Duikvaker nieuws

Buddywatcher: Het tikje op je schouder

Buddy_Watcher_pair_15k

Geen enkele duiker laat zijn buddy in de steek. En uiteraard verlies je hem ook niet graag uit het oog. Maar er zijn van die momenten dat je even geen oog contact krijgt met je buddy onderwater. Vaak heeft hij dan oog voor iets anders. Bijvoorbeeld alleen maar zijn fotocamera en het onderwerp voor zijn lens. Jij ligt dan al meters verder. Maar hoe trek je dan zijn aandacht?! Je kan een “tank banger” gebruiken of de snater van bijvoorbeeld de “Dive Alert”. Alleen als je deze herrie gaat maken onderwater weet je zeker dat de dolfijnen, (of de manta’s, de schildpad of wat dan ook), die jij wel ziet maar je buddy niet, zich er snel uit de” vinnen” maken. Ook je mede duikers worden niet blij van een hoop herrie onderwater. Dus dat kan je maar beter laten!

Kon je hem maar even op zijn schouders tikken om zijn aandacht te trekken. Al was het alleen maar om even aan te geven dat er wat leuks te zien was. En als je daar weg zwemt, je dat pygmee zeepaartje natuurlijk nooit meer terug gaat vinden. Dat kan vanaf nu wel. Met behulp van de Buddy Watcher.

ULTRASONE
De Buddy Wachter is een polsinstrument dat met een enkele druk op de knop een ultrasone signaal afstuurt naar je buddy. Zodra dit signaal door het device van je buddy wordt ontvangen trilt deze op zijn/haar pols. Op deze wijze wordt je buddy geattendeerd zonder dat er ook maar iemand weet van heeft. De buddy kan op zijn beurt een zelfde signaal naar jou terug sturen met het zelfde resultaat, een trilsignaal van jouw Buddy Watcher om jouw pols.

BASIC SET
Een Buddy Watcher set bestaat uit 2 basic units en worden uniek met elkaar gepaard. Zodat er nooit een “vals signaal” ontvangen kan worden van een willekeurig ander buddy paar. Het bereik van de Buddy Watcher is ongeveer 80 meter. (onderwater! Bovenwater werkt ultrasone niet!)

MASTER SET
Een Buddy Watcher MASTER set bestaat uit 2 units welke samen gebruikt kunnen worden, maar er kunnen ook tot 12 basic units aangekoppeld worden. Waardoor de duikinstructeur of de gids al zijn cursisten of duikers met 1 druk op de knop kan roepen om ergens op te attenderen. De Master unit is ook los te verkrijgen. Een andere optie is de oppervlakte boei, waarmee vanaf de oppervlakte een groep met duikers kan worden bereikt vanaf bijvoorbeeld een boot.

PRO Set – FL10078
Deze Buddy Watcher Pro set is in staat om de afstand tussen 2 units te meten. Van te voren kan een afstand alarm worden ingesteld op 5 of 10 meter. Zodra onderwater de units verder uit elkaar zijn dan de afgestelde alarmafstand, dan  geven beide units een trilsignaal.
Daarnaast heeft de PRO set ook dezelfde oproep functie als de basic set.
 
IMPORT en DISTRIBUTIE
Sealife Benelux BV heeft als distributeur van Buddy Watcher voor de Benelux vanaf nu de Buddy Watcher divices rechtstreeks uit voorraad leverbaar.

 
 
 
 
 
 
 

Deel dit bericht

Tips om te lezen over Duikvaker

Scubapro

Scubapro loves Duikvaker!

27 januari 2024

Scubapro houdt van Duikvaker! Ontdek onze nieuwe producten en ontmoet het team. De nieuwste computer, de G3 polscomputer: Moderne technologie. Klassieke stijl. De SCUBAPRO Galileo 3 (G3) heeft een levendig en makkelijk af te lezen kleurenscherm en biedt een moderne duikcomputer in een klassieke horlogestijl . Met het bekende menu en de vier bedieningsknoppen van de Galileo…

Lees verder
Producten

Kom duikbrillen passen tijdens de DUIKVAKER op de stand van TUSA 

16 januari 2024

Er zijn geen betere duikbrillen dan een TUSA duikbril Echt waar! Maar dat mag je zelf komen proberen op de stand van TUSA tijdens de DUIKVAKER. Alle modellen zijn te passen tijdens de beursdagen.  TUSA maakt gebruik van de beste en zachtste kwaliteit siliconen voor het gelaadstuk. En dat in combinaties met technische snufjes als…

Lees verder
leadweights logo

Van Krimpen VOF staat weer op de Duikvaker!

26 augustus 2022

Van Krimpen VOF is de specialist in gewichten en accessoires voor de duiksport. Sinds 2022 is eigenaar Gerrit van Krimpen een samenwerking aangegaan met schoondochter Threa Felix en gaat de eenmanszaak verder onder de naam van Krimpen VOF. Ze leveren hun goederen aan winkels en bedrijven.  Speciaal voor Duikvaker staan ze met hun duiklood op de…

Lees verder

Buddywatcher: Het tikje op je schouder

8 december 2017

Geen enkele duiker laat zijn buddy in de steek. En uiteraard verlies je hem ook niet graag uit het oog. Maar er zijn van die momenten dat je even geen oog contact krijgt met je buddy onderwater. Vaak heeft hij dan oog voor iets anders. Bijvoorbeeld alleen maar zijn fotocamera en het onderwerp voor zijn…

Lees verder

Informatie Duikvaker

Openingstijden

1 februari 2025 van 10.00 - 18.00 uur

2 februari 2025 van 10.00 - 17.00 uur

Locatie
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten

Duikvaker wordt georganiseerd door The Exhibition Company

info@exhibitioncompany.nl • www.exhibitioncompany.nl
IBAN: NL77 RABO 0341 4557 41 • KvK: Utrecht 30122269 • BTW: 803128046B01