De camera heeft een hele korte scherpstelafstand. Kleine details of diertjes kunnen scherp van dichtbij gefotografeerd worden. Voor de Tough onderwaterhuizen is een speciale ringlamp, Weefine Ring light 3000, verkrijgbaar die je op de poort van het onderwaterhuis plaatst. Zo kun je je marco-onderwerp perfect belichten. Ook op moeilijke plekjes. Verkeerd richten is onmogelijk.

4. Mooiere foto’s met een externe flitser op je onderwatercamera

Voor echt mooi belichte kleurrijke onderwaterfoto’s heb je een externe flitser nodig. Dat zal iedere fanatieke onderwaterfotograaf beamen. Je voorkomt zweefvuil op je foto en de flitskracht en belichtingshoek van een externe flitser zijn natuurlijk ook veel groter dan die van de interne flitser. Het perfect uitlichten van je (grotere) onderwerp wordt daarmee ook gemakkelijker. Ondanks de grotere flitskracht blijft het belangrijk om dicht bij het onderwerp te fotograferen. Hoe minder water er tussen de lenspoort en het onderwerp is, hoe scherper en contrastrijker de foto.

De AOI Q1 flitser is op dit moment de beste koop flitser voor compact camera’s en kleinere systeemcamera’s. Je kunt ervoor kiezen de Q1 op een arm te zetten, maar dan wordt het geheel natuurlijk wel een stukje groter om mee te nemen. Speciaal daarvoor heeft Onderwaterhuis.NL een hele compacte oplossing: de AOI Q1 flitser bovenop de coldshoe (bevestigingspunt op je onderwaterhuis). Dat is fijn te water gaan! de flitser is leverbaar in zwart of wit. Voor het plaatsen van de Q1 flitser op je onderwaterhuis heb je de starterskit nodig met daarin een kogelbevestiging, een klem en een optische kabel.

5. Een videolamp 

Filmers kunnen niet zonder een goede videolamp op hun set! Kleurrijke beelden tot resultaat!

De Weefine Smart Focus 2500 is de opvolger van de 2300-versie. De Smart Focus 2300 was de best verkochte lamp in 2021. En dat is niet vreemd! Het is een ideale all-round 2500 lumen  / 5000K onderwater foto-videolamp. Met wit-, rood- en UV-functie en een belichtingshoekhoek van 100°.

Meer informatie over de mogelijkheden van de Tough TG-6? Bezoek de stand van Onderwaterhuis.NL op Duikvaker en laat je informeren of maak gebruik een van de vele beursaanbiedingen daar!En kijk ook eens op de website van Onderwaterhuis.NL.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Lia van Nieuwenhuizen heremiet met naam

Groene Stad Achter De Duinen

14 februari 2023

Deze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…

Lees verder
IMG

Techduikschool op Duikvaker 2023

31 januari 2023

Heb je altijd al langer of dieper willen duiken, grotduiken of je verder willen ontwikkelen op technisch duikgebied? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!  Wij bieden persoonlijke en competentiegerichte opleidingen, afgestemd op jouw wensen en niveau. Deze worden gegeven door ons team van ervaren instructeurs en supervisors.  Johan de With, eigenaar en…

Lees verder
divepro manta trolley x

Dit jaar op duikvakantie?

26 januari 2023

En al het duikmateriaal moet mee? Neem dan een kijkje op de duikstand van “deduikspecialist.nl” / Duikcentrum De Beldert. Hier staan mooie complete duiktassen 120 en 140 liter op stevige wielen met uittrekbare handgreep. In de kleuren rood, blauw en groen. En uiteraard voor een zeer mooie prijs! Hopende jullie te mogen zien op onze…

Lees verder
Soup of Roncadores

Nautico Diving Gran Canaria: Mijn huis is jouw huis

25 januari 2023

Nautico Diving | Descend into “fish soups” all year long on Gran Canaria. Take a 4 hour flight and land in Macaronesia’s year-round scuba diving gem! With dramatic volcanic seascapes full of marine life, year-round warm and clear waters, and a subtropical climate with sandy beaches, Gran Canaria is the perfect escape for sun and…

Lees verder
Foto bij bericht Diving Holidays

Diving Holidays brengt ultieme duikvakantie-bestemmingen naar Duikvaker beurs

25 januari 2023

Het salesteam van Diving Holidays is natuurlijk weer aanwezig op de Duikvaker om met je in gesprek te gaan over tal van bestemmingen voor jouw ultieme duikvakantie. Dit keer staan ze weer op hun oude vertrouwde plek in Hal 2. Irene, Iris en Patricia denken graag met je mee voor een volgende duikreis naar een…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • +31 30 6666 358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01