Duikvaker nieuws

De 5 populairste uitbreidingen voor de Olympus Tough

TG WeeFine WFL en INONTough Ron Offermans

Heb jij een Olympus Tough om onder water foto’s mee te maken? Dan ben je zeker niet de enige! De camera is ontzettend populair voor onderwaterfotografie. Lekker compact, geweldige macrostand en waterdicht van zichzelf. De Olympus Tough heeft zoveel te bieden! Onderwaterhuis.NL zet de 5 meest populaire uitbreidingen voor je op een rijtje.

1. Een groothoeklens op het onderwaterhuis

Met een extra groothoeklens aan de buitenkant op je onderwaterhuis kun je meer op de foto krijgen. Met een Weefine WFL02 groothoeklens op je Tough-onderwaterhuis maak je gemakkelijk een overzichtsfoto van een wrak of rif. De beeldhoek is 150 graden (dat is extreem groot!). De Weefine WFL02 biedt de beste groothoekuitbreiding voor de Olympus Tough TG-6/TG-5 / TG-4 en TG-3 camera’s in de Olympus PT-058 / PT-056 onderwaterhuizen. De lens heeft net als deze Olympus onderwaterhuizen een schroefdraad van 52 mm. Daarmee kun je hem onder water op de poort van je onderwaterhuis schroeven en weer eraf halen. Dat geeft veel mogelijkheden onder water!

Een goedkoper alternatief is de AOI UAL-05 groothoeklens. Deze is ook direct op het onderwaterhuis te plaatsen, maar heeft dan ook een minder grote hoek.

2. Beter zicht op het scherm tijdens het maken van de foto of video

Dat is handig! Met een 90 graden hoekzoeker op de achterkant van je onderwaterhuis kun je onder water je scherm beter zien. In het zand gaan liggen en stof maken is niet meer nodig met een 90 graden hoekzoeker. Je ziet het scherm nu onder een hoek van 90 graden (van bovenaf). Wel zo prettig voor de spieren in je nek ook!

Nog prettiger werkt de AOI UMG-05 90 graden viewfinder-hoekzoeker. Ook dit accessoire zorgt ervoor dat je vanaf boven op je scherm kunt kijken. Door de echte viewfinder (versmalde kijkopening) elimineer je meer omgevingslicht. Je hebt geen last meer van de vervelende schitteringen op het LCD scherm waardoor het scherm zelfs in de meest lichte omstandigheden nog goed zichtbaar is. Zeker als je met je duikmasker dicht op de viewfinder zit, wordt je zicht echt van de buitenwereld afgesloten, waardoor je goed kunt focussen op het scherpstellen op je onderwerp. 

3. Compacte ringlamp met flitsfunctie op het onderwaterhuis

De Olympus Tough staat vooral bekend om de perfecte macro-mogelijkheden. De camera heeft een hele korte scherpstelafstand. Kleine details of diertjes kunnen scherp van dichtbij gefotografeerd worden. Voor de Tough onderwaterhuizen is een speciale ringlamp, Weefine Ring light 3000, verkrijgbaar die je op de poort van het onderwaterhuis plaatst. Zo kun je je marco-onderwerp perfect belichten. Ook op moeilijke plekjes. Verkeerd richten is onmogelijk.

4. Mooiere foto’s met een externe flitser op je onderwatercamera

Voor echt mooi belichte kleurrijke onderwaterfoto’s heb je een externe flitser nodig. Dat zal iedere fanatieke onderwaterfotograaf beamen. Je voorkomt zweefvuil op je foto en de flitskracht en belichtingshoek van een externe flitser zijn natuurlijk ook veel groter dan die van de interne flitser. Het perfect uitlichten van je (grotere) onderwerp wordt daarmee ook gemakkelijker. Ondanks de grotere flitskracht blijft het belangrijk om dicht bij het onderwerp te fotograferen. Hoe minder water er tussen de lenspoort en het onderwerp is, hoe scherper en contrastrijker de foto.

