CoralGardening staat voor… Educate, Protect, Restore

Koraalriffen: van levensbelang voor mens en natuur
Koraalriffen zijn een van de mooiste natuurgebieden die er zijn! Het is alsof je je onderwater in een totaal andere wereld begeeft. Je komt er honderden diersoorten tegen: van clownvissen tot schildpadden, van kleurige naaktslakken tot haaien en natuurlijk het koraal zelf. En dat allemaal in en rond dat spectaculaire koraalrif.
Koraalriffen zijn niet alleen mooi, maar ook van levensbelang voor mens en natuur. Ze zijn namelijk een bron van voedsel en inkomen voor bijna 1 miljard mensen. Ook fungeren koraalriffen als kustbescherming en schuilplaats voor vissen en ander zeeleven. Ze zijn de kraamkamers van de oceaan.
Ondanks dat ze zo mooi en belangrijk zijn, worden ze wereldwijd met uitsterven bedreigd en daarom zet CoralGardening zich in voor het herstel en beschermen van koraalriffen.
Educate
- Lezingen geven voor bedrijven, verenigingen etc.
- Op scholen vertellen, zowel in Nederland als op locatie.
- Duikers vertellen wat problemen zijn en hoe ze op een goede, verantwoorde manier kunnen duiken.
- Dive Masters en Instructeurs in opleiding bewust maken van gevolgen duiken en hoe ze hun gasten/leerlingen kunnen opleiden met betrekking tot verantwoord duiken.
- Posters ophangen en verspreiden.
Beschermen gebeurt altijd in overleg met lokale instanties, denk aan DMCR (soort Thaise rijkswaterstaat),
Protect kan door:
Zelfregulering of noodzaak gecontroleerd te worden door overheidsinstanties.
Restore
Nadat de ondergrond is aangelegd kan er koraal op gekweekt worden door 2 methodes:
- Voordeel snelle manier om koraal te kweken.
- Nadeel heeft zelfde DNA als oorspronkelijk koraal, kan zich daarmee niet met “moeder” koraal voortplanten
- Voordeel nieuw DNA, kan zich door evolutie aanpassen aan nieuwe omstandigheden.
- Nadeel spawning is maar een paar keer per jaar, afhankelijk van soort koraal en het duurt langer voordat sperma en eitjes uitgegroeid zijn tot een nieuw koraal.
Lees op onze website wat de problemen zijn, hoe het komt dat de riffen met uitsterven bedreigd worden, hoe wij van CoralGardening zorgen voor een duurzame oplossing en vooral hoe u een bijdrage kunt leveren.
Bezoek vooral even onze stand en laat uw kinderen genieten van een van de workshops tijdens de Duikvaker.
Meer informatie over:
Sorry, we konden geen berichten vinden. Probeer andere zoekterm(en).
Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.
Deel dit bericht
Tips om te lezen over Duikvaker
Op 1 en 2 februari 2025 is het Duikvaker, hét jaarlijkse evenement voor iedereen die duikt, snorkelt, aan freediven doet, of de onderwaterwereld een warm hart toedraagt! Ook de KNRM en haar vrijwilligers duiken onder op deze gezellige, inspirerende en informatieve duikbeurs, dit keer samen met de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde (NVD). Het motto van…
Lees verderDeze foto is van twee Heremietkreeften die aan onze kust tussen de stenen van golfbrekers leven en is gedoneerd door onderwaterfotografe Lia van Nieuwenhuizen voor de realisatie van de natuurdocumentaire ‘Groene Stad Achter De Duinen’. Lia van Nieuwenhuizen was “Best Runner-Up” tijdens de Nederlandse kampioenschappen 2022, behaalde de 2e plaats bij de “Masters” en vertegenwoordigt…
Lees verderDe langdurige samenwerking van Sea Shepherd met de regering van Gabon, een land aan de kust van Centraal-Afrika, heeft een nieuwe dimensie gekregen. Tijdens de uitzending van Koffietijd op donderdag 17 oktober werd Sea Shepherd Nederland directeur Geert Vons volledig onverwacht verrast met een toekenning van het ongelooflijke bedrag van €1.980.000 voor een uniek Sea Shepherd project om…
Lees verderOp Nieuwjaarsdag verloor het vrachtschip MSC Zoe honderden containers. Naast containers met elektronica, speelgoed en andere materialen, bevatten 2 containers gevaarlijke stoffen. In een 2-delige serie van Zembla wordt onder andere ingegaan op de vraag of de zeebodem ooit weer schoon wordt. Donderdag 10 oktober om 21.10 uur bij BNNVARA op NPO 2.
Lees verderWat is er fijner dan een duikvakantie? Natuurlijk neem je een SD-kaart vol memories mee naar huis, maar liefst zou je ook met een tastbare herinnering thuis komen. En wat is dan voor de hand liggend om mee te nemen? Mooie schelpen van het strand en misschien dat prachtige stuk dood koraal. Helaas, als je…
Lees verder