De AOI Q1 flitser is op dit moment de beste koop flitser voor compact camera’s en kleinere systeemcamera’s. Je kunt ervoor kiezen de Q1 op een arm te zetten, maar dan wordt het geheel natuurlijk wel een stukje groter om mee te nemen. Speciaal daarvoor heeft Onderwaterhuis.NL een hele compacte oplossing: de AOI Q1 flitser bovenop de coldshoe (bevestigingspunt op je onderwaterhuis). Dat is fijn te water gaan! de flitser is leverbaar in zwart of wit. Voor het plaatsen van de Q1 flitser op je onderwaterhuis heb je de starterskit nodig met daarin een kogelbevestiging, een klem en een optische kabel.

5. Een videolamp 

Filmers kunnen niet zonder een goede videolamp op hun set! Kleurrijke beelden tot resultaat!

De Weefine Smart Focus 2500 is de opvolger van de 2300-versie. De Smart Focus 2300 was de best verkochte lamp in 2021. En dat is niet vreemd! Het is een ideale all-round 2500 lumen  / 5000K onderwater foto-videolamp. Met wit-, rood- en UV-functie en een belichtingshoekhoek van 100°.

Meer informatie over de mogelijkheden van de Tough TG-6? Bezoek de stand van Onderwaterhuis.NL op Duikvaker en laat je informeren of maak gebruik een van de vele beursaanbiedingen daar!En kijk ook eens op de website van Onderwaterhuis.NL.

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

EEZYCUT Arthur Establie

Veiligheidstools voor onder water

19 november 2022

EEZYCUT is hét merk voor veiligheidstools die in veel disciplines gebuikt worden. Duiken, klimmen, parachutespringen, bergbeklimmen, eerste hulp… Voor al deze activiteiten is een snijgereedschap nodig om uit lastige situaties te komen of om een ​​buddy/teamgenoot te helpen: Eezycut heeft aan deze vraag voldaan! De Eezycut, dat dankzij het beschermende zakje op een schouderriem of…

Lees verder
Diepsluis

Film: De Bergsediepsluis

17 november 2022

Mensen lopen of fietsen vaak voorbij de instap voor duikers bij Bergsediepsluis. En als René van der Laan dan toevallig uit het water kwam met zijn camera, werd hem vaak de vraag gesteld of hij wel wat kon zien onder water, laat staan filmen. Het is toch donker daar en grauw? Daarom besloot hij een film…

Lees verder
BIGBLUE Suahuatica

Bigblue duiklampen

16 november 2022

BIGBLUE is één van de bekendste merken onderwaterlampen van de 21e eeuw. Het merk BigBlue Dive Lights heeft zich in korte tijd weten te onderscheiden dankzij 3 kernwoorden: diversiteit, kwaliteit en toegankelijkheid. Van de kleine lamp van 250 lumen tot de fotolamp van 65.000 lumen, Bigblue voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als creatieve…

Lees verder
Reef Manta Ray Mobula alfredi Hanifaru Bay Baa Atoll Maldives © Guy Stevens Manta Trust

Presentatie:  Manta rays: the secret life of the gentle giants of our oceans

15 november 2022

 Manta rays and without doubt one of the most charismatic creatures of our oceans and the dream encounter of every diver! The life of these animals though has only been studied since a couple of decades and much is still to learn about the biology of these giants. Through this presentation the audience will be…

Lees verder
LEFEET

’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter

14 november 2022

LEFEET is het bedrijf achter ’s werelds kleinste en krachtigste onderwaterscooter. Elk product is gebaseerd op geavanceerde technologie en een uniek ontwerp om de gebruikerservaring te verrijken: de Lefeet S1 en S1 Pro scooters zijn een kans om nieuwe sensaties onder water te beleven en duiken op een andere manier te herontdekken. Er kunnen verschillende…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

4 februari 2023 van 10.00 - 18.00 uur

5 februari 2023 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl • 030 6666358
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01